Sfârșit de 2020

Oh wow, nu pot să cred că mai sunt câteva zile și anul se termină, un an aparte și foarte dificil din punct de vedere emoțional.

Am învățat multe anul ăsta, de la cum să învăț să comunic cu oamenii apropiați dar și cât de challenging este ‘lucratul de acasă.’

Un om înțelept mi-a zis la începutul anului 2020 că ‘băi Norina, anul ăsta o să fie blană, facem bani și ne luăm casă’. De făcut bani am făcut, dar ne-am lovit de ceva unusual, de un nou virus care s-a transformat în pandemie. Pandemie, wow, ce cuvânt bold este, nu?

De aici știe fiecare povestea. Panică, închiderea granițelor, locuri de muncă pierdute și cozi la magazine. Ultima dată când am auzit de cozi la magazine a fost în perioada comunismului când oamenii își așteptau rația.

Dar am învățaț ce înseamnă să am timp, pentru că înainte 1 din 10 persoane se plângea că nu are timp.

Am fost în furlough timp de 3luni jumătate și am învățat că oricât de mult ai curăța casa, după 2 zile tot ca după urganul Katrina arată. Pentru simplul fapt că te miști prin casă iscă mai multă mizerie.

Prioritățile s-au schimbat și timpul nu se mai mișca ca la maraton ci luase o turnură leneșă. Vreme frumoasă, străzi pustii și timp să citești,coși,alergi sau să descoperi locuri uitate de lume. Oficial, am gustat un pic dintr-o lume utopică dintr-un Univers paralel. Cine zice că poți să faci asta doar în benzile desenate?

Dar în Paradis te plictisești și cum Omul nu se mulțumește niciodată și vrea mai mult întotdeauna, am început să fierb de plictiseala. Înainte mă plângeam că este prea mult de muncă iar apoi am ajuns să mă plâng că stau prea mult acasă plătită. Nu este de fapt jobul ideal al fiecăruia? De asta Eva a mușcat din Mărul acela?

Știi de ce îmi fac griji acum? De oameni, de fapt de starea emoțională a fiecăruia. M-am săturat la câte teorii conspiraționale am auzit, de la cipuri și radiații cu 5G. Multe din cunoștințele mele au luat foarte mult în greutate din cauza sedentarismului și consumului de alcool iar starea mentală s-a deteriorat esxtrem de mult.

Oamenii au devenit foarte sensibili și exasperați de pandemie încât au început să nu mai ia în considerare sfaturile date de experți și ajung să facă parte din numerele alea mari de decese.

I worry about my friends, că pierdem legătura când se mută în alte orașe și conform unei relații la distanță,asta nu durează și are un final nefericit. I’m a social animal but îmi este greu să mă încred în persoane noi.

I worry about values, căci nu mai există și ne transformăm în savages. Calitatea umană este așa de precară încât bunătatea și empatia sunt cuvinte dispărute din dicționarul actual.

Ce mă aștept ca 2021 să aducă? Un vaccin anti-Covid iar apoi multe controverse ( vezi 3 paragrafe mai sus). Sper să-mi pot folosi zilele de concediu pentru holiday și nu pentru staycation, iar oamenii învață să conducă regulamentar.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.