Despre corazon și alte nimicuri

„Greșeală oamenilor a fost ca niciodată nu s-au priceput sa se uite lângă ei. Li s-a părut ca daca fericirea exista, ea trebuie sa fie inaccesibila sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizontul lor.” Octavian Paler

Azi făceam o retrospectivă a anului văzând deja cum prieteni de ai mei deja își fac programările necesare pentru Revelion. Eu încă mă gândesc ce voi mânca mâine, d-apăi să îmi mai fac și planuri peste două luni. Sunt o visătoare, nu neg, Doamne Fere’, dar știi cum se spune în popor că: târguiala de acasă nu se potrivește cu cea din târg!

Retrospectiva a avut următoarea logică ilogică: dacă nu îl întâlneam pe x  și nu făcea n lucruri, nu ajungeam așa, că totul se întâmplă cu un motiv are sens acum bla bla bla..

Peste câteva zile,va lua naștere o nouă etapă în viața mea și nu reușeam asta, dacă nu exista cea mai importantă persoană din viața mea: bae. Fără el nu vedeam viața cum o văd acum. Nu credeam că poți face planuri, pe termen limitat, și acele planuri chiar să fie realizate. Să pot să visez la zile liniștite și frumoase alături de persoana iubită.

Dacă prietenii ăia, care se băteau cu pumnul în piept, nu își dădeau arama pe față, încă aveam încredere în oameni falși și mă agățam de ei.

Am avut și partea mea de vină în multe lucruri dar știi ce? Nu am niciun regret și sunt împăcată cu mine. Poate de asta, eul meu este ca o “apă cristalină” :))

Și dacă nu aveam parte de un “duș rece”, acum nu îmi rearanjam prioritățile și să învăț să mă prețuiesc ca și persoană. Acum înțeleg că tot ce avem mai scump, este sufletul și demnitatea de care nu ar trebui să se atingă nimeni. Nu merită să te înjosești pentru nimeni și nimic.

Iar cărțile ale de dezvoltare, sunt bullshit pe pâine. Oameni frumoși, să știți că nu aveți nevoie de sfaturile unui autor care ia bani buni pe cuvintele lui tipărite, pe cartea frumos redactată. Aveți nevoie doar de..voi.

“Libertatea, dreptatea și adevărul, nu trebuie să fie bunuri de târguială, nicăieri în lume!” Viorel Muha

După ce ai parcurs întreaga polologhie, probabil că o să spui că vorbesc despre dependența de persoana iubită, aberații care se găsesc la fiecare colț de site. Dar nu, vorbesc de o persoană iubită în general. Dragostea este necondiționată și în multe feluri. Poți să te atașezi de un animal, o plantă sau de un om pe care nu l-ai văzut vreodată. Dacă asta satisface nevoile sufletului, ce mai contează?

De exemplu, când eram într-o perioadă mai dificilă, am fost pe la părinții mei spirituali( nana și nanu). Era o zi de vară târzie, la ei plutea o atmosferă liniștită și primitoare iar la ei mirosea a ceva familiar. Am vorbit de toate, am mâncat, am glumit și am primit dulciuri. Când am plecat de la ei, mă simțeam reîncărcată și iubită. M-am simțit atât de bine încât mi-a rămas întipărită ziua.

Deci tu ce ai pe corazon?


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.