Cine este Alexandra Golici?

O cunosc pe Alexandra de pe vremea când activam în domeniul recrutărilor. O fetișcană ce fusese acceptată la University of the Arts London.

Nu am mai ținut legătura dar de curând, am dat peste profilul ei și m-am.. îndrăgostit! Eu sunt paralelă cu desenul dar ființa aceasta este un mic geniu. Fără prea multă introducere, vă las să savurați interviul.

Blogulcăutat: Bună Alexandra, mulțumesc că mi-ai acceptat invitația. Îmi dau seama că este perioada deadline-urilor și apreciez că ți-ai făcut timp și pentru proiectul meu de pe blog.

Alexandra Golici: Timpul nu îmi este aliat, dar mă bucur că am reușit să purcedem. 🙂

Blogulcăutat: De unde vine pasiunea pentru desen?

Alexandra Golici: Mereu am avut înclinație către desen, nu a fost ceva implementat neapărat de cineva anume. Pur și simplu am luat creioanele în mână și de atunci nu m-am mai oprit (doar puțin).

Eram foarte fascinată de lucrurile estetice, fie fotografii cu o cromatică frumoasă sau animații cu caractere bizare și interesante, așa că mereu am încercat să le interpretez și să ajung la un rezultat care să îmi satisfacă sufletul și ochii.

La 8 ani desenam cu mouse-ul pe calculator si părinților li se părea ciudat că pot desena… pe un ecran. Mai târziu au decis să mă trimită la liceul de arte. În toată călătoria asta, mi-am dezvoltat și un anumit stil.

Blogulcăutat: De ce ai ales UK pentru studii?

Alexandra Golici: Venirea în Londra nu a fost ceva plănuit amănunțit sau cu mult timp înainte. Scopul inițial fusese să vin aici pentru universitate, însă chiar și atunci nu eram sigură dacă ar fi un pas bun din moment ce aveam impresia ca nu o sa întru din prima la Universitate pe care o doream.

Așadar, la sfârșitul clasei a XI-a în România, am decis să vin aici înainte de a începe universitatea și mi-am continuat studiile din liceu, urmând A Levels la un colegiu londonez.

Blogulcăutat: Cum ți se pare viața departe de Romania?

Alexandra Golici: M-am simțit mai in largul meu aici decât la mine acasă, e un concept ciudat și încă nu înțeleg dar probabil nu sunt eu prea home-sick. Nu prea menționez România și nu țin legătura cu prea mulți din țară cu excepția părinților.

Realizez că deja mi-am făcut o viață noua aici deși am venit la 17 ani, deci cu un bagaj măricel de amintiri și experiențe. Cu toate astea, nu prea îmi amintesc mare lucru din România care să mă facă nostalgică. Poate mâncarea mamei? Dar acum mi se pare ca gătesc mai bine decât ea și deseori mă întreabă de rețetele mele. 

Blogulcăutat: Care este specializarea pe care o studiezi?

Alexandra Golici: Studiez ilustrație pe scurt (Illustration and Visual Media), cursul e foarte complex așa că am experimentat multe ramuri ale industriei ce pot împărtăși similarități cu ilustrația. Animația, 3D design, UI/UX design și evident designul grafic pe partea de marketing și publicitate.

Blogulcăutat: Cum ti se pare sistemul de învățământ din UK?

Alexandra Golici: Sistemul e ok, tu ești liberul arbitru. Îți alegi ce dorești sa studiezi, fie și la un nivel inferior universității (A Levels), ceea ce m-a încântat mult pentru ca multe materii în țară mi se păreau inutile de la o anumita vârstă.

Nu văd rostul studierii zecilor de materii pana la 18 ani daca multe dintre ele doar iți pierd timpul și, well, vezi că nu ai nici o înclinație către ele (what can you do!).

În rest, se pune mare accent pe gândirea critică și mai puțin pe memorarea mecanică, în special la nivel de universitate unde multe proiecte trebuie sa vină din inițiativa proprie (inclusiv în materie de comunicare cu clienții din industrie și înțelegerea cerințelor unor task-uri). Profesorii doar ghidează obiectiv și îți dau sfaturi pe măsură, evident având grijă să fii on track.

Un alt punct: mă bucură enorm faptul ca notele sunt private si profesorii se uită la tine dincolo de notele pe care le primești. Ai potențial mereu. Nu am avut vreodată probleme cu un anumit profesor sau să mă simt inferioara daca nu iau A.

Mereu am fost încurajata sa fac mai bine și in general feedback-ul ajută să vezi unde ai lacune, fără insulte sau remarci dubioase. E un nivel de profesionalism ce mi se pare ok.


Oh, și… nu avem voie sa fim friends pe social media cu profesorii haha… România, what are you doing!

Blogulcăutat: De unde iți iei inspirația?

Alexandra Golici: Wow, e clișeu să spun că de peste tot?! În general animațiile (Disney/Pixar, Studio Ghibli), cărțile (the biggest inspo!!),cărțile de copii, video games (Stardew Valley, The Legend of Zelda: Breath of the Wild and some Indie titles), culorile cerului, peisaje frumoase ce le deseori imortalizez într-o fotografie că să am referință ulterior :).

Blogulcăutat: Cum te vezi peste 5 ani? Ce planuri de viitor?

Alexandra Golici: Sper că tot in Londra, probabil cu niște pisici (adoption plans!) și lucrând in industria creativă. Nu plănuiesc să părăsesc Londra, daca nu m-au făcut chiriile mari până acum, nu cred ca are ce altceva pe viitor (Brexit, back off!)

Blogulcăutat: Ce faci în timpul liber? Care sunt hobby-urile tale?

Alexandra Golici: Îmi place mult să ma plimb cu bicicleta prin parcurile mari, îmi place să alerg (nu credeam că o să spun asta acum un an), să citesc, să gătesc, să mă joc pe Switch și să privesc de zeci de ori Friends și Gilmore Girls (it’s a disease!). Câteodată mai brodez.

Blogulcăutat: Ce programe/aparatură folosești pentru desen?

Alexandra Golici: Oscilez între Photoshop și Procreate pe iPad Pro. Înainte foloseam des Photoshop cu o tabletă Wacom însă de când am achiziționat un iPad, Procreate e super eficient. Photoshop e folosit doar in caz de post-production daca e nevoie.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare, unde te pot găsi cititorii, pe ce platforme activezi?

Alexandra Golici:Postez în general pe Instagram la alexandragolici. Lucrez și la propriul website ce sper să fie gata în următoarele luni www.alexandragolici.com (deocamdată redirecționează către shop-ul meu).


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.