Ce trebuie să știi înainte să începi să călătorești?

Oh yes, este the talk of the market. Să călătorești sau nu în 2023? Să alegi cele mai instagramabile locuri (yep, that’s a word) sau să mergi off grid?

Nu există, răspuns corect sau greșit ci o perspectivă diferită. Poți să începi să călătorești pentru că ai deja două decenii pe Pământ sau că vrei să dai upgrade la viața de nomad.

Ce nu îți zice nimeni? Niște sfaturi basic ce îți pot crea o experiență frumoasă de călătorit. Este ok, îmi poți mulțumi mai târziu 🙂

1. Să verifici validitatea pașaportului înainte de orice călătorie

Sunt părți ale lumii care nu te acceptă cu buletinul așa că trebuie să ai pașaportul la îndemână. Ar fi dubios să îți cumperi vacanța dar să nu îți poți achiziționa biletele. De exemplu, dacă stai pe o insulă (afurisită) ai nevoie de pașaport.

2. Nu îți crea așteptări prea mari

Toți suntem ademeniți de mirajul Instagramului care ne duce în locuri exotice și trendy. Dar este important să știi că ceea ce vezi pe social media, este un mix marketing și lumină bună. De exemplu, eu am fost foarte curioasă de cum arată Portugalia. Noroc de mâncarea delicioasă și vinul aromat..

3. Setează-ți un buget înainte să călătorești

Știu că depinde de mentalitatea fiecăruia dar călătoritul chiar înseamnă să te deconectezi de la toate. Este normal să vrei să vizitezi toate punctele turistice și să experimentezi gusturile locale, dar gândește-te că după 3-5 zile te întorci acasă. Și trebuie să supraviețuiești.

4. Învață să împachetezi smart

În primele călătorii, majoritatea facem greșeala de a lua jumătate de dulap pentru 5 zile. Dar cu cât călătorești mai des, înveți să filtrezi articolele necesare și cele de umplutură. Până la urmă, alegi să îți iei mai multe perechi de chiloți decât pantaloni scurți.

5. Investești într-un bagaj de o calitate superioară

Sunt adepta călătoriilor cu bagaj de mână. Nu îmi place să stau secole în aeroport ca să aștept zborul așa că îmi este mult mai confortabil. Faptul că vin cu o oră înainte să decoleze avionul nu ajută. Ce m-a învățat asta? Că ai nevoie de un bagaj calitativ care să susțină posibilitatea pierderii unui zbor. 🙂


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.