De ce să alegi o bicicletă electrică?

De când m-am mutat în UK, am descoperit ca fără un automobil nu te poți descurca în oraș. Deși nu stau în Londra sau în alte orașe circulate, este foarte greu sa călătorești fără un mijloc de transport.

De exemplu, dimineața este foarte greu cu autobuzele. Ori vin prea târziu ori vin prea devreme. Niciodată nu știi la ce ora sa pleci, iar dacă da Domnu’ sa ațipești și sa nu auzi alarma, iți poți lua adio de la a ajunge la timp la locul de munca.Asa ca ,vrei nu vrei, trebuie sa înveți pentru permis ca sa poți sa comuți dintr-o parte-n alta.

Hai sa va zic ceva, eu nu sunt mare amatoare de a conduce, adică hei, este mult mai bine sa stau pe locul pasagerului și sa schimb melodiile din playlist.

Plus ca eu caracterizez mașinile ca fiind mai toate la fel: au roti, folosesc combustibil și au scaune confortabile. Si fac mult zgomot, mai ales la semafoare când se accelerează ( vezi vezi, știu câte ceva despre mașini ).

In calitate de pieton, merg foarte des cu autobuzul și ..îmi place. Fac naveta de când eram în scoală generala și este în reflex în a merge cu autobuzul.

Ceea ce am observat în autobuzele englezești și nouă ne lipsesc cu desăvârșire este faptul ca ei folosesc o tehnologie pentru a reduce amprenta de carbon.

Adică încearcă sa facă lumea sa folosească metode alternative de a conserva natura plus sa folosească autobuzul în loc de propriul mijloc de transport.

Mesajele cu aviz informativ aici chiar au efect. Englezii sunt pe principiul ca dacă o persoana dau exemplu în viata de zi cu zi, atunci și ceilalți îl vor urma.

Pentru ca este un oraș industrial se pune accentul pe biciclete. Sunt vreo 4-5 parcuri industriale ce oferă locuri de munca sezoniera și pe termen lung locuitorilor de aici, pe tot parcursul anului.

De asta ,de o perioada încoace, se încearcă trecerea de la bicicletele tradiționale la bicicletele electrice. Nu sunt foarte scumpe și de asemenea nu dai la pedale ca un apucat iar când ajungi la munca curg apele de pe tine.

Prima dată când am văzut o bicicleta electrica, era la un tip care aștepta la semafor și nu înțelegeam de ce nu da la pedale. Mi-a cam dat cu eroare exact ca atunci când am văzut (și auzit) pentru prima data o Toyota ( electrica).

Dacă nu mi-ar fi frica de mașini și tiruri mi-ar plăcea sa achizitionez o bicicleta electrica. As economisi bani, as avea grija de mediul înconjurător și că nu mi-as face grija de locurile de parcare.

Nu m-as putea deplasa cu un hoverboard. Iar trotinetele electrice mi se par ideale a fi folosite în parc.

Cred ca mama va trebui sa facă un drum la EvoMag după acest articol. Nu va scapă de insistențele sora-mii în achiziționarea unei trotinete electrice. Era mai rău dacă știa despre evenimentul din 16 iunie. Unde cei interesați au putut testa trotinete electrice în showroom-ul evoMAG.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

2 comentarii pe “De ce să alegi o bicicletă electrică?”

 1. Daca in UK economisesti putin si ti-ai luat-o, in Romania nu sunt multi care si-o permit si care ar alege sa investeasca 5.000 de lei sau chiar mai mult intr-o bicicleta electrica; asta printr-o comparatie UK-Romania.
  Iti dai seama ca sunt extrem de utile intr-o zona urbana foarte aglomerata. O motocicleta nu poate face ceea ce face o bicicleta si prin asta ma refer la traffic filtering, prin simplul motiv ca nu au loc suficient. Sunt adeptul bicicletelor clasice pentru ca inca n-am mers pe vreuna electrica. Poate o sa-mi schimb parerea.
  Ma duc la locul de munca in fiecare zi cu bicicleta si mi se pare mult mai rapid decat mijlocul de transport, iti ofera o siguranta mai mare ca vei ajunge la timp si o satisfactie interesanta atunci cand toti ceilalti stau in coloana la semafor si tu, cu bicicleta, ajungi in frunte si pornesti primul de la semafor.

  1. Salut. Ai dreptate in legatura cu comparatia intre UK si Romania.

   Asa este, este cam scump pentru achizitionarea unei biciclete electrice.

   De asemenea, daca nu mi-ar fi frica de masini , as opta pentru o bicicleta traditionala ca mijloc de transport. 🙂

   P.S inteleg satisfactia dimineata cand este o coada nesfarsita la semafor si timpul se scurge, tu nu mai ajungi la munca si ceilalti din fata tot se duc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.