Cine este Desertcoteca?

Așteptam cu drag interviul ăsta. Am început să îl urmăresc pe Dragoș pe Instagram de vreo câteva luni de la story-urile postate de Gabrielable. Desertcoteca nu este doar despre mouth-watering pictures ci și despre social media critique. Bonus, Dragoș de la Desertcoteca ne va expune experiența de la Chefi la cuțite. 😀

Blogulcăutat: Bună Dragoș, mă bucur că mi-ai acceptat invitația.

Dragoș de la Desertcoteca: Mulțumesc de invitație, sunt un pic emoționat și ori o să vorbesc prea mult ori nu o sa îți dau destule detalii.*

*niciun participant la această conversație nu a fost traumatizat, Dragoș este bine! 🙂

Blogulcăutat: Din postările tale arată că te-ai mutat în Germania de curând? Cum ți se pare țara?

Dragoș de la Desertcoteca: Ne-am mutat în Iunie 2020 în Germania pentru ca logodnica mea să își continue rezidențiatul. Este o societate conservatoarea comparativ cu România, dar este o țară mult mai riguroasă. Ia exemplu purtarea măștilor sau vaccinarea. Cum nu există și păduri fără uscăciuni, mai sunt și exemple negative. M-am înscris la cursul de germană în Noiembrie și aștept cu nerăbdare să dau examenul pentru certificatul de B1.

Blogulcăutat: Cum a luat naștere blogul?

Dragoș de la Desertcoteca: (zâmbește) Blogul a luat naștere datorită logodnicei mele, când am încercat cookies cu sirop de arțar dar de fapt era..țuică! Ce-i drept, au ieșit comestibile! Mi-am dorit ca numele blogului meu să fie diferit dar voiam să fie și specific, despre deserturi. Melancolic m-am gândit la discoteca la care mă duceam când eram tânăr flăcău. Și așa a apărut Desertcoteca.

Blogulcăutat: De unde îți iei inspirația?

Dragoș de la Desertcoteca: Inspirația vine din poftele pe care le avem. Nu caut să mă inspir din ceva anume ci să caut originea rețetei și să îi dau o notă personală, poate un pic de reinventare. Mâncarea există dintotdeauna în forme mai cizelate sau mai puțin cizelate.Dacă se întâmplă să iau o rețetă mot à mot, precizez în postările mele.

Blogulcăutat: De unde vine pasiunea pentru gătit?

Dragoș de la Desertcoteca: Sună clișeic dar mama este personajul principal în ecuația asta. O urmăream pe mama gătind de-a lungul anilor și am început să explorez lumea asta dirijată doar de ea. Este posibil ca Charlie și Fabrica de Ciocolată să se fi născut dintr-un Crăciun în care ea a gătit peste 100 de porții de prăjituri!!

Blogulcăutat: Care a fost primul fel de mâncare pe care l-ai gătit?

Dragoș de la Desertcoteca: (râde) Hai să îți zic o chestie despre mine. ADOR cartofii prăjiți! Când eram în primul an de facultate am stat în cameră cu 2 colegi și o prietenă din Cluj a venit să mă viziteze. Noi eram adulții acum și dish-ul nostru principal era cartofi prăjiți cu cârnați. Ziua aia a rămas memorabilă căci colegul meu a ras 500 de grame de brânză de vaci pentru 3 porții de mâncare.

Blogulcăutat: Cum a fost experiența la Chefi la cuțite?

Dragoș de la Desertcoteca: Chefi la cuțite a fost o provocare ! M-am înscris la Timișoara la îndemnul familiei și logodnicei mele și am fost cu o rețetă de bomboane de ciocolată. După o perioadă, m-au sunat și mi-au spus că am trecut la proba următoare în București.

Am ajuns pe platourile de filmare la zece dimineața și am terminat la unsprezece seara! M-am înscris cu trei rețete: paste cu bacon și gorgonzola, tiramisu și cheesecake cu castravete. În primul rând știu că sună ciudată combinația dar nu a fost rău deloc. Am încercat rețeta acasă dar când am ajuns la masa de lucru s-au dus toate cunoștințele mele. Eu zâmbeam la cameră dar în capul meu era ”bă Dragoș ești cu capra la TV!”

Într-un final când mi-a venit rândul la jurizare, timpul parcă stătea în loc. Când m-au chemat în sală eram supărat că nu îmi ieșise baza cu unt și biscuiți dar am fost plăcut surprins că le-a plăcut.

Momentul culminant a fost când chef Scărlătescu a sunat-o pe mama și ea a crezut că îi fac farsă la telefon. Când și-a dat seama cu cine vorbește, s-a emoționat foarte tare și le-a spus bucătarilor să îmi dea măcar 2 cuțite. Știi momentul ăla când știi că ai sfeclit-o la școală dar părinții nu știu?

Am avansat în etapa de cizelare dar nu am impresionat prin preparatul pe care l-am făcut. Pe bună dreptate, erau unii foarte wow, dar per total a fost o experiență inedită!

Blogulcăutat: Cum descrii social media în câteva cuvinte?

Dragoș de la Desertcoteca: Social media este o platformă puternică care poate fi folosită în scopuri pozitive dar și scopuri neortodoxe. Sunt comportomente care sunt promovate pe social media cu care nu sunt de acord, precum promovarea giveaway-urilor în schimbul unui share sau un like. Dacă oamenii sunt interesați de conținutul pe care îl creezi, o sa te urmărească indiferent de situație. Dar să fii ipocrit și să câștigi urmăritori prin giveaway mi se pare ipocrizie curată. De asemenea sunt multe informații gratis care pot fi găsite în țara lu’ Google dar oamenii preferă să dea bani la creatorii de conținut ca să capete informațiile.

Blogulcăutat: Care este diferența între omul Dragoș și Desertcoteca?

Dragoș de la Desertcoteca: Pe contul de Instagram postez din pasiune pentru gătit și dintr-o perspectivă mai sociabilă. Omul Dragoș este mai anxios dar căruia îi place să încerce lucruri noi.

Blogulcăutat: Ce programe/aparatură folosești pentru poze?

Dragoș de la Desertcoteca: Ca și aparatură folosesc Nikon D750 | Nikkor 50 mm f1.8 | Nikkor 60 mm f2.8 | Nikkor 70-200 mm f4 iar ca și programe de editare folosesc Photoshop-ul și Lightroom.

Blogulcăutat: Ce faci în timpul liber? Care sunt hobby-urile tale?

Dragoș de la Desertcoteca: Îmi place foarte mult să citesc, să urmăresc seriale, să gătesc sau să joc jocuri pe PC.

Blogulcăutat: Ce planuri de viitor ai?

Dragoș de la Desertcoteca: Anul ăsta mi-am setat să nu îmi fac planuri! Îmi doresc să postez pe pagina de Instagram mai mult conținut și de asemenea să mă perfecționez în cunoștințe de food și fotografie. Dacă s-ar ivi oportunitatea mi-ar plăcea să fac un curs de pastry.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Dragoș de la Desertcoteca: O întrebare grea, mi se pare întotdeauna dificil să găsești cuvintele potrivite. Să nu iei niciodată nimic for granted, be smart și informează-te înainte să tragi o concluzie!

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Dragoș de la Desertcoteca: Activez pe Instagram, Facebook și pe blog. Instagramul mi se pare că are o comunitate mult mai interesantă decât cele menționate anterior și sunt mai activ acolo.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 43

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *