De ce să sărbătorești Valentine’s Day?

Yep, ai reușit să sărbătorești lunii Ianuarie cu new me and new you. Cum era expresia, out with the old, in with the new? Nu știu de voi dar eu sunt de căldura soarelui ce te îmbrățișează suav și de lenevitul pe plajă cu o carte bună.

Englezul are o vorbă, trebuie să ai întotdeauna something to look forward. Așa ajung la dilema universală din Februarie, dacă se merită să sărbătorești Ziua Îndrăgostiților sau nu?

Well, răspunsul este unul simplu. Depinde de la persoană la persoană.

Dacă ești un hopeless romantic (ca și mine), o să profiți de orice ocazie să îți manifești afecțiunea față de omu’ tău, atunci Valentine’s Day este pe to do list.

Știu că toată lumea a rezervat cel mai bun loc la restaurantul de 5 stele și comenzile la buchetele de trandafiri sunt depășite numeric. Dacă faci abstracție că toate cuplurile o să aibă același meniu de Valentine și același buchet de trandafiri roșii, you could enjoy the day.

Ca să nu fii așa mainstream, you could think out of the box. Nu trebuie să te duci la restaurantul ăla la care se duce toată lumea, care este overbooked ci poți să iei o cafea și un wrap on the go and enjoy each other’s company. Hai cu vibe-ul sus, lasă problemele la ușă și have a steamy day.

Niciodată nu am fost adepta gesturilor super siropoase, adică nu în genul comediilor americane. Îmi aduc aminte că în liceu, ziua de 14 Februarie era plină de clișee. De la aceeași trandafiri lăsați pe bănci până la clasicele bomboane de ciocolată. Știi ce era interesant? Că gestul avea efect asupra colegelor mele și eram șocată de cât de ușor merge abordarea asta. Bineînțeles că în adâncul sufletului meu există doza asta de cheesy romance. But shhhh!

La un moment dat devine dificil să îți surprinzi partenerul de viață iar ziua de 14 Februarie nu mai are nicio semnificație. Cred că de asta oamenii nici nu se mai sinchisesc să își mai bată capul cu idei. Dar îți zic că fiecare dintre noi vrea să fie surprins de ziua asta mainstream. Just try it 🙂

Știu că există și persoane care nu sunt impresionate de sărbători de genul și afirmă cu surle și trâmbițe că ‘noi nu suntem genul de cuplu’ care sărbătorește Ziua Îndrăgostiților. Ți se dă o zi pe calendar în care poți să o cucerești și să ai parte de awesome sex dar tu zici pas? Vezi, la asta nu te-ai gândit?

În același timp, sărbătoarea este și despre self love. Nu înseamnă că dacă nu ești într-o relație nu ai dreptul să celebrezi Valentine’s Day. Ba dimpotrivă, cumpără un vin scump și ciocnește in cinstea ta sau du-te la un date cu tine căci înainte să fii pregătit de un angajament pe termen lung cu o persoana, este mai important să fii împăcat cu tine însuți. Căci inevitabil, oamenii vin și pleacă. Așa că, cheers draga mea/ dragul meu, you deserve this!

Revenind la întrebarea inițială, dacă se merită să sărbătorești ziua de 14 Februarie? Desigur fără dar și poate! Ori că ai parte de cheesy romance ori că ai parte de experiențe semnificative, este o sărbătoare dedicată iubirii și pozitivismului. Mai ieși un pic din zona de confort și te bucuri de compania persoanei iubite. Sau înveți să te iubești pe tine!

Deci tu de ce sărbătorești/ nu sărbătorești ziua de Valentine’s Day?


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.