De ce faci alegeri?

Am avut o lecție interesantă recent la facultate în care am vorbit despre variation of communications, mai simplu cu câte brand-uri interacționezi în fiecare zi. De exemplu, te urci în mașină ca să te duci la muncă. Câte mărci de mașini vezi? Cum te afectează asta ca și consumator când te gândești să îți schimbi mașina? Cum faci alegerea?

Așa este și în jungla urbană, prea multe opțiuni și prea puțin timp. Doar dacă nu ești un călător în timp, ca în the Time traveller’s wife. Atunci chiar că ai niște cheat codes și un avantaj neserios de bun comparativ cu noi muritorii de rând.

Deci cum îți alegi locul de muncă? Te duci la interviu la un job pentru că salariul este atrăgător dar nu îți satisface ego-ul creativ? Dar dacă munca nu te satisface profesional rămâi pentru grupul colegilor cu care ieși la băute după ce se termină programul?

Deci cum îți alegi persoana cu care vrei să ieși la un date? Rămâne tipa aia pe care ai întâlnit-o acum mulți ani ori te riști pe crush-ul ăla care îți prăjește creierul? Hmm, cine a reintrodus ruleta rusească înapoi în schemă? Pot să sun un prieten?

Deci cum îți alegi stilul vestimentar? Te ghidezi după standardul societății de individuali trași la indigo? Te-ai prins, individuali trași la indigo? Îți cumperi haine de la H&M ori te orientezi spre haine de la second hand ca să protejăm natura de risipa globală de haine?

Deci cum îți alegi cariera? Urmezi o facultate de prestigiu și apoi continui în același domeniu deși nu îți aduce fericire? Știi momentul ăla când urmezi facultatea de medicină și îți dai seama în anul 4 că nu este pentru tine?

Deci cum îți alegi prietenii? Nu cred că există o rețetă magică dar poți încerca să filtrezi oamenii cât de bine poți and hope for the best. Unii sunt trecători dar alții rămân ca să te ghideze de-a lungul anilor. Cine a crezut că ai nevoie de o prietenă din Cluj să îți dai seama că you have a twisted mind?

Deci cum alegi în a fi sedentar și a fi o persoană activă? Vrei să slăbești că ai văzut tu că Instagramul zice așa sau vrei să îți porți mândră formele? Vrei să fii femeia din picturile lui Rubens sau o pictură de plastic de pe feed-ul tău de Instagram?

Deci cum te decizi în a-ți achiziționa o casă sau a vedea lumea? Te ghidezi după toți prietenii care vor să fie adulți sau îți satisfaci visul de o viață de a fi un nomad?

So, cum faci alegeri în general? Îți lași inima să facă alegeri pe baza impulsului și de regulă cu multe consecințe (proaste) ori îți lași conștiința să facă alegeri logice? Este o abordare mai bună ca cealaltă, este mai adecvat să fie un mix dintre cele două? Există o rețetă a succesului?


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.