9 adevăruri din carantină

Carantina a fost plină de necunoscut și temeri. Financiar, emoțional și fizic este o provocare pentru oricine. Măsurile impuse de orice țară în care te afli sunt mai mult sau mai puțin drastice. Limitarea libertății are un efect negativ asupra fiecărui individ. Pentru mai multe detali idespre carantina în UK poți găsi în articolul ăsta.

Am învățat ceva de când sunt în carantină? Desigur, uite 9 lecții învățate până acum.

1. Carantina cu partenerul de viață poate fi tricky or not

Este greu să fii singur în perioada asta. Ajungi să epuizezi Netflix-ul, Filelist-ul și frigiderul.

Dar o provocare poate fi și timpul petrecut cu partenerul de viață. Carantina poate fi o perioadă de redescoperire și reconciliere a partenerilor. Sună romantic, nu? Ajungi să fii atent la toate scobiturile în nas, beșinile zgomotoase sau fâsâite, strănuturile sau modul în care sunt aranjate hainele în dulap. Dacă restul carantinei nu se transformă într-un meci de Mortal Kombat, chiar ați reușit să vă descoperiți.

2. Am reînnodat prietenii

De fapt la 26 de ani nu se nasc prieteniile alea din anii liceului sau studenției, ci niște legături mult mai profunde și mature. Am învățat că un video-call poate fi mult mai mișto decât o poveste never ending prin mesaje. De asemenea am redescoperit ce am în comun cu oamenii ăștia. Este greu să admiți că poate ai greșit judecând o carte după copertă. Înveți în fiecare zi, chiar dacă ajungi la adevăruri universale.

3. Descoperi că motanul este o ființă extraterestră

După cum se vede din toate mențiunile postate înainte în articolele mele sau postările de pe Instagram, sunt a cat person ( deocamdată). Am crescut cu animale în jurul meu și era inevitabil să nu adopt un animăluț.

Revenind la motanul Hashirama, care acum stă pe canapea la picioarele mele, trăgând vânturi de zor ce umplu camera de un miros de ouă stricate. Am învățat că motanul doarme 12 ore cu întreruperi, nu se dă în lături să se arunce pe scări ca să prindă paianjeni, doarme pe perna din sufragerie și iubește să doarmă în pat deși nu are voie. Trebuie să îi dau dreptate lui Nick Fury, căci pisica este un flerken.

4. Niciodată nu va fi destul de curat în casă

Carantina este perioada ideală în care poți să cureți.. să cureți și iar să cureți de ajungi să îți cumperi un aspirator nou și ăla costă vreo £250 de lire. Dar ajungi să îți iasă pe ochi. Te saturi să cureți frigiderul, mașina de spălat, să ștergi praful sau să dai cu aspiratorul. Partea bună este că la anu’ de Paște știi ce ai de făcut.

5. Înveți să economisești

De fapt știam să fac asta dar m-am prostit cu lumea asta grăbită. I’m not saying you don’t need things and eat ants dar mai reduc din lucrurile inutile pe care le cumpăram înainte. La sfârșitul lunii mai rămâne £100- £200 de pus în savings.

6. (Re)descoperi pasiuni și hobby-uri

Încercam să împart munca, viața socială și personală în același timp și nu am excelat. Acum am revenit la dragostea mea față de scris (pe blog) dar și faptul că aș vrea să scriu o carte. Ca să fiu sigură în ce limbă aș vrea să fac pasul ăsta, am aplicat și pentru un master in literatură contemporană ca să învăț stilul de scris. Era și cazul pentru o nouă provocare.

No one can’t tell me that I’m not good at writing just because I’m not on the same trend like everyone.

7. Realizezi festival de muzică la tine în sufragerie

Anul ăsta trebuia să mergem la Creamfields în August. Încă nu s-a anulat festivalul dar nu am speranțe mari să se desfășoare. Între timp, mi-am umplut playlistul cu melodii bune de festival și o boxă încărcată corespunzător. Îmi exersez mișcările ca să fiu în formă pentru anul ăsta, la anu’ poate.

8. Netflix

Am dat gata multe seriale care erau pending cu multe episoade noi. Acum sunt în punctul în care trebuie să aștept următorul sezon din Lucifer, The Witcher și Sabrina. Sunt o mică legumă și nu mai vreau să aud de seriale cu 5-6 sezoane. Netflix and chill too much now.

9. Am început să fac mișcare

Am cumpărat o pereche de role după aproape 4-5 ani de când nu m-am mai dat. Vremea este superbă iar parcurile nu sunt aglomerate. Am reînvățat cum să îmi țin echilibrul și să pun frână dar nu înainte de a lua primul stâlp în brațe. O oră după amiaza mă umple de energie pentru a doua zi.

Carantina este o perioadă de redescoperire interioară, de curățare mentală și de reconciliere.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.