”Tu te muți la Cluj la cât de des mergi acolo!” suna un comentariu de pe Instagram. Știi momentul ăla când ajungi în Galați și ești întrebată de ce nu ești în Cluj? Nu am accentul de Cluj dar sunt sigură că pot compensa cu energia din sud est și accentul de British wanna be.
Mi-am dat seama că nu am scris niciodată de ce ar trebui să vizitezi Clujul, dintr-o perspectivă total personală. No mai stai, une’ tie grăbeşti? Sezi frumos ca să vezi ce trebuie să descoperi. 🙂
1. Nimeni nu se grăbește pe trecerea de pietoni
Deși acum mi se pare o normalitate în UK, unde pietonii au prioritate oriunde, înainte nu gândeam așa. Am participat la un proiect Erasmus la Cluj în 2015, unde efectiv colegii mei trebuiau să mă forțeze să încetinesc pe trecerea de pietoni. Ghici câte glume cu trecerea de pietoni și Galați s-au făcut pe parcursul unei săptămâni?
2. Ești acasă la Untold
Am participat la festival în 2018 și pot spune că orașul nu doarme efectiv. Ori că ești un party animal ori că ai venit pentru vibe-ul festivalului, cele 4 zile și 3 nopți sunt o experiența inedită. Cine s-a întors la 5 dimineața cu urechile țiuind și cu febră musculară de la dansat? Poți citi mai multe despre cum a fost la Untold aici.
3. Muntele te cheamă
Sunt o ființă solară recunosc, caut soarele indiferent de anotimp. Nu am fost mare fan drumeții până acum câțiva ani când am escaladat primul munte în Scoția. Munte este mult spus, mai bine zis un deal mai înalt. Spre rușinea mea, nu am avut șansa să urc pe niciun munte în România dar prietenii mei își fac datoria conștiincios și îmi trimit poze de la drumețiile lor. It will be fun they said..
4. Oameni relaxați care scurtează cuvintele
Când am fost în Alba Iulia am fost șocată de cât de relaxați sunt oamenii atât când comunică cât și când încearcă să își ofere ajutorul. Mă amuzam pe seama englezilor că le place să scurteze cuvintele într-un dialog. Din ”sorry” ajungi la ”soz”, ”breakfast ajunge să fie ”breka” iar ”thank you” devine ”ta”.
Ce am învățat la Cluj? Că fiecare cuvânt ajunge să fie tranșat, de la ”mulțumesc” și ”cu plăcere” la un drăguț ”mulțu” și ”cuplă”. Cine a zis că este nevoie de atat de multe cuvinte într-o propoziție?
5. Îți faci pașii zilnici și arzi multe calorii
Eu sunt un commuter de fel și dacă pot ajunge din punctul A în punctul b mergând și mai bine. Deși sunt șofer de trei ani, prefer transportul în comun sau chiar mersul pe jos.
Cum îți dai seama că încă sunt un turist în Cluj? Întotdeauna încercând să descifrez traseul pe Google Maps, pierzându-mi concentrarea la trecerile de pietoni lângă căței adorabili.
Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.
Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.