Simplitate contemporană

Am citit de curând un interviu luat unui român stabilit în Thailanda de vreo nouă ani. Ideea interviului gravita pe comparația România- Thailanda.

Ceea ce noi nu știm este modul simplu de viața pe care locuitorii de acolo îl urmează. Nu stau toată ziua la soare dar se concentrează pe bunăstarea sufletului.

Hai să luăm o zi banală.

Te duci la lucru și te întrebi ce sarcini vei mai primi de la șeful care este mereu în vacanță?

Și tu cunoști acel coleg care nu face nimic mai toată ziua și este plătit mai mult ca tine.

Tu te oftici când nu-ți poți permite să termini la timp sarcinile, să te poți bucura de o vacanță binemeritată.

Paralelismul asta este intre civilizația noastră și a lor.

Ne place să trăim într-o viață luxoasă în care suntem în pană de timp și încercam sa compensam prin achiziții. Noi luăm foarte mult în considerare părerea celor din jur.

De aici încep și trendurile “inedite” care nu își au rostul de multe ori.

Oamenii aia sunt fericiți pentru puținul pe care îl au, și își prețuiesc familia. Sunt pe principiul că orice s-ar întâmpla, dacă familia îți este aproape, pot începe de la zero oricând.

Apreciază viața simplă și pioasa în comparație cu nevoile noastre suprasaturate.

Ai încercat vreodată sa apeși butonul de pauza și sa dai un rewind ? Să te întorci în perioada în care apreciai un film bun în aer liber, cu prieteni? Dacă nu, te provoc sa fac asta acum 🙂


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.