5 motive să vizitezi Londra

Nu sunt eu genul care postează des poze pe social media, dar atunci când dau o fugă în Londra spamez Instagramul până la refuz. Ca orice capitală a lumii, este un oraș aglomerat și trebuie să petreci câteva minute bune până la următoarea ieșire din metrou. Dar orașul ăsta are un farmec aparte, un magnetism care te face să-ți dorești să descoperi mai mult.

1.Punctele turistice populare arată ca în poze

..dacă prinzi o vreme însorită și fără ploaie. Când este soare, pozele la London Bridge & Big Ben o să arate ca rupte din revistă. Dar cum vremea pe insulă este schimbătoare ia-ți pelerina de ploaie și speră să nu ai patru anotimpuri într-o singură zi. Ăia 26,000 de pași nu se fac așa ușor.

2. Metroul este un labirint al răbdării

Când am fost pentru prima dată în Londra, una din cele mai bune prietene mă aștepta la gara Euston. ”It will be fun, she said!” Ce nu mi-a zis nimeni este că dacă nu ești atent la semnele de pe hărțile din metrou cam te pierzi. Și să nu urmezi fanii de la Arsenal căci ei nu coboară la Highbury ci la stația de la Arsenal.

3. Piccadily Circus este Raiul pe Pământ

..pentru shopaholici. Zona comercială este într-o forfotă continuă indiferent de zilele săptămânii. Fie că ești interesat de ultimele noutăți în materie de tehnologie sau ultimele trenduri în fashion, poți găsi ceva pentru toate bugetele. Ți-am zis de cei doi DJ care mixează la magazinul Nike?

4. Majoritatea muzeelor au intrare liberă

Noțiunea de intrare gratuită la muzee mi s-a părut ireală până când am fost la Muzeul de științe ale naturii. Am văzut fosile de dinozauri pe care le-am văzut doar în manualul de geografie și în desenele animate. De asemenea British Museum este un gigant ce necesită mai mult de o zi de vizitat. Grecia și Egiptul nu s-au construit într-o zi la muzeu.

5. Soho= diversitate

Dacă îți place să explorezi pub-urile specifice englezești sau vrei ceva mai spicy, Soho este locul care bifează cerințele oricui. Pe timpul zilei poți să încerci ramenul lui Naruto iar când se lasă seara poți să arunci un ochi la peak shows.

Dar cel mai important este să te simți bine și să te distrezi. Esența unui oraș este încapsulată de oameni și experiențe, de câte ori crezi că bagajul prietenei tale se va bloca în ușile metroului?


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.