Cine este Ileana Hunter?

Am fost o catastrofă în artele plastice și matematică. Cu matematica nu am făcut pace nici acum, dar cu artele plastice este o altă poveste. Am fost fascinată de cum se poate transpune o idee intr-o creație vizuală prin diferite tehnici.

Pe Ileana o urmăresc pe social media din liceu datorită unei colege care este foarte bună la desen. Ce a ieșit? Un mix inedit între pasiune și frumos.

Blogulcăutat: Bună Ileana, îți mulțumesc că ai acceptat invitația. De abia aștept să povestim despre proiectul tău.

Ileana Hunter: Bună Norina, îți mulțumesc de invitație, sper să-ți acopăr toate curiozitățile. 🙂

Blogulcăutat: Cine este Ileana Hunter?

lleana Hunter: (râde) Ileana a fost mai întâi Stăncescu, apoi Ileana Hunter și acum iar
Stăncescu. Imi păstrez numele sub care am devenit oarecum cunoscută, ca să nu creez confuzie.

Ileana este artist, părinte, cetățean al lumii, un om în căutarea a ceea ce este frumos, autentic și pur.

Blogulcăutat: De unde vine pasiunea pentru desen?

Ileana Hunter: Pasiunea este în principal pentru portrete, pentru a pătrunde în psihic și a transmite o mică parte din complexitatea experienței umane. Creionul a fost modul in care am început și probabil din încăpățânare și perfectionism, cel pe care îmi doresc sa îl stăpânesc pe cât pot.

Dacă cineva îmi recunoaște stilul fără să se uite la semnătură, consider ca am făcut un pas în direcția cea bună.

Blogulcăutat: Pe conturile tale de social media am văzut că ești stabilită in Anglia. Imi poți da mai multe detalii?

Ileana Hunter: (zâmbește) Nu mă vedeam vreodată locuind altundeva decât in București dar am întâlnit un băiat acum câțiva ani. Orice poveste de dragoste începe ca un clișeu. A fost un sacrificiu pentru mine dar unul pe care nu îl regret.

Acum acasă este în Norwich, o casă fericită, plină de copii care mă face să râd cu lacrimi. Când sufletul meu este fără griji sunt în casa din Vatra Luminoasă ori în grădina bunicilor de la Periș.

Blogulcăutat: Cum a luat naștere proiectul de pe social media în legătură cu portretele?

Ileana Hunter: Asa cum iau naștere atât de multe proiecte – m-au convins apropiații să nu fiu mizantropă și să îmi încarc lucrările online.

Blogulcăutat: Ce îți dorești sa transmiți prin desenele tale?

Ileana Hunter: Aș putea să scriu mult bullshit dar adevărul este că lucrările mele sunt despre mine. Despre experiența mea feminină oglindită într-o mie de chipuri pe care vreau să le descopăr și să le dezvălui, știind că prin procesul ăsta mă regăsesc pe mine însămi.

Blogulcăutat: Mulți cititori sunt entry level in ale desenului, ce sfaturi le-ai da?

Ileana Hunter: Mă feresc să dau sfaturi. Calea fiecărui artist este atât de diferită și ce mi-a folosit mie poate dăuna multora. In schimb, pot să împărtășesc un aspect pe care, odată descoperit, m-a eliberat de anxietăți și piedici: să transform ceea ce alții consideră dezavantaje în atuuri.

Blogulcăutat: Ce tehnică folosești? Poți să îmi dai mai multe detalii?

Ileana Hunter: Aici pot scrie o monografie. Primesc foarte multe mesaje de la elevi britanici care îmi studiază portretele pentru echivalentul bacalaureatului și știu că sunt mulți copii dornici să învețe de la mine.

Vocația mea didactică nu prea există însă sunt foarte hotărâtă să îmi înving reticența și in viitor voi scrie pe blogul meu articole cu detalii tehnice. Promit. 😀

Blogulcăutat: De unde îți iei inspirația?

Ileana Hunter: Folosesc drept modele prietenii și familia, persoanele pe care le cunosc și care sunt îndeajuns de relaxate in prezența mea ca să îmi arate scânteia de adevăr pe care o caut.

Blogulcăutat: Ce operă din arta contemporană ți-ai fi dorit să o fi creat și de ce?

Ileana Hunter: In mod bizar primul artist la care m-a dus gândul a fost Nick Cave. Nu e un artist vizual, însă are o magie aparte. Imi doresc să fiu în stare să scriu cu aceeași franchețe și poezie.

Blogulcăutat: Ce artiști te inspiră și i-ai recomanda?

Ileana Hunter: Diane Arbus, Lucian Freud, Hans Holbein, Miriam Escofet, Ali Cavanaugh.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Ileana Hunter: Criticii ți-au găsit cusur? Continuă până când ‘cusurul’ este lucrul care te deosebește de toți ceilalți artiști.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Pe ce platforme activezi?

Ileana Hunter: Activez pe Instagram, Facebook si curând pe blog.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.