Am avut un blocaj creativ și sunt ok

După aproape 3 luni de pauză, iată-mă pe plaiurile scrisului cu forțe proaspete și cu mai mult timp. Dacă v-am ținut în suspans precum Games of Thrones până în sezonul 8, înseamnă că am făcut ceva bine de când scriu. Dar mai bine las dulcegăriile, și intrăm în pâine.

Cam în fiecare an, în diferite luni am un blocaj creativ și nu scriu o perioadă de timp. Blocajul ăsta poate să țină de la o zi la un an. Mă gândeam că dacă aveam un full time job din blogging. muream de foame și dădeam greș lamentabil la asta. Cred că nici motanul Hashirama nu mai stătea cu mine, făcea casting pentru sclavi.. stăpâni noi.

Vizualizările au fost nice and steady, mă plec în fața interesului acordat. Acum vreo câteva săptămâni am actualizat fațada blogului ca să fie mai profi, și să se plieze trendului minimalist care ia amploare mai mult ca un aluat de pâine la crescut.

Ce am făcut în ultimele 3 luni? Am fost adult cu acte în regulă și student part time încrâncenat de examene. De la clienți ciufuți cu dispoziții schimbătoare precum vremea din Bali până la citare Harvard cu multe surse din cărțile ascunse în biblioteca digitală. Atacul cibernetic de la facultate m-a ajutat să mă simt ca într-un film de la Hollywood, dar știi vorba românului,’ se putea și mai rau’?

De asemenea decizia de a aplica la facultate în UK full time a fost una din cele mai bune decizii luate până acum. Pe lângă că este greu și demanding, am observat că locurile de muncă s-au diminuat și nu poți face nimic fără o diplomă la mână. Doar nu te așteptai să îți povestesc cât de ușor este, nu?

Nu îmi place să scriu articole de umplutură și nici nu o să scriu doar ca să am trafic pe blog, că ‘de ce investești în el’? Am lămurit deja că nu sunt cel mai eficient blogger sau cum mai zic eu digital creator wanna be, dar blogul există pentru că îmi face plăcere ceea ce fac, rar ce-i drept. La mine scrisul este precum ski-ul, rar și se concluzionează cu un accident pe munte.

Îndemn pe oricine creează conținut să își ia un sabbatical din când în când. Ajută mental și organizatoric, dacă îți poți permite și income-ul tău nu v-a fi afectat major.

Nu vreau să scriu articole despre pandemie și să elaborez ce părere am despre ce se întâmplă. Am scris un articol la începutul pandemie, dar precum religia și orientarea sexuală, este deja un subiect delicat și tabu. Nu mai este nevoie de instigare la argumente și până la urmă fiecare are voie să își contureze o opinie. Dacă vrei să te vaccinezi sau nu, este pur și simplu decizia ta.

Am primit sugestii pentru adaptarea articolelor într-un format audio ca să ușurez citirea postărilor. Mi se pare o ideea ingenioasă și o să mă documentez cum ajustez ideea la blog.

De asemenea mi s-a atras atenția că amestec engleza și româna în articole dar din păcate nu este ceva ce îmi doresc să schimb. Pe mine mă scârțâie mai tare la ureche când cineva scrie într-o română stricată decât un melanj între două limbi.

Până data viitoare, spune-mi când ai avut ultimul sabbatical și de ce? 🙂


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.