Host și domeniu gratuit

Astăzi a fost o zi de cercetare. Am vrut să migrez de pe WordPress pe un domeniu gratuit, pentru că nu îmi permit deocamdată să plătesc de la 300 de lei în sus.

Și așa am început să caut ba pe Youtube ba pe Google. Într-adevăr, am găsit informații. Poate prea multe. Am sortat, am salvat în bookmark dar nu m-au ajutat decât tutorialele de pe Youtube.

Primul tutorial este al unui tip pe nume Dragoș Cristache. Tipul explică pas cu pas, iar dacă nu înțelegi mai poți derula tutorialul cât să te dumirești.

Te poți abona la postările lui pentru că te învață multe lucruri interesante. Dacă dai un scroll printre videoclipurile încărcate de el, găsești multe lucruri folositoare.

Partea proastă, să zicem așa, este că tutorialul care m-a interesat pe mine era realizat în anul 2012, iar paginile pe care el le recomanda pentru hosting și domeniu, s-au schimbat și la un moment dat nu prea aveau legătură cu ce prezenta el. Așa că am ajuns la un dead end.

Dar, salvarea a venit de la user cu numele de picsel 17 . El prezintă la fel de amănunțit pașii ce trebuiau făcuți pe o pagină diferita de host, chiar una românească (http://www.hostinger.ro/) dar care are serverele în America. Spre deosebire de primul user, acesta realizează tutorialul în anul 2015.

Dacă vrei să îți iei domeniu, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, asta bineînțeles dacă ești un începător ca și mine. Ce nu îți garantează nimeni e faptul că nu știi dacă îți vei putea importa vechiul blog pe noul site și că după o perioadă limitată, va trebui să îți înnoiești domeniul (cu plată).

De ce încă scriu pe wordpress? E simplu: nu îmi pot importa blogul și nu vreau să îmi pierd articolele. Este munca mea de când m-am apucat de blogging. 😀 Pentru cei care abia își deschid un blog, ideea de domeniu gratuit este perfectă pentru început de drum.

Sper ca totuși să dau peste cineva care este mult mai capabil decât mine și să îmi explice unde pot găsi cele mai bune site-uri de hosting și de domenii și cum stă treaba cu plata acestora.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

2 comentarii pe “Host și domeniu gratuit”

  1. Buna. Vezi ca nu .tk nu este domeniu gratuit, este doar o redirectionare, care expira dupa un an si ai sanse sa nu mai poti sa iei din nou aceasta redirectionare gratuit, iar la Hostinger esti limitat in tot ceea ce faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.