Cine este Mr Levy aka. Soldat?

Am început de curând o nouă rubrică pe blog intitulată ‘Interviuri cu oameni mari și mici’.

Ideea mi-a venit atunci când social media a devenit suprasaturată cu întrebări despre pandemie și blogging/vlogging cu prea multe reclame la produse inutile. Social media la ora actuală este mai rea ca zilele de talcioc din Galați.

Primul om din rubrica asta este Mr Levy aka Cainele aka So’ldat aka Bun vibe eman. Mulți îl știți după ce a colaborat cu Paraziții la melodia Arde.

Dar interviul ăsta este despre omul Levy, despre trecut prezent și viitor. O să descoperi un om mișto cu un vibe chill ca o briză de aer proaspăt.

Blogulcăutat: Ai mai încărunțit de la ultimul interviu pe care l-ai dat. Așa se întâmplă la oamenii creativi?

Mr Levy: (râde) Cred că o să încheiem interviul acum.

Blogulcăutat: De unde a venit pasiunea ta pentru muzică?

Mr Levy: Eram prin clasa a9a și ne-am mutat din Cluj la Dej. Tranziția a fost foarte dificilă iar colectivul din Dej era împărțit în multe ‘bisericuțe’ de hip hop, dans, beat box. Și așa am început să cânt cu Dilema, o perioadă mișto de formare a stilului muzical cât și al omului Levy.

Blogulcăutat: Ai cântat in trupa Dilema pentru un an dar apoi te-ai alăturat trupei Anexa 1, în care ai activat o perioadă dar apoi ai ajuns pe cont propriu. De ce ai făcut pasul ăsta?

Mr Levy: Life happens. Perioada în care am activat la trupa Anexa 1 s-a întins până în perioada facultății. Deja mă mutasem înapoi în Cluj, și aveam tot timpul la dispoziție în care să compun muzică, să mă întâlnesc cu băieții din trupă.

Dar fiecare avea alte priorități, ba unul stătea cu gagica acasă, ba celălalt voia să își petreacă weekendul în tihnă și nu mai eram productivi. Eram la vârsta în care voiam mai mult și debordam de energie și creativitate. Îmi doream mai mult.

Blogulcăutat: Știu că lumea te asociază de fiecare dată cu cei de la Paraziții datorită succesului melodiei Arde dar cât de benefic a fost asta pentru tine?

Mr Levy: A fost fain la început dar mai apoi dacă Paraziții acționau într-un anumit fel și aveau un feedback negativ, efectul se răspândea și asupra mea, al numelui meu și nu mi-a plăcut asta. Voiam ca oamenii să mă știe pentru muzica mea nu pentru asocierea cu alții.

Blogulcăutat: Cum era industria muzicală înainte?

Mr Levy: Industria muzicală este ca un rollercoaster emoțional și plin de mâncătorie. Hai să îți dau un exemplu. Ne întâlneam la studio cu mulți din industria hip-hop-ului și ne distram, făceam beat-uri, compuneam muzică. Multe hit-uri care au ajuns la radio s-au creat ‘pe prietenie ‘ și de multe ori nici drepturile de autor nu mi se specificau. Ia exemplu melodia Azi nu.

Blogulcăutat: Am intrat pe contul tău de Youtube și am văzut că ai lansat acum 2 luni melodia Nu-i stres. Ai primit un feedback foarte pozitiv. Te reîntorci la făcut muzică?

Mr Levy: Nu cred că am plecat vreodată, poate că am făcut o mică pauză dar eu sunt într-o continuă învățare.

Momentan este terapie prin muzică, o să vezi că ultimele melodii sunt foarte diferite unele de altele. Ascultă Nu-i stres, Vanitate și Vreau un loc. Toate 3 au fost create cam în aceeași perioadă dar transmit o emoție diferită.

Blogulcăutat: Îți place să compui muzică doar pentru tine sau ai compune melodii pentru alții?

Mr Levy: (zâmbește) Pentru mine o melodie este plină de suflet nu o carcasă goală pe beat-uri și text. Acum primesc multe mailuri cu colaborări dar sunt foarte selectiv căci caut calitate și caracter nu cantitate.

Blogulcăutat: Acum ești stabilit în UK. Cum a fost adaptarea într-o țară străină?

Mr Levy: (pff) Dacă în România mă simțeam ca peștele în apă, în UK a fost altă mâncare de pește. Obișnuit cu viața activă și socială pe care o duceam, orașul din UK în care am nimerit era prea liniștit pentru gustul meu.

Am stat 6 luni în depresie. Am făcut un duș rece și mi-am dat câteva palme și am dat înainte. A fost un bonus că sora și părinții mei erau deja stabiliți în UK.

Blogulcăutat: Cum l-ai descrie pe Mr Levy înainte și cum l-ai descrie pe Mr Levy de acum?

Mr Levy: Mr Levy de atunci era foarte naiv și dornic de ajutat pe toată lumea. Întotdeauna îmi spuneam că nu am nevoie de recunoaștere și că dacă mi-o iau nu mă afectează. M-am înșelat. Acum mă autocaracterizez ca ‘Miserupist’ și tratez totul la rece.

Blogulcăutat: Cum te vezi peste 5 ani? Ce planuri de viitor ai?

Mr Levy: Viața este în continuă schimbare și nu îmi fac planuri pe termen lung. Întotdeauna o să fie ceva spontan care îmi va schimba viața radical sau doar o va altera un inch.

Blogulcăutat: Ce faci în timpul liber? Care sunt hobby-urile tale?

Mr Levy: Compun, creez muzică, videografie și îmi petrec timpul cu nepotul meu. De curând l-am ajutat cu filmarea primei lui melodii. Într-un weekend în care ne petreceam timpul împreună, a venit la mine și m-a întrebat dacă îi pot face un video pentru o melodie.

Îți dai seama că mi-a sărit inima din piept dar am acceptat doar cu condiția să își scrie el textul. Sunt foarte mândru de el căci are o voce mai bună decât aveam eu la vârsta lui.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Mr Levy: Oamenii trebuie să își asculte inima și instinctul. Avem o viață și pe aia trebuie să o trăim la maxim. Trebuie să ne lăsăm amprenta prin energie și o fărâmă de suflet.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Mr Levy: (râde) Până nu târziu, mulți mă întrebau unde găsesc melodiile vechi de pe albume.

Oameni buni, erau pe albumele fizice. De curând le-am digitalizat. Le găsiți pe Spotify, Tidal și Youtube.

Pentru colaborări sau o critică, mă găsiți pe Facebook.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 146

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

2 comentarii pe “Cine este Mr Levy aka. Soldat?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *