Cum a fost la Untold?

Desi au trecut aproape două luni de la încheierea festivalului, am avut intr-un final timp să scriu un articol despre experiența UNTOLD.

Mi-am dorit de pe timpul liceului să ajung la festival. Îmi aduc aminte că în perioada de dinaintea bacului era promovată ideea ca daca ai o medie peste 9.50 ai bilete gratuite la festival.

Deci cum a fost la Untold? Hai continuă să citești.

BILETE

Sfat: Este indicat să achiziționezi early bird tickets. Sunt primele bilete care sunt cele mai ieftine, inclusiv cele VIP. Mi s-a părut aberant ca oamenii isi cumpara bilete la un pret redus si apoi de prin mai/ iunie încep sa vândă la prețuri exorbitante. How you could pay the same shit 3 times more?!? Acum a apărut să te pre-inregistrezi pentru anul 2019 : https://www.untold.com/en

Prin iulie, vei primi un mail sa confirmi înregistrarea si să confirmi biletul. Când vei ajunge in Cluj, va trebui sa faci check-in pentru brățările de acces.

Anul acesta au fost plățile contactless de la Banca Transilvania. Este o metodă foarte bună de a evita pierderea cardurilor si banilor cash. Peste tot sunt cash point-uri si iți poți face top up oricând. Cheltuiește cu atenție ca să nu faci un împrumut in bancă 🙂

CAZAREA

In fiecare an se formează câte un grup si se găsește sub ‘Untold’ si anul in care se tine festivalul. De exemplu, eu m-am inscris in grupul de pe Facebook cam prin decembrie anul trecut si acolo am tot vazut updates si oferte de cazare. Ai aici linkul : https://www.facebook.com/groups/1480604918922053/

Sfat: Important este sa iti cauti cazare din timp. Din ce am vazut, preturile ustura cand se apropie perioada festivalului. Nu trebuie sa iti iei in centrul orașului, desi este mai usor accesibil. Poti sa iti cauți si in împrejurimi, caci Clujul a facilitat niște autobuze cu trasee special pentru Untold (am văzut la ora 5 dimineața!).

ORASUL

Daca nu stii nimic despre Cluj, ar fi bine sa te documentezi. Pe langa istoria interesanta ,poti descoperi in ce locuri poti gasi cea mai buna mancare si ce poti vizita. Cine a zis ca nu te poti bucura si de calmitatea Clujului? No hai,doar esti in Ardeal. 🙂

Sfat: Nu manca numai in centru. Intr-adevar, gasesti chestii faine si acolo este vibe-ul orasului dar stradutele laturalnice te pot ghida spre locuri misto. Ia uite aici niste informatii folositoare pentru la anu’: http://www.restograf.ro/unde-mananci-bine-in-cluj-cele-mai-bune-15-localuri-din-oras/

OAMENII

Eu de cand am fost prima data in Cluj, mi-am dat seama ca este orasul meu de suflet. Dunno why, but this is my feeling. Nu zic ca si in alte parti ale Romaniei nu gasesti asta, dar ospitalitatea si caldura cu care te primesc sunt de nemaintalnit. Ori asta, ori am dat doar peste oameni misto. :))

Sfat: Bucura-te de compania lor.

MANCAREA

Dudes and dudette, daca vreti sa va mai mentineti silueta, well is not the best city to go în. Stiu ca o sa dansezi si o sa te zbengui dar nu o sa te ajute sa arzi caloriile. Mâncarea este delicioasa și combinata la ore haotice te face sa iei im greutate foarte ușor. Iar daca pleci la 5 dimineața de la festival, normal ca o sa te opresti la un Fornetti sa iti iei de 15 lei foietaj cu carnati si caise. (been there done that).

Sfat: Please eat and enjoy it! 🙂

BAUTURA

Nu sunt mare fan caci am preferat sa fiu lucida si sa ma bucur de experienta festivalului. Nu am inteles ideea asta de a bea si a nu-ti mai aduce aminte de nimic a doua. Why are you going for a freaking festival tho?

Sfat: E misto sa fii ametit dar nu e mai bine sa enjoy the experience? 🙂

FESTIVALUL

Daca iti place Steve Aoki si Dimitri Vegas & Like Mike si nu esti deranjat de multimea de oameni (90k),felicitari esti the ideal party animal.

Timp de 4 zile si 3 nopti, Cluj Arena devine taramul tuturor dorintelor. Poti sa te misti liber pe ritmul dj-ilor caci nimeni nu te va judeca sau arăta cu degetul.

Am intalnit multi oameni ‘faimosi’ din media precum cantareti, vloggeri, bloggeri cat si prezentatori tv. Dar toti sunt acolo sa se distreze si sunt niste oameni normali care vor sa isi ia un churro sau sa asculte niste muzica buna.

*  mi-a parut bine sa o intalnesc pe Luminita Balaban si mi-a aratat ca oamenii sunt acolo sa se distreze si sa isi faca jobul, ca sa ne poata incanta cu content de calitate 🙂

See the video below.

Sfat: Nu te comporta ca si cum ai văzut un extraterestru pe Pamant cand vezi cineva cunoscut.  Stăteam la coada sa luăm niște churro si Bromania aștepta liniștit la rand si niște adolescenți turmentati au început sa zbiere ca ‘ Bromaniaaaaa, frate , ti-am vazut ultimul clip. Esti prieten cu Lino? A lăsa nu trebuie sa raspunzi căci hai sa facem o poza omule!’ Reacția lui Bro a fost diplomata zicand sa se linisteasca si sa nu mai tipe căci pot face poze si așa. Asa ca calm your tits dudes!

De asemenea incearca sa interactionezi cu oamenii de pe acolo, nu neaparat sa faci poze si atat. De exemplu, eu am intalnit o tipa fotograf voluntar care trebuia sa se duca la Steve Aoki sa faca poze si s-a asezat pe banca unde statea eu si am intrat in vorba glumind si vorbind cate putin de experienta asta. A fost chiar foarte misto. Multumesc Lavinia, esti foarte misto!

POZE

Nu toate pozele pe care ti le fac fotografii ajung pe facebook daca este important pentru tine. Sunt multe criterii dupa care se ghideaza. Gandeste-te ca din vreo 2000 de poze facute intr- o singura zi, doar 5 ajung online. So you should just enjoy the festival.

CONCLUZIE

Daca merita Untold? Macar o data in viata.

Daca este costisitor? Si da si nu, depinde de cum ești invatat. Imi aduc aminte ca in ultima seara am auzit o tipa ca mai are 3000 de lei pe bratara si nu știe cand le va cheltui. Eu am cheltuit doar 150 de lire pe toată perioada festivalului si am mancat si vizitat orașul.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *