Care e treaba cu zilele de naștere?

Din fragedă pruncie, se celebrează ziua în care ai împlinit o zi, o săptămână, o lună sau un an. Ori că te-ai trezit într-o lume total nouă sau că ai ajuns să-ți folosești toate membrele pe care le ai la dispoziție, toate au devenite motive serioase de sărbătoare.

De aici încolo, fiecare an aduce un nou motiv de sărbătoare. Faptul că te așteaptă un tort delicios, cadouri sau prieteni, aduc un strop de noutate în ritualul zilei de naștere.

Deci care este treaba cu zilele de naștere?

Am scris acum patru ani un articol sumar pe baza zilelor de naștere pe care îl poți găsi aici. De la o anumită vârstă ajungi ca serbarea zilei de naștere să fie un moment de reflecție. Și faptul că îmbătrânești într-un mod accelerat nu ajută.

Acum mă simt ca în filmul ”13 going on 30”. Dacă nu l-ai văzut, acum este timpul, ca să adaugi ceva nou la checklist.

Deci ce poți să descoperi pe parcursul a 29 de ani?

Că nu îți place brânza. Indiferent cât de multe beneficii îți enumeră ai tăi, tot nu o să mănânci acele foietaje cu brânză calde ce te așteaptă pe cuptor, după un zbor din Anglia.

Că nu ți se micșorează miopia. Ba din contră, crește pe an ce trece mai rău ca aluatul de cozonac. Ajungi ca ochelarii să fie fashion dar vederea să fie precum al unei bufnițe.

Că vorbești în somn. Mult. Și tresăritul devine un fel de Mortal Kombat de care nu îți aduci aminte a doua zi.

Că ești un tocilar indiferent de vârstă. Spuse un om înțelept care trebuie să își depună licența în Aprilie.

Că ești un pilot de Formula 1 wanna be în VR. Iar creierul încearcă să mențină ritmul ca să nu îți dea motion sickness.

Că îți plac dulciurile. Acel sweet tooth este mai rău decât dragostea lui Winnie the Pooh pentru miere.

Că poți să fii un cartof sub acoperire. I mean it. Ai încercat vreodată să te duci în pijamale la supermarket?

Că într-un final tu și podoaba capilară ați făcut pace. Tu îl lași să-și facă damblaua, iar el îți dă onduleurile alea la care ai visat, o dată pe săptămână.

Că faci parte din staff-ul lui Hashirama the Great. The vet entered the chat. Hashi este de negăsit.

Că folosești un mix de umor negru, ironie și sarcasm. Așa devin calificați comedianții?

Aș putea continua cu reflecția mea la nesfârșit dar chiar am un avion de prins și Adela o să mă vâneze dacă nu sunt gata la timp cu bagajele. 😀


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.