Cine este The Guy Arts?

Adelin Crin este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați și fondatorul proiectului Theguyarts.

Blogulcăutat: Bună Adelin, de unde vine numele de The Guy Arts?

The Guy Arts: Numele proiectului a venit de la o întrebare simplă.’Cine ți-a făcut poza aia?’ Și răspunsul era ‘that guy’ (băiatul acela).

Blogulcăutat: De unde vine pasiunea pentru fotografie?

The Guy Arts: Pasiunea a fost dintotdeauna dar în stare incipientă. Am făcut poze de newbie pe telefon ce se clasifică ca practică.

Blogulcăutat: Unde a început proiectul ‘Theguyarts’?

The Guy Arts: Proiectul a a luat naștere când am început să învăț despre fotografie. Primul pas în fotografie trebuie să fie cunoștințele în domeniu ca să poți să faci practică pe camera de fotografiat. Degeaba ai ultimul răcnet în materie de aparatură dacă ești tufă de Veneția.

Blogulcăutat: De unde îți vine inspirația pentru poze?

The Guy Arts: Mă inspir din orice, de la curățatul cartofilor pentru piure până la panorama oferită de plajă.

Când am învățat cum să fac poze tip portret, muza mea a fost prietena mea. Sunt perfecționist din fire și am umblat la lumină, efecte, poziția corpului etc.

Să faci poze nu este așa ușor pe cât cred alții. Fotografia se naște din creativitate și tehnică. Nu pot exista una fără cealaltă.

Dacă vrei sa avansezi de la nivelul de selfie, trebuie să acumulezi cunoștințe și apoi să iei o cameră cu care ‘să te joci‘, să pui în aplicare informațiile învățate.

Blogulcăutat: Am intrat pe pagina ta de Instagram și am văzut că ai un feedback foarte pozitiv de la alți fotografi. Ce te motivează să continui într-o nișă suprasaturată?

The Guy Arts: (zâmbește) Încerc să nu mă identific cu cei 99% din fotografi, de asta abordez și diferite moduri de fotografie, teme, motive. Am descoperit că îmi place să filmez mai mult decât să fac fotografii.

Am multe poze făcute și le încarc ca fotografii stoc pe care le vând aici. Același lucru îl fac și cu multe dintre filmări. Pentru o oră de filmat și editat, oamenii/companiile sunt dispuse să plătească de la 200 euro în sus.

De asemenea, trimit poze celor de la GoPRo și dacă îmi acceptă poza primesc bani și accesorii ca reward.

Blogulcăutat: Mulți dintre cititori sunt încă entry level în ale fotografiei, ce camere de fotografiat le recomanzi?

The Guy Arts: Nikon D3500, Canon EOS 800D, Canon 200D.O cameră mai bună ajută, dar nu enorm de mult, așa cum cred unii. Poți face performanță și cu ele. Însă cam in toate cazurile o să ai nevoie de obiective premium. Acolo este diferență mare.

Blogulcăutat: Acum ești stabilit în Germania. Cum a fost adaptarea într-o țară străină?

The Guy Arts: După terminarea facultății am rămas în Galați dar majoritatea prietenilor mei erau plecați în țări străine.

Voiam să ne mutăm în Cluj dar am primit invitația de la niște prieteni stabiliți în Germania să venim acolo pentru o oportunitate de muncă. Prietena mea era sceptică la început căci nu știam limba dar am zis că trebuie să ne învingem frica de necunoscut. Suntem tineri și vrem să explorăm lumea.

A fost un pic mai dificil cu limba germană dar acum mă descurc mai bine să conversez. A fost ușor să ne acomodăm și să ne facem actele căci este o comunitate mare de români în Langeoog.

Blogulcăutat: Cum ți se par oamenii în Germania?

The Guy Arts: (pff) Greu să fiu obiectiv. Langeoog este un obiectiv turistic insular în care vin majoritatea nemților în vacanță. Plaja este ok dar nu se compară cu plajele din Spania, Italia etc.

Este o comunitate micuță și se fac diferențe.

Un exemplu pertinent ar fi că în locul în care lucrez am avut un cuplu de români care au luptat din greu să primească o mărire de salariu. După o perioadă scurtă managerul a angajat un neamț pe aceeași poziție și a primit un salariu de două ori mai mare.

În orașele mari din Germania nu există diferențe de genul.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale pe viitor?

The Guy Arts: Mai stau un an, doi ani maxim iar apoi îmi doresc să îmi deschid un studio de fotografie. Vreau să îmi câștig existența făcând ceea ce îmi place.

De asemenea mi-ar plăcea să mă stabilesc în Canada, Olanda sau Australia. Lumea este plină de necunoscut gata să fie descoperit.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

The Guy Arts: Oamenii trebuie să învețe pe cont propriu și trebuie să citească mai mult.

Carantina asta mi-a oferit așa de mult timp de care aveam nevoie pentru proiectele mele, timp pe care nu îl mai puteam aloca căci îmi lipsea.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

The Guy Arts: Activez Youtube, Facebook dar postez cel mai mult pe Instagram. Pentru poze stoc mă găsiți pe Shutterstock.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 38

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *