De ce să urmărești Bridgerton?

Dacă ai citit Jane Austen și ți-a stârnit măcar o fărâmă imaginația, serialul nu o să te dezamăgească. Bridgerton a fost lansat în UK pe data de 25 Decembrie și de atunci este numărul 1 în trending.

Nu am regăsit niciun comentariu răutăcios dar de curând am aflat că seria scrisă de Julia Quinn este formată din 9 cărți pe care probabil o să le cumpăr căci nu o să am răbdare până se lansează toate. Am intrat pe Amazon, și seria este out of stock!

Dacă nu te-am convins până acum, uite 5 motive pentru care să urmărești serialul:

1.’XOXO, Gossip Girl!’

Un ‘personaj misterios‘ relatează secretele delicioase ale elitei, personaj căutat de regina însăși. Cronicarul misterios poate fi soțul, prietenul sau fratele tau? Oh Mon Dieu, închide gura că intră musca!

2. Perspectiva este feminină

Serialul este coordonat de autoarea cărții Julia Quinn iar personajul atotștiutor este numită o lady în cronică. Sufletul meu de Jane Austen zburdă de fericire!

3. Unele episoade se savurează la un pahar de vin și lumânări aprinse

Cara mia, un featured Conte de Montecristo și o damsel in distress agită apele și ..aburesc geamurile. Ai grijă când îți descâlcești părul! 😀

4. Femeia are perspective restrânse

Feminismul bate la ușă dar cruda realitate este că.. femeile nu aveau drepturi atunci. Singura datorie era să asigure un pretendent bogat și să aducă pe lume copii. Dar cum societatea s-a dovedit inegală, bărbații aveau prilejul să mai încerce ‘o floare sălbatică ‘.

5. Sexul este tabu!

Nu că ar fi o diferență uriașă în unele țări (*cough*România) dar personajele nu au habar ce se întâmplă în noaptea nunții. Femeile cele tinere erau induse în eroare, sugerându-li-se că sărutul poate duce la conceperea unui copil. Nu este un serial destinat copiilor ci tinerilor adulți.

Dacă nu te-am convins nici acum, te îndemn să vizionezi serialul ca să îți formezi o critică constructivă și te aștept cu comentarii. 🙂

Bridgerton YouTube

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.