5 lucruri pe care nu le știi despre Galați

Când m-am mutat în Anglia în 2016, Galațiul era acel oraș de care îți vorbește VICE în articolul ăsta. Nu trebuie să mai menționez efectele combinatului sau faptul că majoritatea gălățenilor sunt șomeri sau pensionari.

Eu o să vin cu o altă abordare, cu 5 lucruri pe care nu le știi despre Galați. Termină de spart semințele la bancă și lasă-mă să îți fac o reîmprospătare a memoriei.

1. Unde mai găsești tu ”bigman”?

Deși accentul și vocabularul meu este un mix de română amestecată cu engleza, mai iese la suprafață jargonul de Galați. Adică mai sunt momente când iese moldoveanca din mine care vorbește prea repede cu termeni întâlniți doar în Galați. Deci, poți să îmi dai bigmanul seara când se lasă răcoarea?***

2. Ne vedem în Țiglina la flori

Nu trebuie să fii în New York sau în Londra ca să ai Times Square sau Trafalgar Square. Noi avem ceva mai bun. În Țiglina la flori s-a dat startul tuturor plimbărilor, adunărilor și întâlnirilor. Sunt sigură că și tu ai luat trandafiri la suprapreț sau de 10 lei Fornetti cu caise și vișine.

3. Cei mai buni mici sunt în Piața Centrală

Ăsta este un secret bine ținut de gălățeni. Umblă vorba că orașul este plin de dubioși și ca să ai acces la cei mai buni mici, trebuie să ai pe cineva din Galați. Singurul lucru pe care îl pot divulga este că am eu o prietenă cu pile la Tanti Petrica.

4. Ce se întâmplă în Daily, rămâne în Daily

Cum nu știi ce este Daily? Știi serialele americane în care personajele principale se adună în acel diner cu milkshake și cartofi prăjiți? Daily Pub este varianta gălățenilor cu mâncare mult mai bună și muzică pe măsură. Este un sacrilegiu să nu stai pe terasă în serile târzii de vară, după o plimbare pe faleză. Auzi Cristina, cum de nu am dat de tine când eram tânără și neliniștită la Litere? 😀

5. Pe faleză se adună toată lumea bună

Nu este un secret că avem Dunărea care ba seacă și produce insulele de nisip ori inundă faleza inferioară când ninge prea mult. Indiferent că ești corporatist la costum sau șofer de taxi, toate drumurile duc pe faleză. Fast and Furious este nesemnificativ pe lângă demonstrațiile de ego masculin până la următoarea trecere de pietoni.

*** Este doar un hanorac, duh! Și ziceai de gălățeni că sunt dubioși, ha?


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.