Paște de mai

Paște fericit,dragilor!

Înainte de toate, nu faceți exces la ouă, cozonac și băutură și să vă simțiți bine alături de cei dragi.

Eu m-am plictisit îngrozitor azi iar când am dat să plec și eu în oraș, am făcut slalom printre mirosul de grătar,manele și mașinile adunate la fiecare poartă. Eu stau la  12 kilometri de Galați, într-o comună în care locuitorii Galațiului migrează să scape de nebunia din oraș.

Înainte de sărbătoarea propriu-zisă a Paștelui,au fost pregătirile ce necesită mult calm și mult sânge rece. Eu am ajutat atât la pregătirea bucatelor tradiționale cât și la cumpărături.

Când am fost la cumpărături,am văzut numai oameni nervoși,supărați și care își faceau calcule până la ultimul bănuț.

Cuplurile erau încruntate,îmbătrânite înainte de vreme de stresul  cotidian și grija că “nu au ce pune pe masă de Paște”.

Oamenii nu mai știu să aprecieze sărbătorile..nu totul ține de cumpărături,nervi și bani. Sărbătorile țin de oamenii pe care îi aduni lângă tine, oamenii ce îți încălzesc sufletul. M-a întristat ce am văzut. Nu am văzut un chip mai destins și zâmbitor. Toți țipau și se încruntau.

Copii alintați și obraznici,care aveau numai pretenții de o nesimțire crasă.Am si eu soră mai mică,dar mama a educat-o într-un anumit fel și nu își permite să facă reprezentațiile pe care le-am văzut eu.

Așa că, dragilor. Noi suntem generația care ar trebui să aducă o schimbare,să (re)învățăm să prețuim sărbătorile spiritual și nu numai material.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.