Ce este inima?

Conform NewsMed.ro , inima este un organ musculo-cavitar cu rol de pompă aspiratoare – respingătoare în cadrul sistemului circulator. Inima împreună cu pericardul este situată în torace, între cele două regiuni pleuro – pulmonare, imediat deasupra diafragmei.

Științific vorbind toți știm că fără inimă nu am putea respira, drept urmare nu am exista ca și ființe umane.

Dar metaforic vorbind, este altă explicație.

Inima este un castel făurit din dragostea acumulată de-a lungul vieții. Fiecare cărămidă este alcătuită dintr- o dragoste pasageră sau de lungă durată. Calitatea fiecărei cărămizi depinde de cât de puternică este legătura dintre oameni. Așa se realizează un castel bine pus la punct.

..pe hârtie

Dar eu și tu știm bine că asta este o utopie pe hârtie și că lucrurile devin mai messy în realitate.

Inima erodează din cauza unor foști toxici cu prea multă dramă cumulată de pe AcasăTV și replici proaste de agățat. Alejandro sau Armando sunt deghizați în Prince Charming pe cal alb. Iese totul la iveală după o spălare rapidă cu Vanish.

Dar asta este frumusețea inimii. Înveți să descoperi intrușii ce pășesc pe tărâmul sacru al inimii și devii imun la șocuri, mai șocante ca știrile de la ora 7.

Cu timpul renunți la sarcasm și bad jokes și îți dai seama că ai nevoie de oameni cu care să împărtășești trăiri și emoții.

La vârsta de 8 ani când nu îți ies literele de mână dar tot ai cu cine să bați mingea în curtea școlii, parcă trece timpul mai ușor și mai plăcut.

La vârsta de 14 ani când urlă hormonii în tine dar ai cui să te plângi de nedreptățile vieții de adolescent.

La vârsta de 20 de ani când te “izbește” sufletul independent dar te caută “responsabilitatea” cu nevoi și cereri, ai cu cine să împarți povara tânărului adult.

Să ai cu cine să sărbătorești când iei primul examen de la facultate și să ai cu cine să îți îneci amarul pentru cele 5 restanțe.

Să ai cu cine să sărbătorești când iei permisul de conducere după 10 încercări și să ai cui să te plângi de frustrare când faci pană și nu știi să schimbi cauciucul.

..dar anii trec

Și oamenii pleacă și te dezamăgesc. Tu dezamăgești oameni la rândul tău. Vezi imperfecțiuni și frustrări.

Oamenii nu mai sunt imaculați și nici inimile lor nu mai sunt. Inima nu poate duce prea multe greutăți și are nevoie de un timp de vindecare. Când timpul nu este alocat cât este necesar pentru vindecare apar oamenii imperfecți.

The human heart, feels things the eyes can’t see and knows what the mind can’t understand.

Dar știi ce este frumos? Că POȚI să renaști și să îți ajuți inima să revină la normal! Să o protejezi și să îi oferi timpul necesar până la următoarea persoana importantă din viața ta. Un fel de error and trial, până găsești persoana potrivită ce îți vindecă inima și devine omul PERFECT.

Nu-i așa că este interesantă inima?


Dacă ți-a plăcut articolul, hai aruncă un ochi la celelalte povești scrise de autori anonimi.

Vrei să fii la curent cu poveștile de pe blog? Mă găsești pe Facebook și Instagram unde răspund destul de repede.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.