Cum a fost la TEDxCluj?

Am întârziat cu articolul. Ca de obicei cu multe lucruri în viață. Dar nu îți face griji căci emoțiile sunt acolo.

Știam de conceptul de TED-ed căci am văzut frânturi din edițiile trecute. Elizabeth Sagan căreia i-am luat interviu acum ceva timp, a participat la o ediție înaintea pandemiei și este minunat momentul ei. Îl poți găsi aici.

Dar cum a fost la TEDxCluj?

Nu pot să exprim printr-un singur cuvânt cum a fost. Emoționant, relevant, șocant, vibrant, altceva? A fost o experiență care spune adevărul și te scoate din zona ta de confort. Pe lângă faptul că am avut un șoc termic la 28 de grade, am avut și o surpriză plăcută.

Organizarea a fost on point, echipa de voluntari care ne-a fost alături pe tot parcursul evenimentului a fost întotdeauna gata să ajute cu informații și indicații.

Locul în care s-a desfășurat evenimentul a fost la BT Arena și îi spuneam Alexandrei de la Jurnalul Milenial că este exact lângă main stage-ul de la Untold. Mențiunea asta ne-a făcut pe amândouă să ne gândim serios dacă la anul ne pregătim de Untold. Auzi Alexandra, cum rămâne cu asta?

Tema de anul acesta al conferinței a fost Choices iar invitații au relatat povești personale ce au schimbat cursul vieții lor. Orice decizie am luat în cursul vieții, ne afectează într-un mod plăcut sau mai puțin plăcut, prezentul și viitorul.

Bartosz Ostalowski ce și-a pierdut ambele brațe într-un accident de motocicletă a dovedit imposibilul. A devenit campion mondial de drifturi folosindu-și doar picioarele.

A avut curajul să treacă peste greutățile impuse de sistemul tradițional, a câștigat premii și a reușit să investească timp în pasiunea sa, pictatul. Ne-a spus cu zâmbetul pe buze că ”you are one decision away from happiness”.

Paul Mureșan a fost un speaker wow. Atmosfera devenise foarte încărcată și puteai palpa tensiunea din atmosferă. Dar a a venit Paul, un tip zâmbitor cu desene animate pe fundalul din spatele lui.

Paul ne-a explicat de unde vine pasiunea pentru desene și crearea acestora dar și despre cât de greu oamenii se ajustează la schimbări. Cât de dificil este să fii vulnerabil cu oamenii dar și despre teroare sa de moarte. Fiecare dintre noi are frici pe care trebuie să și le înfrunte căci fugind de moarte, fugim de viață.

Pe Mihail Sandu l-am întâlnit la Cluj în 2015 când am făcut parte dintr-un proiect Erasmus. Era atunci pe culmile succesului cu melodia ”Mă ucide ea” iar eu eram ca acum pe băncile facultății. Căci deh, o să am 80 de ani și eu tot în examene o să mă aflu.

După ce ne-a încântat cu noul stil muzical, ne-a povestit un pic de ce a apărut schimbarea asta. Deși era pe culmile succesului cu hitul său, ne-a confirmat că nu era fericit. Atunci când nu știi ce să alegi, trebuie să iei ideea din cap și să o filtrezi prin inimă căci inima știe întotdeauna ce trebuie să faci.

Dar nu în ultimul rând, Maia Morgenstern. Am savurat fiecare minut care a fost pe scenă. Aplauze infinite au răsunat în sala plină cu oameni iar emoția a pulsat la cote înalte. Ne-a vorbit despre cât de greu este să faci alegeri dar și faptul că trebuie să fii pregătit și pentru consecințe. Viața nu decide pentru noi ci noi avem alegerea în propriile mâini.

Ce concluzii am tras din toată experiența? TEDx este un must have, trebuie să participi măcar o dată în viață și să te pregătești sufletește pentru vorbele ce te ung pe corazon.

Ori că ești o persoană analitică ori că ești o persoană emoțională ca mine, tot o să încolțească ceva din învățămintele de la conferință.

Deci ce zici, vii la anul la TEDx?


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 38

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *