Cum știi că ai găsit un prieten adevărat?

As vrea să scriu despre prieteni. Despre cei adevărați.

Oamenii din jurul tău pe care se intâmplă in unele cazuri să nu ii mai vezi. Pe care, prinsă de ceea ce ție ți se pare important, ii cam lasi deoparte. Sau in cel mai nefericit caz, ei isi fac prea mult simțită prezența in viața ta, dându-si cu părerea in situații in care nu ii privesc.

 Viața însă iți aduce aminte de ei in cele mai ciudate moduri.

Cineva mi-a spus la un moment dat că numai singură te poți ridica atunci când ai ajuns foarte jos. Si avea perfectă dreptate.

Singură poți să mergi mai departe, singură poți să mergi mai departe, singură iți găsesti putere să râzi cu gura până la urechi pentru motive dintre cele mai simple.

Cu tine trebuie să vorbești pentru ca să te faci să vezi că lucrurile stau altfel decât ți le-ai imaginat.

Doar cu tine bei seara un pahar de vin plin de amărăciune, desi iți place numai cel dulce. Singură faci greșeli si tot singură inveți din ele.

Singură iți găsești resurse absolut nebănuite. Există momente când esti numai tu cu tine si asta ți se pare poate una dintre cele mai grele pedepse de care ai parte.

Necazurile cu amintirile frumoase este că ele se șterg mai repede. Memoria joacă uneori feste.

Dar dacă nu ar fi mâinile întinse din jurul tău, intelegerea si disponibilitatea prietenilor de a asculta, cu siguranță toate acestea ar fi mult mai grele.

Oameni gata să se lase pe ei deoparte pentru a te asculta pe tine.

Gata să iti întindă o mână exact atunci când iți pare ca nimic nu mai este de făcut. Este imposibil ca, oricât de mult suferi, să nu vezi deodată că există astfel de oameni pentru tine. Si este tot imposibil să nu te simți norocoasă pentru asta.

Sunt incercări care iți iau ceva si iți dau o mână caldă. Un umăr pe care sa plângi. Si pe care stii cu siguranță că o să te poți baza si data viitoare.

E acolo pentru tine si te face să simți chiar dacă acum plouă, mâine există o șansă să fie o zi cu soare de care sa te poți bucura.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

2 comentarii pe “Cum știi că ai găsit un prieten adevărat?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.