Ce este o recomandare bună?

Înainte de toate ar trebui să zic un ”întârziat” Happy New Year. Acum suntem în luna în care obiectivele răsar și dispar mai repede ca Fata Morgana. And yes, she does exist.

De unde a plecat titlul ăsta? În primul rând, algoritmul de pe social media mă face să par o mare shopaholică, I swear I am not. Sunt doar un mare bargain hunter.

Și în al doilea rând, colegele de la lucru care îmi recomandă seriale bune de pe Netflix. Acum să fim serioși, ce serial nu este bun de pe Netflix? În legătură cu asta, ai văzut Russian Doll și Wednesday? Posibil să fiu cheesy dar sunt un mare fan Addams Family. 😀

Deci ce este o recomandare bună? Depinde de serviciile oferite sau experiența personală? Există o confuzie bună între a fi foarte bun în ceea ce faci și perspectivă personală? Faci o recomandare din punct de vedere obiectiv sau subiectiv?

Răspunsul este.. da (la toate)

Să luăm exemplul dat mai sus. Rămâi în pană de seriale, le-ai consumat pe cele în trend (pentru că deh algoritm) și acum stai la marginea canapelei și nu știi ce să faci cu viața ta. În 2023, în prima lună a anului.

And now what?

Poți să te duci pe Rotten tomatoes (cu english accent) și să iei toate recenziile la rând. Deja prea mult de făcut într-o seară de duminică.

Poți să vizionezi din nou, How I met your mother sau Friends. Dar este a cincea oară și deja știi toate dialogurile lor memorabile. I wish I could, but I don’t want to.

Sau cea mai bună opțiune, îți spamezi colegii/prietenii să-ți sugereze un serial ”bun”. Ce primești? Un mix de Valeria, Vikings, Lost in space și Cabinet of Curiosities.

De fapt, sugestiile sunt recomandările pe baza preferințelor personale. Ori că ai un admirator al culturii spaniole sau că ai un fan al filmelor horror, toate vin la pachet cu conexiunea pe care o ai cu omul în cauză.

Posibil să fii genul care se ascunde sub pătură la fiecare scenariu sângeros dar ești intrigat de psihologia poveștii. Sau este posibil să fii un introvert în societate dar ești un romantic incurabil în viața privată.

Recomandările vin pe baza experienței personale și a calităților comune cu oamenii cu care interacționezi. Cică comunicarea este overrated, căci nu prea mai există oamenii dezlipiți de monitoare. 🙂

O recomandare este bună atunci când rezultatul este pozitiv și se pasează recomandarea mai departe. Căci experiența personală contează 90% și 10% ce oferă platforma de social media.

Venind vorba de recomandat, ai văzut pagina de Instagram de pe blog?


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *