Articol aniversar: Jurnalul Milenial

Pentru că îmi place să fiu o persoană activă am zis să caut un loc unde să mă îmi pot dezvolta stilul de scris. Și uite-mă scrolând pe Facebook, overworked af și cu sesiunea pe cap, cu niciun strop de energie pentru altă activitate. Așa am dat peste o postare a celor de la Milenial care erau în căutare de voluntari.

Ce a urmat?

Bineînțeles că am aplicat (duh!) și m-am alăturat echipei. O asociație tânără, cu idei fresh și cu un vibe pozitiv, generația nouă pusă pe fapte mari.

Pe data de 26 februarie 2020, asociația a luat naștere cu câteva articole. La ora actuală asociația are articole interesante pe diferite teme ce pot ajuta orice student și nu numai.

Deci ce mod mai bun de a sărbători doi ani de la înființarea unei asociații decât un articol aniversar?

Blogulcăutat: Bună Alexandra, mulțumesc pentru interviu și felicitări! Nu cunosc multe persoane să aibă parte de asemenea realizare la doar 20 de ani! Mi-aș fi dorit să fi făcut asta la anii tăi!

Alexandra Szabo: (zâmbește emoționată) Mulțumesc pentru invitație, este o onoare să fac parte din seria asta. Sunt foarte emoționată așa că dacă stâlcesc vreun cuvânt să nu îl adaugi în articol, mă fac de rușine. 🙂

Blogulcăutat: Eu zic să trecem la fapte, îmi poți spune în câteva cuvinte cine este omul Alexandra Szabo?

Alexandra Szabo: Nu stau foarte bine la capitolul autocaracterizare, mă simt ca și cum mă laud lumii. Ca și pe LinkedIn, mi-a fost foarte greu să adaug ce am realizat până acum și să spun comunității. Dar în câteva cuvinte, Alexandra este un tânăr adult cu ambiție colosală și vise complexe. Îmi doresc să pot schimba lumea și să las ceva în urmă generației care vine.

Blogulcăutat: Sunt foarte puține persoane pe care le cunosc și sunt pasionate de scris precum ești tu, poți să îmi dai mai multe detalii despre începuturile tale în scris?

Alexandra Szabo: (râde) Am început să scriu în clasa a6a poezii pentru bunica. În clasa a11a am făcut parte dintr-o asociație precum Milenial unde publicam constant. După 7 luni de activitate m-am decis să îmi deschid propria mea asociație dedicată studenților și scrisului.

Nu am știut în ce mă bag..

În clasa a12a am fost într-o mare dilemă, nu știam la ce facultate să aplic. Aveam de ales între Jurnalism, Medicină sau Informatică. Am surprins pe toată lumea, inclusiv pe mine și am ales Jurnalismul. Nu regret niciodată decizia asta pentru că acum studiez ceea ce îmi place.

Blogulcăutat: De ce a apărut Jurnalul Milenial?

Alexandra Szabo: Jurnalul Milenial a apărut ca un răspuns la nevoia de a scrie și de a aduna studenți pasionați de scris. Conceptul inițial din anul 2020 a fost o revistă tip New York magazine dar în 2021 am reluat activitatea ca și jurnal studențesc. Îmi doresc ca articolele postate pe Milenial să fie acel missing link pentru studenți, să nu se simtă frustrați precum m-am simțit eu când eram în liceu și facultate. Numele asociației ‘Milenial’ a fost ales ca reacție la schimbarea pe care a adus-o noul mileniu, voluntarii fiind produsul anilor 2000.

Blogulcăutat: Am văzut că Jurnalul Milenial are o serie interesantă de interviuri cu persoane din diferite domenii, care este procesul de selecție?

Alexandra Szabo: Social media este așa de vast încât atunci când începi să îl explorezi, dai peste tot felul de oameni. În ziua de azi oricine poate avea o pagină de social media cu sute, mii sau milioane de urmăritori. Deja știm că sunt multe conturi care se axează pe mesaje vizuale care de multe ori vizează perfecțiunea, dar eu am vrut să îi găsesc pe acei oameni care te îndeamnă să ieși din carapacea ta și să fii oaia neagră. Să fii diferit!

Pe invitați îi abordez pe Instagram și pe mail, încerc să fiu profesională și friendly în abordare, unii răspund alții nu. Cred că mulți se uită că nu avem așa de mulți urmăritori și nu se sinchisesc să ne răspundă. Încerc să schimb concepția asta că micro conturile nu au conținut interesant. Ba dimpotrivă, conturile mici depun cel mai mult efort în a avea un conținut pertinent.

Blogulcăutat: Cât de greu este să înființezi o asociație în România?

Alexandra Szabo: Din punct de vedere juridic, nu este așa de greu. În primul rând, este important să ai un avocat căci atât timp cât se ocupă cu cazul tău, îți va fi alături de-a lungul timpului. Așa că este important să găsești o persoană care îți poate explica ca la dummies întregul proces. Pentru cine are nevoie de mai multe informații, mă puteți contacta pe oficial@milenial.ro.

Din punct de vedere emoțional, nu este ușor deloc. Procesul a fost foarte rapid și nu am realizat cât de important este să ai persoanele care trebuie la început ca să înființezi asociația. Fiind o realizare foarte personală, am fost foarte protectivă cu asociația și ce ține de procesul înființării ei.

Blogulcăutat: Ai menționat că Jurnalul Milenial are ca și voluntari doar studenți născuți după anul 2000, acum știu că ești în căutare de voluntari. Se pot înscrie și persoane care nu sunt studenți?

Alexandra Szabo: Desigur! Dacă nu eram deschiși față de procesul de recrutare nu aveam persoane importante precum Blogul Căutat și Tea-cher D. Avem diferite opțiuni pentru persoanele care sunt interesate, poți adera ca și voluntar, sponsor sau autor colaborator. Aici este formularul de contact, în cazul în care cititorii tăi sunt interesați.

Blogulcăutat: Cum te vezi peste 5 ani? Ce planuri de viitor ai?

Alexandra Szabo: Profesional vorbind nu mă văd în România căci există riscul să mă cenzurez și să distorsionez realitatea, dar multe se pot schimba în câteva luni așa că we go with the flow. Personal vorbind mi-aș dori să văd jumătate din orașele Europei, să am un smoking date în Turnul Eiffel și să mă duc în Grecia cu cea mai bună prietenă.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Alexandra Szabo: Trebuie să lupți pentru visele tale, dacă ai fost în măsură să visezi atunci ești capabil să realizezi acel vis. Greul trebuie înfruntat ca să fii capabil să te dezvolți frumos.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde pot găsi cititorii contul Jurnalului Milenial?

Alexandra Szabo: Activăm cu asociația pe Facebook, Instagram și website. Vă așteptăm cu mic cu mare!


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.