Ce să(nu)faci când te apuci de sport?

*cought cought*

Înainte să mă apuc de exerciții regulat, am studiat foarte mult social media, Google și YouTube. Problema este că material este din belșug și nu este adaptat nevoilor tale, precum discursul unui politician. Cu limbaj de lemn și promisiuni deșarte.

Dar nu este totul doom and gloom.

Încă.

În primul rând ca să îți dai seama ce merge pentru tine, încerci ca la Lotto din 49 până găsești lozul câștigător. Dar vestea bună este că ai mai multe șanse să îți găsești un ritm in exercising.

Așa că dacă ești pierdut în sugestii, uite 5 sfaturi ca să eviți greșelile pe care le faci când te apuci de exerciții regulate:

1.Nutriționistul îți este cel mai bun aliat

…sau cavalerul în armură ce vine să te salveze de la deciiziile proaste când te arunci în piscina cu diete. Este tentant să arunci cu zarul și să te rogi că v-a merge. Rețeta perfectă pentru un dezastru iminent.

2. Mâncarea nu îți este dușman

… de fapt îți este cel mai bun aliat, delicios și sănătos. Când eram în liceu și chiar și în facultate, colegele mele tratau mâncarea precum o otravă, mai rău decât mărul otrăvit al Vrăjitoarei cea Rea. Dacă găsești un echilibru între mese și aportul de nutrienți, poți savura mâncare gustoasă și sănătoasă.

3. Exercițiile sunt un must-have

Lately, s-a creat un trend că este fancy să te duci la sală. De fapt nu este o necesitate dacă te descurci pe cont propriu sau poți face o plimbare pe jos sau cu bicicleta. Totuși ne-am săturat de atâtea selfi-uri la sală.

4. CONSISTENȚA este cartea secretă

Ori că faci o plimbare zilnică de 30 de minute ori că faci un set de exerciții intense de 20 de minute, important este să fii consistent. Cu timpul o să simți nevoia să faci mai mult ca să îți depășești limita. Just do it!

5. Nu face comparații

În continuare cred că fiecare om are un ritm în care se dezvoltă. Sunt zile în care îți dorești să stai plăcintă pe canapea și zile în care ești cu motivația la puterea a doua. Important este să te simți bine în pielea ta și să creezi din exerciții o extensie a vieții de zi cu zi. Perfecțiunea este overrated, ne plac muritorii de rând. 🙂


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Un comentariu pe “Ce să(nu)faci când te apuci de sport?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.