Cum sunt relațiile?

Știi începuturile cu fluturași și râuri de miere curgând ? Momentul ăla când te topești când ajungi la primele întâlniri? Da, vorbim despre honeymoon. Despre prima lună sau în cazuri fericite de 3 luni.

Dar relațiile variază.

În adolescență când hormonii se zbenguie voios în toate direcțiile ? Totul se rezumă la a ieși la un chico la un pub din centrul orașului și a sta pana noapte târziu. Iar majoritatea relației se consumă prin mesaje. Acolo se naște relația, acolo sunt certurile și acolo se încheie dragostea.

Atunci e perioada când înveți ce este o inima frântă și înainte de a găsi prințul cel frumos, dai peste o grămada de broaște râioase.

Cu timpul te maturizezi, liceu, facultate și un job. Îți dai seama că de fapt, viața nu este compusă din unicorni și nori pufoși ci mai mult de atât, presărată cu trandafiri spinoși.

Dragostea nu mai este așa ușor de găsit pentru ca ai multe filtre prin care treci toate persoanele pe care le întâlnești. Nu contează ca este un blind date sau pur și simplu ajungi in cercuri sociale.

Începi sa te gândești la dragoste ca fiind o investiție de viitor nu ca un balsam ce îți unge sufletul și inima frântă uneori.

Ma uitam pe rețelele sociale și așa am văzut ca oamenii sunt nefericiți, ca nu mai apreciază sufletul omului ci cum arată in cadrele de pe internet.

Cel mai greu este ca nu se mai pune accent pe interacțiunea umană și de contactul vizual ci totul se întâmpla pe chat.

Dar când într-un final dai peste lozul câștigător, tinzi să investești totul:energie, timp și multă încredere. Dar ce se întâmplă atunci când persoana aia zice pas? Sau tu zici pas deși este persoana potrivită ?

S-a dovedit științific ca atunci când dopamina se lansează în organism ne face sa ne comportăm ca niște idioți și nu mai gândim limpede.

Ne comportăm ca niște grădinari care sufocăm niște flori frumoase in dezvoltare. Nu mai acordăm timpul și spațiul pe care fiecare “plantă” le avea înainte sa fie la puterea a doua.

Dragostea vine mâncând se zice dar atunci când ai mâncat prea multă ? Care este remediul?

Ființele omenești sunt întotdeauna nemulțumite și nu vor fi niciodată fericite atunci când au tot dar nici când nu au nimic.

Pentru că în dragoste și în război , nu există reguli.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.