Cine este Teo Păun?

Zi de vară propriu-zisă în Cluj dar clar vreme de toamnă în Anglia. Așa ne-am început interviul. Invitata ta mea Teo Păun mai pe chill și eu cu energie dubioasă de Galați. Poate prea multă energie dubioasă? Promit că nu am traumatizat-o pe Teo. (Așa este, da? :D)

Blogulcăutat: Bună Teo, mulțumesc că mi-ai acceptat invitația. Știu că este sâmbătă așa că o să trecem direct la fapte, cine este Teo Păun?

Teo Păun: Mulțumesc de invitație, intrăm în lucruri serioase deja? (râde) Cine să fie Teo? O tipă pasionată de fotografie care caută să inspire emoție prin fotografiile ei.

Blogulcăutat: De unde vine pasiunea pentru fotografie?

Teo Păun: Pe la 7-8 ani aveam o verișoară din București care venea să își petreacă vacanțele la Sibiu și avea un aparat cu care se mândrea. Pe lângă faptul că părea foarte cool, am devenit fascinată de mașinăria care producea poze. I-am bătut la cap pe părinții mei o perioadă îndelungată până au cedat la un moment dat. De atunci, sunt întotdeauna cu o cameră/ telefon la purtător imortalizând locuri.

Blogulcăutat: De ce ai ales Clujul și nu alt oraș? Te-ai gândit vreodată să te muți în altă țară?

Teo Păun: Eu sunt din Sibiu și am apreciat întotdeauna arhitectura orașului. Profesorul meu de geografie din liceu mi-a inspirat fascinația asupra simțului arhitectural și Clujul este o prelungire a termenului ”de acasă”. Dar și faptul că mi-a plăcut foarte mult Grădina Botanică din Cluj și voiam să pot să o vizitez cât de des pot. Nu mi-a plăcut niciodată ideea de a locui în altă țară, sunt de părere că fiecare țară are părțile ei bune și rele. Depinde din ce unghi privești.

Blogulcăutat: Cum a luat naștere pagina de Instagram?

Teo Păun: Pagina a fost creată în 2020, în primul lockdown. Aveam multe poze de dinainte de pandemie și am crezut că perioada în care am stat izolați mi-a dat timpul necesar să mă perfecționez în prelucrarea pozelor. Am vizionat multe cursuri pentru începători în fotografie și fiecare setare pe care o învățam o practicam timp de o săptămână. Așa am început să editez pozele și să mă cu joc cu setările aplicațiilor. Când am avut primul milestone de 1000 de urmăritori și am apărut într-o publicație locală, mi-au dat lacrimile de cât de mândră am fost.

Blogulcăutat: Ce îți dorești să transmiți prin pozele tale?

Teo Păun: (zâmbește) Multă emoție. Și să ajungă pozele și în diaspora la oameni ca tine, care iubesc Clujul.

Blogulcăutat: Mulți dintre cititori sunt încă entry level în ale fotografiei, ce sfaturi le-ai da?

Teo Păun: Să înveți să te folosești de resursele gratis de pe YouTube și să îți placă ce faci. Trebuie să îți găsești o nișă care te pasionează și să fii pregătit să primești critică. Dacă nu ești pregătit pentru niciuna dintre ele, o să te plictisești și nu o să mai pui pasiune în ceea ce faci. Degeaba ai interes dacă nu ai pasiune.

Blogulcăutat: Ce te diferențiază de celelalte conturi de social media cu fotografii?

Teo Păun: O perspectivă proprie. Mie îmi place să mă axez pe asemănări căci cred că sunt ca oricare alt creator de conținut. Eu mă bucur că fac parte dintr-o comunitate de fotografi care îmi oferă un feedback sincer care mă ajută să îmi perfecționez tactica.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale pe viitor?

Teo Păun: Nu m-am gândit așa departe dar sper să îmi continui plimbările ca să creez conținut interesant și să călătoresc.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Teo Păun: Am pregătit o sumedenie de lucruri interesante pentru pagina de social media și de abia aștept să împărtășesc cu voi.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Teo Păun: Activez pe Instagram pe pagina Teo Păun și Cluj in a pocket.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.