# trip tip:Vacanță pe plaiuri mioritice

Am fost în vacanță la Predeal.

După o iarnă cu temperaturi de primăvară , am ajuns și pe plaiurile mioritice. Noi nu am mai fost până acum la munte în sezonul estival și am zis de ce nu?

Primele noastre căutări au fost în Austria, Germania și Franța dar vai, surpriză, la cât de frumoase erau priveliștile la atât de piperate erau prețurile. Poate când o să fac avere doar când zâmbesc frumos, atunci probabil că o să îmi permit. Ei, dramatizez un pic dar doar în cazul priveliștei extraordinare. Până la urmă este zăpadă depusă pe o formă de relief și noi facem să fie așa de extravagant. Of, marketingul ăsta, dar asta este altă poveste.

Într-un final nu am fost ipocriți și am optat pentru varianta ieftină și bună din România.

Multe căutări nene.. locații mai scumpe ca celelalte de mai mai îmi venea să optez pentru o locație extravagantă în Alpi. Ba situare centrală cu mic dejun inclus, ba în munți cu demi- pensiune, ba mai departe de munte dar cu recenzii foarte bune.

Ce să aleg? Ce să aleg?

Cazarea

După căutări mai bine de o lună și un pic, am dat peste site-ul celor de la Hotel Bulevard, o perlă șlefuită și ascunsă în Predeal.

Noi am optat pentru 6 nopți cu mic dejun inclus  ce a costat în jur de 250 de euro pe care i-am plătit în două tranșe; prima parte în Anglia când ne-am trimis detaliile să ne înregistreze și a doua parte când ne-am cazat. Dacă te interesează  să vezi ce camere oferă, las linkul aici.

Oameni foarte primitori, noi am ajuns la 2 dimineața și tremuram ca bețele la -14 grade. Doamna de la recepție, o femeie in jur de 40-45 de ani , ne-a primit cu brațele deschise ( îmi era dor de ospitalitatea de la noi).

Camera foarte calduroasă, spațioasă și cu o priveliște minunată. Noi ne-am înfipt în snackurile ce erau pe masă ca apoi să ne dăm seama că … sunt contracost. Și noi care credeam că este gratis, cadou de bun venit..Acum ce să mai facem? Faptul era deja consumat, și la propriu și la figurat că chipsurile erau deja savurate.

În zilele ce au urmat am servit micul dejun, de fapt mai mult eu decât EL, căci a preferat să doarmă în așternuturile pufoase și călduroase.

mhmhmhmmhm, vai, mai vreau mhmhmmhmh..

…. așa au făcut papilele noastre gustative căci am fost încântați cu un mic dejun bogat. Salată de vinete, salamuri, ouă, omletă, diferite tipuri de cârnați , salată de boeuf, diferite tipuri de cereale cât și nu în ultmul rând pizza pe vatră, o minunăție.. Și acum salivez cu gândul la bunătățurile savurate la munte.

Aș vrea să vă zic că am luat n kilograme dar nu pot să vă afirm sau să vă infirm căci am fost foarte mult pe pârtie unde am transpirat o grămadă.

Pârtia

Începători fiind am început pe pârtia cea mai apropiată, accea fiind pârtia Clăbucet și mai apoi la Poiana Brașov.

A fost geniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal! Nu credeam că îmi va plăcea schiul dar senzația este extraordinară. Mi-a plăcut tare mult sentimentul în care pur și simplu te eliberezi de datoriile zilnce și concentrezi la precizia și stabilitatea pe picioare.

Nu a fost foarte aglomerat căci am fost în timpul săptămânii dar în weekend a fost tare multă lume. În ceea ce privește costurile , tind să cred că ieși mai ieftin dacă îți achiziționezi schiurile și le iei cu tine în avion.

De exemplue la Clăbucet am plătit 25 de lei pe zi/ persoana pentru tot echipamentul pe când la Poiana Brașov am plătit 50 lei pe zi/ persoana. Deci vrei nu vrei te duci pe altă pârtie mai necunoscută decât cea consacrată.

Împrejurimi

Am fost la castelul Bran, am cumpărat suveniruri, am încercat mâncarea de stradă și am admirat încăperile castelului.

Mâncare și mașină de închiriat

Am mâncat atât mâncare ieftină cât și la restaurant. Am fost seara la Penny și am luat salam pentru sandviciuri, am fost la KFC să ne bucurăm de sosul de usturoi cu aripioare prăjite și a ajuns la Mesopotamia să savurăm piato kebab. Oameni simpli cu apetit mare 🙂

Concluzia: ne întoarcem și la anul 🙂


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 53

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

2 comentarii pe “# trip tip:Vacanță pe plaiuri mioritice”

  1. Buna seara. Am vazut ca-mi urmariti blogul si v-am citit. Scrieti foarte frumos. Si o spune un profesor de jurnalism 🙂 Eu m-am mutat de pe horeabadau.wordpress.com pe horeabadau.ro, deci puteti sa ma cititi acolo. M-am bucurat sa va descopar. Aveti un cititor fidel in mine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *