De ce să urmărești Anne with an E?

Carantina ne-a afectat pe toți în moduri diferite. Unii s-au afundat în mâncare, alții au devenit addicted to sport și alții au navigat în lumea Netflix-ului.

Pe lângă multe alte seriale interesante, este Anne with an E, adaptarea la Anne of Green Gables de Lucy Maud Montgomery

Am citit cartea când eram în liceu și nu am perceput cartea așa profund cum am perceput serialul. Adaptarea este plină de suflet, emoții și caractere puternice. Am.. bocit pe tot parcursul serialului.

sursă: Youtube

Nu vreau să fac spoliere căci atunci ce rost mai are să vizionezi serialul?

Serialul portretizează noțiunea de familie și statutul în societate. Realitatea din serial nu este diferită de realitatea de acum.

Un copil nedorit pasat de la o familie la cealaltă își dorește să își întâlnească familia care să o iubească . Un copil cu imaginație bogată țese basme în jurul poveștii ei tragice ca să poată înota într-un tumult de sentimente și trăiri raw.

Serialul face o paralelă la societatea din 1900, o societate conservatoare în care casa patriarhală conduce. Fetele erau crescute și educate în spiritul femeii domesticite și caste, pentru a putea deveni niște soții docile și mame fertile.

De asemenea se pune accentul și pe drepturile oamenilor într-o vreme în care societatea era condusă predominant de albi. Deși comunitatea negrilor a fost eliberată de pe plantații în 1860, tot erau priviți ca paria și cea mai joasă speță.

Lumea din 1900 din Canada este zdruncinată de noua generație care vrea să urmeze altă cale, alternative care zbuciumă cursul natural. Serialul îți arată că poți fi mai mult decât îți spune lumea cum să acționezi, să te imbraci și cu cine să te căsătorești.

Vrei să îți tai părul? Fă-o! Vrei să te îmbraci băiețește? Fă-o! Vrei să studiezi ceva nesemnificativ? Fă-o! Vrei să fugi în lume cu persoana nepotrivită? Fă-o ca să nu ai regrete mai târziu!

Libertatea este neapreciată ținând cont de faptul că în istorie s-a luptat pentru dreptul ăsta. Deși acum totul ni se cuvine, dacă trăiam în vremurile cenzurate, nu ne mai bucuram de prilejul de a călători neînsoțite, de a purta pantaloni sau să îți declari sexualitatea.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

2 comentarii pe “De ce să urmărești Anne with an E?”

    1. Am devorat biblioteca. Trebuie să imi fac comanda de un nou rând de cărți. Intră pe pagina mea de Facebook și ai un cod de reducere pe Libris dacă te interesează. 🙂 Spor la citit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.