Cum a fost în Lisabona?

Portugalia a fost una din țările pe care le-am avut pe lista mea mentală de călătorit. Întotdeauna mi s-a părut o țară atrăgătoare, colorată și plină de viață. Tramvaiul galben, faleza la Oceanul Atlantic și mâncarea delicioasă au fost un must. Mini-vacanța a durat 3 zile și 2 nopți în care am cutreierat la pas Lisabona, pe trotinete și tren.

ZBORUL

Biletele de avion au fost luate cu câteva luni înainte, cu prețuri decente sub 200 de lire pentru doi pasageri dus-întors. Durata zborului a fost de 3 ore, Portugalia fiind pe același fus orar cu Anglia.

VIZĂ & TRANSFER

Portugalia fiind cea mai vestică țară, este țara cea mai apropiată de America. Ca și urmare, erau cozi la pașapoarte pentru cei veniți din afara Uniunii Europene. Am stat în jur de 10 minute la verificarea pașaportului.

Dar în ceea ce privește transferul a fost altă poveste. Pentru că am luat separat biletele și cazarea a trebuit să ne descurcăm cu transportul. Am folosit aplicația Bolt pe tot parcursul șederii în Lisabona, în penultima zi chiar am primit și un discount de 10%. Cred că ar fi mult mai indicat închirierea unei mașini decât folosirea taxiurilor.

Majoritatea șoferilor au refuzat sa vorbească în engleză și cu cunoștințele mele limitate de portugheză nu prea am ajuns la un dialog mai evoluat de Bom dia, Boa tarde, Boa noite și Obrigada. Faptul că orașul este pe un ditamai dealul întrece orice noțiune întâlnită în The Maze Runner.

CAZAREA

Am luat cazare prin Airbnb, un apartament cu două dormitoare aproape de centrul Lisabonei. Totalul a fost în jur de 276 de lire pe tot apartamentul pentru 3 zile.

Apartamentul este foarte minimalist renovat, spațios și dotat cu cele necesare. Singurul dezavantaj a fost că apartamentul este situat la etajul 3 intr-o clădire destul de șubredă. Iar scările în spirală nu ajută nici la urcare și nici la coborâre. Link aici.

MÂNCAREA

Când am fost întrebată ce mi-a plăcut în Lisabona, primul lucru pe care l-am lăudat a fost mâncarea. Mâncarea este foarte gustoasă iar varietatea de opțiuni este nesfârșită. Deserturile precum produsele de patiserie sau gelato au fost un must pe lista mea de călătorit. Prețurile au variat dar un meal pentru două persoane a fost în jur de 15 lire.

CE AM VIZITAT?

Inițial voiam să vizităm trei palate: Quinta de Regaleria, Palace of Pena și Monserrate Palace. Ca să ajungem la primul palat, a trebuit să mergem cu trenul și autobuzul în jur de două ore și jumătate până în Sintra. Transportul în comun este pus la punct, nu am avut întârzieri dar la întoarcere mașinăria cu bilete nu mai funcționa.

De când am văzut castelul Alnwick unde s-a filmat Harry Potter, am devenit fascinată de castele. Nu există țară pe care o vizitez și să nu reușesc să explorez un nou castel.

Quinta de Regaleria m-a dus cu gândul la o casă de vară mai fancy. Multă verdeață și o grădină dubios de mare. Biletul de intrare a costat în jur de 10 lire, ce poate fi achiziționat online sau la intrarea în castel. Ca să eviți coada nesfârșită la care am stat, te sfătuiesc sa iți cumperi online biletul de aici.

În perioada în care am fost în Lisabona, am avut o vreme similară cu cea din Anglia. Ploaie, temperaturi de 20 de grade și mult vânt. Singurul weekend din Mai în care a fost o vreme oribilă în Portugalia. Bineînțeles că în ziua în care am plecat, au fost peste 30 de grade, vreme numai bună de stat la plajă.

Am reușit sa ajungem la Turnul Belem, unul din atracțiile principale din Lisabona. De asemenea, am cutreierat orașul în lung și în lat, patiseriile și gelateriile.

OAMENII

Localnicii sunt foarte deschiși și zâmbitori. În fiecare cafenea sau restaurant în care am fost, oamenii au fost gata sa ne ajute cu sugestii sau sfaturi.

IN CONCLUZIE

Nu m-as mai întoarce în Lisabona căci mi se pare overrated, un pic cam scump pentru o țară europeană care seamănă cu un mix între Londra și București. Este un oraș frumos dar nu un oraș care îți poate oferi o varietate de locuri de văzut și experimentat. Mi-ar plăcea să mă întorc în Portugalia să vizitez Porto și Algarve.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.