Cu accentul pe M, de la moldoveni

13509340_1086545258087218_1048636242_o
Momentul ăla când Andrei Ciobanu îți răspunde după aproximativ o oră.

*Îi mulțumesc lui Andrei Ciobanu pentru feedback și datorită lui,mi-a venit ideea măreața (tobele,vă rog!) să scriu despre moldoveni. *

Noi ăștia din Moldova suntem o sumă de contradicții.

Spune-mi,când ai avut curajul să te pui cu un moldovean la o băută?Dar stai,ultima oară când ai făcut asta,te- ai făcut turtă,ai început să cânți “bun e vinul ghiurghiuliu” și ai căzut lat.

Sau te-ai luat vreodată de accentul unui moldovean?Dar stai,nu ai reușit să faci pentru că ai primit un” pleacâ uăi, câ îț’ rup chișioarili, mai du-ti-n chizda mă-tii.”

Nu fac discriminare nici vreo clasificare ci doar mă amuz copios.

Nu mă înțelege greșit,nu râd de tine ci râd cu tine,pentru că despre noi(moldovenii),circulă o grămadă de povești,unele plăcute și altele mai puțin plăcute.Doar deviza moldoveanului,indiferent de circumstanțe,sună cam așa:” Viața-i scurtă. Dacă tot n-o putem lungi, hai sa o facem lată!”

Este foarte amuzant când un bucureștean te întreabă,cu un accent din ăla de om civilizat,(nu ca noi ăștia din provincie! :)),dacă în orașul X,avem mall.”Dude,avem McDonalds,avem aeroport,avem mall,avem hoteluri,avem de toate,go fuck yourself!”.Sau când,te întreabă mirat dacă există busuri,and you are like “Wtf,bro?”

Și în istorie ne-am descurcat foarte bine.Ploieștenii știu că “voi moldovenii ați fost asupriți de ruși” dar nu degeaba capitala a fost mutată la Iași.

Dar să lăsăm moldovenii(masculii alpha),căci de altfel, juma’ de țară e împânzită de ei.

Moldovenii mănâncă cel mai bine, să mor dacă am mâncat  în Ardeal cum mănânc acasă, moldovencele sunt frumoase foc, și au spiritul umorului, ieșit din comun!Vrei o viață spontană? Dă-i cu moldoveancă :)) ,căci “cu fimeia ti porţi cu grijî, cu moldovianca ti porţi cu fricî”.

Bă, da’-mi place de ele. Beau cot la cot cu băieții  iar când au bebe, ioc mai mult de-o bere/două, rup în pat (sorry, dar se știe!), fac o mâncare de-ți lingi și degetele ( îți fac niște cozonaci și sarmale de le pupi și tălpile), sunt în stare să-l rupă și pe dracu’-n două la nevoie.. Ce poți să vrei mai mult? :))))Se încinge atmosfera “oleacă” când sunt ele prin preajmă.

Și dacă tot a venit vara și te duci la un show de stand-up al lui Bordea,Micutzu sau Andrei Ciobanu,să știi că ai “gustat” din umorul moldovenesc. 😀


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.