Nu este un secret ca să menții un blog este extrem de greu din simplul motiv că la un moment dat rămâi fără inspirație. Când îți setezi blogul debordezi de idei și patos dar după zece articole îți pierzi originalitatea.
Eu am experimentat toate domeniile scriiturii și atunci când mă lovește inspirația, scriu despre orice. Dacă vrei să vezi cum a pornit blogul meu, poftim povestea aici.
Ia un caiet și un pix ca să iei notițe, iar dacă cele trei motive nu te fac să te răzgândești, ești gata pentru entry level.
1. Unde este originalitatea, nene?
Am menționat mai sus că la un moment dat rămâi fără idei. Îmi aduc aminte că atunci când am început să scriu prin 2012 eram la liceu și elaboram articole din viața de zi cu zi.
Pentru orice newbie în ale scrisului este mișto prima lună iar apoi epuizezi resursele. Începi să îi copiezi pe alții care au mai mult trafic pe blog și mai multă vizibilitate. Așa pierzi din esența blogului în primă fază.
Mi-am tratat blogul mult timp ca pe un jurnal. Am citit de curând niște articole și m-am decis să fac curățenie prin articole căci erau super cringe. Eram un fel de Taylor Swift în blogging.
Sfat: Dacă vrei să descoperi dacă ești bun la Storytelling sau Copywriting, uite aici o tipă mișto ce te poate ghida.
2. Criticii sunt deghizați în muritori
Eu scriu din clasa a4a, de fapt mi-am început mâzgâlelile pe atunci. Când mi-am dat seama că vreau să scriu și mai mult, am aplicat la concursuri de jurnalism, am scris continuu la revista liceului și mi-am publicat primul short story.
Când am început să am mai multă audiență am primit și hate-ul care mi se cuvine. În 2012- 2013 nu exista încă ideea unui blog personal iar când mi-am așternut gândurile adolescenței am avut parte și de hate. Nu mult dar cât să mă dezarmeze să nu mai continui cu scrisul. Oamenii se hrănesc din petty things, ține minte asta. Nu da înapoi precum un crab așa cum am făcut eu.
Sfat: Scrie, scrie și iar scrie. Bullying-ul digital este criticul etern din social media.
Ca și în viață, trebuie să înfrunți realitatea cu capul sus. Nu trebuie să scrii ca x și z, ci trebuie să scrii ce te împlinește personal. Ia exemplu pe cei de la Subcarpați care fac muzică opusă trendului.
3. Blogul va deveni un jurnal
Am scris despre inima mea frântă, despre foști care meritau mai mult sau mai puțină atenție și cât și detalii despre viața adolescentină. Cum crezi că au început telenovelele?
Sfat: Dacă vrei sa te eliberezi de sentimentele care te macină, scrisul este catalogat ca metodă psihologică de reconciliere cu sine.
Concluzia este că scrisul este un experiment cu mixed feelings. Dacă nu te-am speriat până acum, ești pe drumul cel bun. Spor la scris!
Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.
Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.
răscolind prin blogul tău… am observat că e un mic „bazar”… și dacă tot spuneai de critici, oameni simpli… eu consider că demotivarea e singura cauză pentru care renunți la blog. lipsa de inspirație, nu cred. de scris se găsește :))
fain, al tău!
Buna, micul meu bazar oferă câte un articol pentru sufletul fiecărui rătăcitor 🙂 Demotivarea este un factor important ce poate împiedica procesul de creație ( poți sa fii tu un izvor nesfârșit ).
eu știu asta, că o trăiesc frecvent :))) dar na… citind mi-am adus aminte