Tu îți asculți corpul?

Ești o mașinărie ideală creată din frânturi de istorie, care nu este explicată la ora de istorie. Trăsături, striații, vene, țesuturi etc care trăiesc în armonie cu inima și creierul tău. Ce efect are trecerea unui minut, unei săptămâni sau al unui an? Cum te simți când simți valul dar nu îl apuci de coadă?

Deci cum știi să te speli pe dinți fără să te gândești la asta? Cum știi să îți ajustezi ritmul pașilor cu bătăile inimii fără te gândești la asta? Sau cum știi să mănânci fără a fi un Neanderthal? Acum ți-am dat de gândit, așa-i?

Corpul este carapacea pe care de multe ori nu o apreciezi. Ba ești prea slab, ba ești prea gras, nimic nu este de ajuns. Dar corpul luptă întotdeauna pentru tine, chiar și pentru o banală răceală. Reflexul muscular constituie o parte importantă din viața ta, ba chiar omniprezentă.

De curând am început un serial numit ‘Tiny Pretty Things‘ ce conturează viața dansatorilor de balet, un serial despre sacrificii, dragoste, complicații și cel mai important.. despre limitele corpului.

Copiii care sunt acceptați în balet, încep de la o vârstă fragedă, de regulă până în 6 ani (conform Google) iar apoi își petrec mai toată viața adolescentină antrenându-se. Dansatorii au o carieră destul de scurtă, între 25-30 de ani. Dar cariera se poate scurta dacă dansatorul se accidentează sau își dorește să își întemeieze o familie.

Corpul unui dansator de balet este foarte flexibil dar de asemenea este predispus la multe accidentări. Ia aminte că noi muritorii de rând, suntem expuși la 0,0001% din ponderea accidentărilor.

Și totuși, corpul rezistă..

Învață să iubești, să urăști să regreți, să guști din beatitudinea vieții și să mănânci delicatese. Învață să te bucuri de fiecare moment în corpul tău, de fiecare sentiment și trăire.

Ia un pahar de șampanie și savurează gustul amărui și simte deliciul bulelor care se sparg, ascultă sunetul ploii și apreciază liniștea iernii.

Ideea acestui articol este ca pe 2021 să înveți să îți iubești corpul, să îl venerezi precum Venus și să îi aduci ofrande de acceptare.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 20

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *