Ce este proiectul Transylvania log cabins?

Deep down, toți vrem să facem ceva ce ne place. Freelancing, proiecte personale sau side business, atât timp cât ești înarmat cu un plan bun și multă răbdare.

Acum trei ani am văzut video-ul ăsta pe YouTube despre niște cabins din Hunedoara iar de atunci îi urmăresc cu drag pe oamenii ăștia minunați care au creat un mini Heaven căutat național și internațional.

Blogulcăutat: Cine sunt oamenii din spatele proiectului Transylvania log cabins?

Transylvania log cabins: În spatele proiectului Transylvania log cabins sunt doi oameni care au trăit în lumi diferite dar au ales să se stabilească în satul Peșteana, județul Hunedoara.

Eu sunt Gabriela, estrogenul proiectului. M-am născut în Bacău dar am trăit în Irlanda, de unde și dubla cetățenie. Am studiat în Dublin design interior, fotografie, nursing studies și arhitectură. Într-un final m-am specializat în arhitectură și design interior.

Rareș, soțul meu (ex Impact),este cel mai interesant om pe care l-am cunoscut vreodată. Este un călător înfocat care a făcut înconjurul lumii de două ori. De asemenea, este o ființă realistă și vulnerabilă, un vizionar fără pereche.

Blogulcăutat: De unde v-ați luat inspirația pentru proiectul de log cabins?

Transylvania log cabins: Inspirația a venit în urma multor experiențe și lucruri/ locuri pe care le-am văzut de-a lungul timpului. Cabanele sunt locurile noastre de suflet și ele împărtășesc toate experiențele din viața noastră. 

Blogulcăutat: Care sunt dificultățile pe care le-ați întâlnit când ați pornit pe drumul ăsta?

Transylvania log cabins: (zâmbește) Multe. Este dificil să implementezi strategii de lungă durată și să ai o infrastructură bună care să-ți folosească pe termen lung. Am avut tot felul de probleme, de la instalații electrice, la lucruri banale.

De exemplu, cum faci să cari pe un deal lemne pentru o iarnă întreagă. Dificultăți întâmpinăm în fiecare zi, mereu este câte ceva de făcut sau reparat!

Blogulcăutat: Cum a fost ajustarea în România după ce ați locuit în diaspora?

Transylvania log cabins: Ne-am mutat în România în anul 2017. Pentru Rareș a fost mult mai ușor dar mie mi-au trebuit aproximativ doi ani și jumătate să mă acomodez ca să mă simt ca acasă.

Deși când mă întreabă cineva unde este acasă, nu pot să mă decid dacă este aici sau în Irlanda. Pentru Rareș a fost ușor, el pleca mult în America de Sud unde era instructor de surf iar verile și le petrecea la Peșteana. Eu nu prea am avut contact foarte mare cu România.

Blogulcăutat: V-ați reloca în altă țară sau preferați România și de ce?

Transylvania log cabins: Avem o locuință în Irlanda și Spania deci călătorim destul de mult. La momentul actual nu am luat în calcul relocarea în altă țară, but never say never 🙂 Am construit aici un loc tare frumos, cu multe amintiri ce ne leagă de familia noastră. Fiul nostru Petru este crescut de mic aici unde a prins radacini.

Blogulcăutat: Care este cea mai amuzantă întâmplare de care ați avut parte de când ați deschis Transylvania log cabins? Dar cea mai emoționantă?

Transylvania log cabins: Într-una din cabane, Rareș are CD-uri și casete de pe vremea cand era in trupa Impact. Ține pe un perete pașapoartele vechi cu care a călătorit și multe suveniruri.

Unii oameni care se cazează acolo văd toate lucrurile lui iar când îl întâlnesc pe Rareș în persoană fac legătura că el este omul din spatele proiectului. Este destul de amuzant că sunt destul de confuzi iar ulterior se luminează la față.

Emoționante? De fiecare dată când oaspeții ne trec pragul, este mereu un sentiment de gratitudine și emoție. 

Blogulcăutat: Care sunt planurile voastre pe viitor?

Transylvania log cabins: Avem multe planuri frumoase dar nu putem încă dezvălui despre ce este vorba. Nu plănuim să ne extindem, vrem să rămânem un retreat. 

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Transylvania log cabins: Dacă vă doriți ceva din toată inima, să nu renunțați când dați de greu. Toată lumea poate face ce facem noi, doar să fii serios și consecvent. Să știi diferența dintre a te inspira și a copia ce fac alții.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde vă pot găsi cititorii? Pe ce platforme activați?

Transylvania log cabins: Ne găsiți pe Facebook, Instagram si Airbnb. Vă transmitem gânduri bune și vă așteptăm pe la noi.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 222

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *