Cine este Andreea Illustration?

Prima postare a Andreei pe care am văzut-o pe Instagram a fost cu un portret tare interesant. De ce? Pentru că stilul abordat te duce cu gândul la desenele animate din copilărie și că pisicile din portret erau tare fericite. Andreea, cum pot să îl fac pe Hashirama să nu mai pară o pisică aristocrată? 😀

Blogulcăutat: Bună Andreea, îți mulțumesc mult că mi-ai acceptat invitația. Știu că ești un om implicat în multe activități creative. Îmi poți spune în câteva cuvinte cine este omul Andreea?

Andreea Illustration: Îți mulțumesc că ai avut răbdare și că am reușit să ne sincronizăm. Vai, îmi este mult mai greu să vorbesc despre mine și mult mai ușor despre ceea ce fac. Sunt un om creativ care își vede de treaba lui.

Blogulcăutat: Cum ți-ai descoperit interesul pentru desen?

Andreea Illustration: Mi-a plăcut întotdeauna să desenez iar părinții mei m-au dus la tot felul de cursuri de desen. Cu cât am înaintat în vârstă cu atât am vrut să mă perfecționez și să învăț mai mult. Deși nu am urmat un liceu cu profil, întotdeauna am făcut câte ceva ca să-mi întrețin pasiunea pentru desen.

Blogulcăutat: Cum s-a transformat pasiunea pentru desen în ilustrație?

Andreea Illustration: Am urmat o facultate practică din Danemarca, profilul de Multimedia Design care m-a ajutat să îmi cizelez stilul. Colegii mei erau în web design, user interface sau creatori de aplicații, eu eram singura care făcea ilustrații. Proiectele la facultate erau practice și erau aplicate în viața reală, ceva total diferit de sistemul de învățământ din România.

Cred că momentul definitoriu a fost internship-ul în animație de trei luni din New York la Augenblick Animation Studio. Experiența în sine a fost foarte interesantă dar mi-am dat seama că prefer să creez o ilustrație care nu necesită așa de multă migală.

Tehnologia și faptul că am avut ocazia de nenumărate ori să fac ilustrații pe diferite stiluri m-a ajutat să îmi finisez perspectiva asupra ilustrațiilor pe care le fac acum.

Blogulcăutat: Aventura ta s-a cimentat pe social media în Andreea Illustration. Îmi poți da mai multe detalii?

Andreea Illustration: După experiența din America, am zis că vreau să continui cu un master în domeniu. Am aplicat la Universitatea din Amsterdam unde am fost acceptată la New Media and Digital Culture, un mix de cum să aplici povestea brandului pe care îl creezi.

Mi-a plăcut foarte mult viața în Amsterdam dar fiind destul de costisitoare m-am hotărât să mă mut la București pentru o perioadă cât să mă pun pe picioare.

Cam pe atunci am deschis pagina de Instagram și am început să mă joc cu diferite abordări. Deja aveam câteva proiecte de freelancing care îmi dădeau libertatea necesară în procesul creației. Când am început să creez calendarul cu rețete ilustrate, am început să primesc foarte mult interes. De atunci lucrez neîntrerupt să aduc urmăritorilor content zilnic pe paginile de social media.

Blogulcăutat: De unde îți iei inspirația când începi un proiect nou?

Andreea Illustration: Mă inspir din viața de zi cu zi, din ce îmi place mie, ce mă pasionează. Simt că așa rezonez cu urmăritorii iar feedback-ul constructiv pe care îl primesc mă motivează foarte mult.

Blogulcăutat: Ce îți place cel mai mult să creezi?

Andreea Illustration: Îmi place să creez orice, atât timp cât îmi permite timpul căci trebuie să mențin un echilibru între pasiune și ce plătește facturile. Îmi place foarte mult să creez calendarul cu rețete și în egală măsură portretele. Am așa de multe idei încât nu le pot face față căci nu am destul timp.

Blogulcăutat: Știu că niciun artist nu își divulgă ingredientele secrete dar îmi poți spune in câteva cuvinte pașii creării unui portret?

Andreea Illustration: Eu nu desenez pe poză ci mă inspir din trăsăturile oamenilor și fac o compoziție nouă prin perspectiva mea. Prima dată fac o schiță, implementez cerințele clientului și adaug detalii mici ce fac diferența în toate portretele mele. Tot procesul durează în jur de două săptămâni până îl primește clientul.

Blogulcăutat: Ai avut vreun proiect nereușit?

Andreea Illustration: Am momente când schițele mele durează câteva ore căci procesul creației vine de la sine, dar am momente când efectiv nu îmi ies și trebuie să mă deconectez. Nu am livrat niciodată un portret nereușit sau neterminat. Îmi place să văd fericirea și bucuria oamenilor când primesc portretele făcute de mine.

Blogulcăutat: Cum te raportezi la comunitatea online și ce mesaj vrei să transmiți?

Andreea Illustration: Dacă aș putea să mă autocaracterizez în ilustrație ar fi așa: cartoony, veselie și multe culori. Îmi place să cred că prin ilustrațiile mele, oamenii primesc o mică doză de pozitivism și fericire. Sper întotdeauna ca oamenii să rezoneze cu ce creez, cred că ăsta este scopul oricărui content creator.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale pe viitor?

Andreea Illustration: Mi-aș dori să cresc conceptul ”afacerea mea creativă”și să învăț cum să mă organizez mai bine. Vreau să am un echilibru între pasiune și munca propriu-zisă.

Conceptul de ”afacerea mea creativă” este o provocare pe care eu am lansat-o afacerilor creative pe Instagram. Eu am adaptat-o la publicul din România și am lansat cinci teme în care antreprenorii interacționează unii cu alții. Sunt multe afaceri mici în România care au foarte mult potențial.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Andreea Illustration: Am un post-it pe birou care zice let joy be your compass, adică să te lași ghidat în viață de lucrurile care îți aduc fericire. Întotdeauna trebuie să îți faci timp să investești în hobby-uri și pasiuni.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Andreea Illustration: Activez pe Instagram pe Instagram, Facebook și site-ul de unde puteți achiziționa calendarele cu rețete și multe altele.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 95

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *