Cine este Gabriela.ble food?

Eu sunt o gurmandă sub acoperire și îmi este tare greu să mă abțin de la mâncare. Chiar și acum, când scriu articolul, ronțăi niște biscuiți dați prin ciocolată neagră și foarte cremoși. Ok, gata nu vă mai fac poftă.

Un lucru care mă ghidează să încerc mâncăruri noi este vizualul. Poți să îmi spui tu că este un dish extraordinar de gustos, nu contează pentru mine dacă nu arată savuros vizual.

Cum merge asta?

Conform Spoon university ‘The design in plating makes the experience of food more than just eating and enjoying, but further into an expression of craftsmanship and art. Using the form, texture, and color to invoke emotions and even tell a story.’

Deci ce înseamnă asta? Înseamnă că trebuie să mănânci cu ochii înainte să fii gata să te delectezi gustativ sau pe românește să placă la burtihan. 🙂

Am căutat un om care să îmi explice mai pe șleau despre mâncare, food photograpy și behind the scenes.

Plecând de la sugestia Danei de la Teacher D, am găsit contul de Instagram Gabriela.ble food, un foodie passionate, nou pe piața social media. Am urmărit-o timp de vreo câteva luni, înainte de a-i sugera un interviu.

Blogulcăutat: Bună Gabriela, îți mulțumesc că ai acceptat invitația. Știu că timpul îți este destul de limitat.

Gabriela.ble food: Viața cu un pitic este 24/7, un fel de Big Brother varianta bebe. Mulțumesc pentru invitație, sunt foarte entuziasmată. 🙂

Blogulcăutat: Când îți urmăream contul personal, erai tânără și neliniștită stabilită în Lisabona, living the life. Când s-a produs mutarea în Polonia?

Gabriela.ble food: (zâmbește) Atunci eram tânără și neliniștită la master. Începusem un master în Social media și marketing în București și am reușit în anul 2 să mă duc cu Erasmus 3 luni în Lisabona.

A fost o experiență care mi-a schimbat viața. Aici mi-am întâlnit soțul și viitorul tată al micuței Layla. Soțul meu Greg este din UK dar trăiește în Cracovia de câțiva ani. Când am terminat masterul am avut de ales între România și Polonia, și aventuroasă cum sunt, am ales Polonia.

Aici am adus-o pe lume pe micuța Layla, our ball of energy and happiness.

Blogulcăutat: Cum a început proiectul Gabriela.ble food?

Gabriela.ble food: Proiectul a început în perioada lăuziei. Am născut-o pe Layla prin cezariană și am stat foarte mult în casă căci nu m-am refăcut așa repede pe cât mă așteptam. Așa că am început să gătesc atât baby friendly cât și dish-uri pentru noi. Eram pe un grup de WhatsApp și postam ce găteam și prietenii mi-au sugerat să încerc Instagram.

Blogulcăutat: De unde vine pasiunea pentru gătit?

Gabriela.ble food: Când eram mică, mama mă punea să contribui la treburile casnice precum spălat, călcat, curățenie și mâncare. Nu te gândi că eram Master Chef în bucătărie când eram mai mică dar am început cu basics. Am învățat să aleg legumele, să le curăț și mai apoi să știu cum să le îmbin. Ca orice copil născut în anii ’90, am gătit ouă ochiuri, ciorbă, tocănițe. Am avansat când am născut-o pe Layla.

Blogulcăutat: Printre primele postări am văzut că you raised awareness pentru depresia post partum. Cât te-a ajutat gătitul?

Gabriela.ble food: (zâmbește) Dacă m-ai fi întrebat înainte aș fi zis că nu am avut depresie post partum dar am avut o formă ușoară. Gătitul m-a ajutat să lucrez cu emoțiile și să văd că iese ceva productiv. Ce poate fi mai satisfăcător decât să vezi cum crește pâinea la cuptor?

Blogulcăutat: De unde îți vine inspirația pentru rețetele pe care le postezi?

Gabriela.ble food: Inspirația vine de pe Instagram și din FRIGIDER! Comparativ cu multe conturi de food, mâncarea pe care o postez, noi chiar o mâncăm. De multe ori, conturile mai mari, postează mâncare care nu se consumă ci doar este pentru poze.

Blogulcăutat: De curând ai abordat problema sustenabilității. Cât este de importantă pentru tine?

Gabriela.ble food: Sustenabilitatea există de când lumea, dar într-o formă incipientă. Îmi aduc aminte că mama mă lua la târg la țară și alegeam mere cu bubițe din coșul cu reduceri și ardei pentru tocăniță. Apoi am continuat cu roșii pentru bulion și ierburi pentru zarzavat. De multe ori legumele/ fructele salvate erau mult mai gustoase și mai aromate decât cele fără imperfecțiuni.

În viața de zi cu zi, aplic același principiu. De exemplu, Lidl-ul din Cracovia este închis duminica iar sâmbătă seara se dă carnea la jumătate de preț ca să nu se arunce. Food waste-ul este o mare problemă la momentul actual.

Rezonez foarte bine cu contul Gretei de la demancare care acum un an a lansat campania #denearuncat ce îndeamnă la reabordarea mâncărurilor lăsate în frigider.

Blogulcăutat: Am văzut multe poze ce îți lasă gura apă. Ai avut vreun experiment nereușit?

Gabriela.ble food: (râde) NORMAL! Am 2 experimente care au luat o turnură greșită. Când mă gândesc, mă pufnește râsul dar atunci am plâns de frustrare.

Primul a fost o rețetă de pastry cu legume la cuptor care arăta delicios! Când am vrut să servesc mâncarea s-a spart un pahar deasupra mâncării. Nu mi-a venit să cred că se întâmplă asta!

Al doilea a fost o rețetă de chicken pie de la Jamie Oliver. Eu am zis că domnu’ Jamie nu știe să facă aluat de plăcintă și nu am folosit ou la aluat.. mare greșeală. Umplutura a ieșit foarte delicioasă dar aluatul a fost foarte grețos.

Blogulcăutat: Ce aparatură folosești pentru poze?

Gabriela.ble food: Când am început să fac poze la mâncare, făceam cu telefonul la lumina galbenă din bucătărie. Nimeni nu mi-a explicat lucrurile astea până nu m-am documentat. Am urmărit conturi axate pe food photography și m-am inspirat de pe Pinterest. Acum folosesc un aparat cumpărat de Greg cu care încă mă familiarizez.

În spatele unei fotografii reușite, sunt 20+ poze din diferite unghiuri. Am postat acum câteva zile pe story ce se întâmplă behind the scenes când realizez fotografiile. În spatele unei fotografii sunt multe bătăi de cap.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale de viitor?

Gabriela.ble food: În momentul de față eu încerc multe rețete (deja încercate) dar mi-aș dori să pot concepe noi rețete și comunitatea mea să experimenteze din ideile mele. Mă bucur că progresiv comunitatea de pe Instagram îmi dă feedback.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Gabriela.ble food: Vreau să atrag atenția că viața nu este perfectă și roz. Viața reală este în spatele lentilelor și orelor de aranjat și pozat. Viața unei mame nu este perfectă, ceea ce se portretizează în social media este un miraj. De aceea îi sfătuiesc pe oameni să trăiască viața nu să o epuizeze încercând să copieze vieți perfecte de pe social media. 🙂

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Gabriela.ble food: Activez pe Instagram deocamdată căci îmi place ca oamenii să aibă acces rapid la poze și rețete. Când îmi va permite timpul voi începe să postez și pe IGTV.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 24

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

2 comentarii pe “Cine este Gabriela.ble food?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *