Ce este proiectul Candeleria?

Știi sentimentul ăla când te duci în vizită și gazda îți oferă toate dulciurile posibile? Exact așa m-am simțit pe tot parcursul interviului. Elena și Răzvan sunt doi oameni glumeți și zâmbitori care te încarcă cu energie pozitivă.

Mi-au promis o cafea bună când vin la Cluj, așa că am zis că este cazul să postez interviul. Că tot am vorbit aici de căutat cadouri confecționate locale.

Blogulcăutat: Cine sunt oamenii din spatele proiectului Candeleria?

Candeleria: În spatele proiectului Candeleria sunt doi oameni habauci cu zâmbetul pe buze. Răzvan este partea masculină a proiectului care se ocupă de lucrurile serioase de business. El este omul care vede partea plină a paharului într-o zi ploioasă și gri.

Iar Elena este estrogenul proiectului care se ocupă de perspectiva artistică a proiectului. Nu o să întâlnești om mai sociabil ca ea! 🙂

Blogulcăutat: De unde v-ați luat inspirația pentru proiectul cu lumânările parfumate din ceară naturală de soia?

Candeleria: Am auzit la niște prieteni de lumânările din ceară naturală de soia și curioși din fire am aprofundat informațiile. Elena a fost întotdeauna pasionată de lucrurile handmade iar datorită simțului ei artistic ne-am îndreptat spre estetica lumânărilor.

Candeleria a stat în formă teoretică aproximativ doi ani, ani în care am creat și experimentat produse. Ne place să credem despre noi că întâi trebuie să ne placă nouă, ca să le placă și celorlalți.

Blogulcăutat: Printre cititori sunt mulți oameni pasionați care vor să își transforme pasiunile în business-uri. Cât de dificil este să îți deschizi propria afacere în România?

Candeleria: Birocratic este destul de greu să îți deschizi o afacere. Noi ne-am făcut un research destul de temeinic, am citit legile și le-am disecat înainte să le punem în practică. De exemplu, sunt unele autorizații pe care trebuie să le obții ulterior. Elena fiind de meserie avocat, a simplificat procesul și a pus întrebările necesare.

Sfătuim ca oricine se gândește la deschiderea unei afaceri să investească într-un avocat excelent. Sunt legi care astăzi sunt în vigoare și mâine nu mai sunt valabile. Trebuie să te înarmezi cu răbdare și să nu îți pierzi speranța.

Blogulcăutat: Ați menționat că afacerea locală se bazează pe furnizori din România. Îmi puteți da mai mai multe detalii?

Candeleria: Candeleria este o afacere mică, locală, aproape de sufletul nostru. Produsele pe care le creăm le facem în număr limitat, pe comandă. De aceea este foarte greu să găsim furnizori care nu produc în masă ci doar câteva bucăți dintr-un anumit produs. De multe ori noi avem facturile la zi și plata pregătită iar furnizorii uită de noi. Pentru că suntem mici. Dar nu ne facem probleme, tindem să credem că excelăm în relația profesională.

Blogulcăutat: Mie îmi plac lumânările și rare sunt momentele când cele pe care le cumpăr au miros. Cum ați ales aromele lumânărilor?

Candeleria: (râd) Ale noastre o să te convingă contrariul! În primul rând, am experimentat combinațiile tradiționale să vedem care ne invocă diverse amintiri. Ne plac foarte mult cele cu mirosuri fructate care ne duc cu gândul la copilărie, la timpul petrecut cu familia. De asemenea, am lucrat și la combinații mai exotice care ne-au dau acel “wow effect”.

Blogulcăutat: Care a fost feedback-ul consumatorilor?

Candeleria: Suntem foarte norocoși că facem parte dintr-o comunitate cu oameni tare faini. Prietenii și familia au fost primii care ne-au susținut și au fost cei mai sinceri critici. Așa am aflat că preferă vara, lumânarea cu miros de liliac și iarna cele cu note de scorțișoară cu cuișoare. De asemenea, am aflat că lumânările cu miros de pere & frezie sau prună & rubarbă sunt la mare căutare.

Blogulcăutat: Am văzut că ați participat la Festivalul Internațional de carte în luna Septembrie. Cum a fost experiența pentru voi?

Candeleria: Ne-a plăcut foarte mult! A fost o experiență interesantă căci am primit un feedback live, unde oamenii au fost foarte curioși despre produsele noastre. Gândește-te că 90% din standuri erau doar cu cărți iar colțișorul nostru era cel mai parfumat. Ni s-a sugerat să facem lumânări mai mari și am fost apreciați că nu grăbim oamenii când admiră produsele.

Blogulcăutat: Ce vă diferențiază de celelalte conturi din domeniul lumânărilor handmade?

Candeleria: Viziunea și abordarea noastră fac diferența. Ne place să expunem o latură diferită a lumânărilor handmade, să ne îndepărtăm de viziunea tradițională, de masă. Încercăm să aducem o stare de bine prin ceea ce creăm și postăm.

Blogulcăutat: De unde vine numele de Candeleria?

Candeleria: Când ne-am hotărât să evoluăm de la stadiul de afacere teoretică, a trebuit să avem un nume. Ne-am dorit un nume care să sune auditiv bine și să fie diferit. Rezultatul a fost combinația dintre cuvântul “candles” & candelă ce a dus la brand-ul Candeleria 🙂

Blogulcăutat: Care sunt planurile voastre de viitor?

Candeleria: Profesional ne dorim foarte mult ca să dezvoltăm ideea noastră de refill & lumânări cu mesaje personalizate. Pe plan personal, așteptăm cu nerăbdare să ne căsătorim în 2023! De asemenea, ne dorim să călătorim foarte mult.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Candeleria: Nu ignorați pasiunea pe care o aveți pentru un lucru/ activitate. Dacă nu sunteți siguri că știți ce vă pasionează, explorați mai multe domenii. Învățați să fiți supportive cu cei din jur, cu cei care sunt la început de drum.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde vă pot găsi cititorii? Pe ce platforme activați?

Candeleria: Activăm pe Instagram, Facebook și site-ul de unde puteți achiziționa lumânările noastre.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.