Cine este Cristinasplatesnflavours?

Mi-am dat seama de curând că pot începe o rubrică doar pentru Galați. Când am plecat în 2016 în Anglia, nu erau așa mulți content creatori care să aibă un impact în social media și să ofere un conținut interesant. Acum treaba a devenit serioasă și alături de Dana de la Tea-cher D, Gabriela de la Gabrielable.food, Cosmin de la Povești de prin parcări a venit rândul Cristinei de la Cristinasplatesnflavours.

Ce pot să vă spun este că ne-a luat două zile ca să terminăm interviul căci ne-am luat la vorbă și am divagat de la subiectul propriu zis. Momentul ăla când cei din Galați se întâlnesc și nu mai termină de povestit. Dar s-a meritat căci am descoperit omul din spatele proiectului Cristinasplatesnflavours și ne-am distrat copios. Mult râs, voie bună și un pahar de vin.

Blogulcăutat: Bună Cristina, ce gătești astăzi?

Cristinasplatesnflavours: Mulțumesc pentru invitație, am pregătit un ribeye steak suculent cu cartofi la cuptor. O delicatesă ce merită savurată într-o zi de duminică.

Blogulcăutat: De unde îți vine pasiunea pentru gătit?

Cristinasplatesnflavours: Fac parte dintr-o familie numeroasă și se gătea constant la noi în familie. Întotdeauna am asociat mâncarea cu adunatul familiei acasă. La 14 ani m-am angajat ca ospătar la mare și am lucrat acolo până la 22 de ani. La localul la care am lucrat am încercat diferite mâncăruri și îmi plăcea diversitatea gusturilor. Când m-am mutat în clasa a10a la cămin cu frații și surorile mele, eu eram cea care gătea pentru toată lumea. Era un fel de ritual ca după o zi plină să ne găsim la masă, să discutăm și să ne bucurăm de mâncare.

Blogulcăutat: Cum a început proiectul Cristinasplatesnflavours?

Cristinasplatesnflavours: Perioada de lockdown a fost foarte dificilă pentru mine, m-am simțit neputincioasă și departe de familie. Nu mă înțelege greșit, acasă pentru mine este Scoția dar pandemia mi-a împărțit sufletul in două. Am lucrat foarte mult de acasă, nu prea am interacționat cu multă lume și am simțit un declin emoțional. Așa că m-am refugiat în gătit și m-a ajutat foarte mult, am acoperit un gol care îmi aduce acum foarte multă satisfacție personală. Înainte să lansez pagina de Facebook și Instagram, postam foarte mult pe un grup cu niște prieteni ce găteam zilnic. Îmaginează-ți că eu eram acel prieten spammer care în loc de meme-uri trimitea doar poze cu bucate.

Blogulcăutat: De unde îți vine inspirația pentru gătit?

Cristinasplatesnflavours: Depinde cum vreau să arate meniul pe o anumită săptămână, în ce anotimp suntem, ce stare de spirit am. De exemplu dacă mă duc la un restaurant și încerc un fel de mâncare, a doua zi îmi iau ingredientele necesare și încerc să reproduc felul de mâncare. Câteodată îmi iese, câteodată trebuie să mai încerc o dată sau de două ori ca să ajung la un gust asemănător. Știu că sună clișeic dar sunt perfecționistă din fire și îmi place să îmi iasă mâncarea conform standardelor mele.

Blogulcăutat: Ai avut vreun experiment nereușit?

Cristinasplatesnflavours: Am un guilty pleasure, iubesc eclerele. În Scoția nu am găsit eclerele alea bune din România cu aluat franțuzesc și am zis să încerc să fac acasă. Am urmat rețeta pas cu pas, le-am pus la cuptor, le-am lăsat cât a fost necesar. În timpul ăsta eu mă lăudam prietenilor că o să ne delectăm cu niște bunătăți. Mare mi-a fost surpriza că am scos niște chestii cleioase care arătau a aluat mototolit și nu a eclere.

Blogulcăutat: Acum ești stabilită în Scoția. Cum a fost adaptarea într-o țară străină?

Cristinasplatesnflavours: De meserie sunt inginer naval, am absolvit Facultatea de Nave din Galați, cu șase săptămâni practică în industrie. Lucram la un pub și am aplicat la un job la o agenție de recrutare din Glasgow. Am zis să îmi încerc norocul căci aveam nevoie de o schimbare.

După ce am fost acceptată la locul de muncă, mi-am dat demisia și în trei zile eram ajunsă în Glasgow cu un troler și curiozitate în suflet. Următoarele luni au fost pline de crize existențiale căci voiam să mă întorc în România. Nu înțelegeam limba, mâncarea era oribilă iar legumele și fructele erau fără gust. Singurul lucru în comun între Glasgow și Galați a fost faptul că am trecut de la ‘uăi‘ la ‘oy‘.

Acum pot spune că acasă este în Scoția, deși acum patru ani nu știam că este o țară care aparține de UK sau unde se situează pe harta lumii. Mă bucur că am luat decizia să îndur acele luni căci altfel regretam.

Blogulcăutat: Ai menționat că social media abordează anumite stereotipuri, poți să dezvolți?

Cristinasplatesnflavours: Social media este un tărâm care ar trebui periat. Nu zic că nu toți depindem de ce se postează sau ce se creează dar sunt multe lucruri duse la extrem. De exemplu, eu fac poze la mâncarea pe care o consum, nu fac poze ca să am un feed cu feluri de mâncare instagramabil. Este o alegere personală și am o problemă cu creatorii de conținut care fac mâncare doar ca să facă poze. De asemenea nu suport creatorii de conținut ce promovau acum șase luni o viață perfectă ce consta într-o familie imaculată, o casă aranjată și corp tras prin inel cu reclame la saloane sau gym. Iar acum aceeași creatori promovează trend-ul be yourself, deși încurajau exact opusul. Păi ori ești una ori ești cealaltă.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale pe viitor?

Cristinasplatesnflavours: Ne dorim să ne cumpărăm o casă în următorii doi ani, să îmi înființez un pop-up restaurant și o dată la două săptămâni să chem prieteni și vecini la meniul zilei. De asemenea mi-aș dori ca până la 35 de ani să îmi iau un an sabatic și să vizitez fiecare sătuc din Asia.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Cristinasplatesnflavours: Zâmbește în fiecare zi! Și nu uita că stresul se combate cu vin și mâncare bună. Enough is enough! <3

Blogulcăutat:  O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Cristinasplatesnflavours: Sunt foarte activă pe Instagram dar de asemenea postez și pe Facebook. Încerc să postez în fiecare săptămână cu câte un fel de mâncare să țin audiența interesată.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 36

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *