Știi momentul ăla când te duci la Starbucks să îți iei ciocolata caldă în ediție limitată dar ți se spune că este out of stock?
Well this is how 2021 felt, un mix de excitement, romgleză și bittersweet taste. Încă plâng după faptul că nu am putut să încerc fudge brownie hot chocolate. My soul is slowly crushing.
.. după 5 minute de sobbing..
Ce am învățat din anul ăsta?
Dacă vrei să evoluezi, ai nevoie de un mix tare de noroc și trebuie să tragi bine nene de carte. Acum domnii și doamnele din rândul 3 o să îmi zică că ei cunosc pe cineva care lucrează în domeniul x fără nicio diplomă.
Sunt și excepții, rare dar sunt. Asta nu înseamnă că un curs de formare sau o diplomă nu sunt necesare pentru clădirea unei cariere. Don Quixote poate să fie mândru de mine căci m-am luptat cu mai multe mori de vânt decât în cele aproximativ 1000 de pagini pe care le conține nuvela.
Dacă vrei să îți ții prietenii aproape, nu trebuie să ții cu dinții de ei (literally). Oamenii vin și pleacă și este OK, pentru că dragoste cu forța nu se poate. Rog site-urile de dating să se abțină pentru că vorbim despre relații profunde de prietenie și nu despre poze indecente. Tinder, I can see you hiding in the corner.
Prietenia este un concept greu de definit care se estompează pe parcursul anilor, ba se pierd din interese sau se ajunge la argumente ce nu pot fi clarificate pentru că deh, cu cât înaintezi în vârstă devii prea încăpățânat ca să mai accepți și alte păreri.
Este al naibii de greu să îți faci prieteni când ești adult. Și boring. De fapt, you get mixed feelings. Sunteți doar colegi de muncă, sunteți doar colegi de facultate sau doar colegi la gym? Este același principiu ca și atunci când nu îți place mazărea în general dar îți place mazărea în salată de boeuf? Sau nu îți place brânza dar poți să mănânci pe pizza și burger? You get me, yeah?
Dar precum surprizele din Kinder, există și pietre prețioase ascunse bine în Grecia și Germania. Dana și Alexandra, I have discovered you like Christopher Columbus. Cine are nevoie de hărți, când om la om trage?
Viața ar fi așa de mohorâtă și plictisitoare fără prieteni cu care să îți împarți zilele bune dar mai ales cele rele. Un call, niște băuturi și cuvinte de ”Zoe fii bărbată” and that’s a done deal. Prietenii știu de ce. 🙂
Tell me who lives rent free in your house, I will start first…Oamenii trebuie să învețe să mind their business, deși trăim într-o perioadă în care aceeași cană de cafea este postată cu mesaje similare de bună dimineața și banana bread este overrated. Mă simt ca un chiriaș temporar în casele conturilor de Instagram pe care le urmăresc.
Pentru că tanti Angelica nu vrea să vadă că ai celulită sau faptul că nu ai un tron aurit, ci că ești un superhuman. Let me tell you a secret, no one is Superman or Wonder woman.
Mi-au trebuit 25 de ani și un accident de mașină ca să îmi accept corpul. Dar eu nu mi l-am îndeplinit cu normă întreagă, ci l-am neglijat.
Dacă suferi de low self-esteem, este OK pentru că toți avem insecurități și frustrări pe care vrem să le acoperim cu diferite măști în diferite forme. I wish I could take back all the mean words I have said about my body. Nu zice nimeni să nu faci schimbări, dar să vină de la tine nu că îți dorești să arăți ca x y sau z.
Fie că sunt haine ce corectează percepția corpului, fie că sunt niște produse de make up care promit marea cu sarea ori că sunt niște filtre aplicate cu măiestrie. Ar trebui să renunțăm la ideea de perfecțiune vizuală pentru că așa cum eu am celulită așa ai și tu issues cu faptul că nu arăți ca tras prin inel.
În liceu mi-am lăsat părul să crească și întotdeauna părul stătea cum voia el, nici drept dar nici ondulat. Și mi-am urât părul așa de mult încât l-am tuns pixie în primul an de facultate. Mi s-a părut așa de easy după, nu mi-am bătut capul cu prea multe produse de hair style. Acum încerc să îmi ajut părul să ajungă la wavy/curly form căci merită după atâta amar de ani.
Nimeni nu îți zice cum trebuie să te comporți în societate, cum să mănânci sau ce maniere trebuie să abordezi. În același timp, nimeni nu îți spune că trebuie să fim la fel, și totuși de ce faci asta? De ce vrei neapărat să arăți ca y și să comunici ca x? Nu este o mișcare de ipocrit?
Anul 2021 mi-a deschis ochii asupra inegalității de sexe, de dominația masculină și de feminismul înțeles greșit. Nu intru în detalii conceptuale pentru că plaiul lu’ Google oferă detalii pentru toți, dummies and philosophers.
Dar uitându-mă la femeile din jurul meu, cu care interacționez on daily basis sau from time to time, am văzut femei ce încearcă să le aibă pe toate. Să se împartă între a avea o calificare, viață personală și a se întreține dintr-un job part time. Femei ce vor să dovedească că pot mai mult, că nu sunt sexul slab.
Mie mi s-a zis de la o vârstă fragedă că informația este calea unui om de succes. Dar în mâna unei femei este unealta ce levels the gender game, un fel de meci de egalitate cu bărbații. Unul din motive pentru care nu am vrut să fiu o tută în trafic.
Nu am dat atenție niciodată expresiei age is just a number dar am început să conștientizez asta de când am început a doua facultate. Mi-am făcut complexe când am ajuns într-o sală de clasă iar majoritatea colegilor mei erau între vârste cuprinse între 18 ani și 23 de ani. But I live for their epic reactions, când inocent mă întreabă dacă am mai mult de 20 de ani.
Aș putea continua la nesfârșit ce am învățat lately dar probabil mi-ar trebui un deceniu să scriu articolul ăsta. Cert este că mi-am propus să populez blogul cu mai multe articole salvate în draft. Hai cu productivitatea pe anul 2022! 🙂
Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.
Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.