Cine este Corvus Cornyx?

Iulia-Cristina Crînganu este absolventă a facultății de Artă și Design din Cluj-Napoca cu specializarea în Arte decorative, ceramică & sticlă. Proiectul Corvus Cornyx de pe social media însumează pasiunea pentru artă, frumos și unicitate.

O urmăresc pe Iulia de la Corvus Cornyx din perioada liceului când descoperisem interesul față de lucrurile făcute handmade. Cred că eram și în perioada în care am descoperit afinitatea pentru bijuteriile din argint și cărțile cu personaje fantastice.

Blogulcăutat: Bună Iulia, îți mulțumesc că ți-ai rupt din timpul tău ca să stăm la povești. Îmi poți spune în câteva cuvinte, cine este omul din spatele proiectului Corvus Cornyx?

Corvus Cornyx: (zâmbește) Iulia este un om pasionat de artă care de multe ori trăiește pentru artă. Cei apropiați mie ar spune că mă dedic trup și suflet până îmi iese produsul finit.

Blogulcăutat: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru lucrurile handmade?

Corvus Cornyx: De la vârsta de șase ani am umplut camera de la bunica mea cu diverse proiecte de creație, indiferent că era vorba de pictat, desenat sau sculptat. Afinitatea pentru handmade a venit când a trebuit să mă duc la o onomastică și nu am găsit cadoul pe care îl voiam. Ca urmare, l-am creat eu și de acolo am continuat să aprofundez.

Blogulcăutat: De ce ai ales ramura de bijuterii pentru produsele handmade?

Corvus Cornyx: Când am creat cadoul pentru acea zi de naștere, am ales să fac o brățară cu charms reprezentative pentru persoana respectivă. Mi-a plăcut rezultatul și am văzut că materialele folosite nu erau așa de scumpe. Am vrut să experimentez și să creez mai multe variante.

Blogulcăutat: Am văzut că paginile de social media conturează o lume de basm în care se găsesc produsele tale. Îmi poți da mai multe detalii?

Corvus Cornyx: Îmi iau inspirația din lumile fantastice, din natură sau din multe elemente mistice. Mi-a plăcut să văd cum se poate transpune lumea fantasy în produse fizice, palpabile. Îmi place să lucrez cu argintul căci mi se pare că pune foarte mult în valoare povestea pe care vreau să o expun.

Blogulcăutat: Îmi poți spune care sunt pașii în realizarea unei bijuterii?

Corvus Cornyx: Depinde foarte mult de complexitatea bijuteriilor. Unele persoane își doresc produse similare cu cele de pe internet. Alte persoane își doresc produse existente de pe shop. Și mai sunt persoane care vin cu o idee și din ce materiale și-ar dori să fie făcut.

Le spun clienților mei că procesul de creație durează în jur de două săptămâni, în care trec prin ideea teoretică, realizarea schiței și produsul finit. Am momente când crearea unei bijuterii poate dura atât o săptămână cât și cinci ore.

Ca să vedeți procesul creării bijuteriilor, puteți accesa canalul de YouTube al Iuliei aici.

Blogulcăutat: Care este cel mai emoționant cadou pe care l-ai creat?

Corvus Cornyx: Făcând excepție de cadourile pe care le-am făcut familiei și prietenilor, este cadoul pe care i l-am făcut dirigintei mele din liceu, profesoară de filozofie. Eram o mică rebelă și nu eram interesată de textele creștine. Pe lângă faptul că dumneaei a avut răbdare cu mine, mi-a pus și bazele spiritului antreprenorial.

Blogulcăutat: De unde vine numele de Corvus Cornyx?

Corvus Cornyx: (râde) La început nu am fost foarte inspirată și nu am găsit un nume care să reprezinte ceea ce fac eu pe social media. Prima pagină s-a numit Nyx art, neștiind că există un brand de cosmetice numit Nyx. Ca să evit orice fel de confuzie, am schimbat pagina în Corvus Cornyx (Corvus fiind un tip de corbi) + Nyx care să-mi aducă aminte de începuturi.

Blogulcăutat: Ai avut vreun proiect nereușit?

Corvus Cornyx: În produsul finit nu, dar în experimentarea tehnicilor de creare da. De exemplu, am creat un vid într-o piesă, o sferă prin care aerul nu are cum să iasă. Ce a dus la o pocnitură destul de puternică cât să mă sperie.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale de viitor?

Corvus Cornyx: (zâmbește) Pe plan personal, ne gândim să ne mutăm la țară în viitorul apropiat. În momentul de față eu și soțul meu locuim în Cluj, dar vrem să fim mai conectați cu natura și lucrurile ce ne înconjoară. Pe plan profesional, îmi doresc să creez o linie de bijuterii care să fie mass produced ca să mă pot concentra pe bijuteriile unicat.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Corvus Cornyx: Să vă găsiți o pasiune care nu vă lasă noaptea să dormiți. Nu neapărat să fie un job pe care să-l monetizați dar în care să investiți energie pozitivă. Avem nevoie de pasiune ca să trecem prin fiecare zi cu bine și să ne facă niște oameni mai buni.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Corvus Cornyx: Activez pe Instagram, Facebook, YouTube și site-ul unde puteți comanda/ achiziționa bijuteriile.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.