Cine este PRINTS by Cremi?

Fiecare avem un hobby pe care îl ținem doar pentru ”timpul liber”. Fie că este fotbal în weekend cu colegii, alergat în parc sau sesiuni de desen la Palatul Copiilor etc. Toate cumulează un ”acel ceva” care ne oferă un pic de serotonină și mulțumire sufletească.

Sau în cazul meu, îi ține de cald lui Hashirama the Great 😀

Am abordat-o pe Andreea pe Instagram după ce am văzut ilustrația cu Tower Bridge, unde am fost plăcut surprinsă de comentariile pozitive lăsate de comunitatea ei pe pagina de social media. Ce a urmat? O cafea la Meron și o roșcată zâmbitoare cu multă energie pozitivă 🙂

Blogulcăutat: Bună Andreea, îți mulțumesc tare mult că mi-ai acceptat invitația. Vremea de afară ne îmbie încet și sigur să ne adăpostim în locuri cozy ca acestea.

Andreea Cremenitchi: Îți mulțumesc tare mult pentru invitație. Meron este locul meu preferat pe care îl recomand oricui este în trecere prin Cluj. Îmi place tare mult atmosfera prietenoasă și cafeaua este foarte aromată.

Blogulcăutat: Îmi poți spune în câteva cuvinte cine este omul din spatele proiectului?

Andreea Cremenitchi: (soarbe o gură de cafea) Nu există un singur răspuns. Omul din spatele proiectului este un tânăr adult de 23 ani, foarte creativ, ambițios și perfecționist. Sunt studentă la arhitectură în anul 4 în Cluj, unde am dezvoltat o răbdare și un spate de fier. Arhitectura devine un stil de viață.

Blogulcăutat: Cum ți-ai descoperit interesul pentru desen?

Andreea Cremenitchi: Interesul pentru desen a trecut prin mai multe filtre până la rezultatul de astăzi. Frageda pruncie a fost o încercarea a bunicii de a mă face să desenez cu dreapta, eu fiind stângace. Când m-am mai ”copt”, mama a văzut scânteia de talent și mi-a recomandat să încerc mai multe stiluri, de aici și practica în design-ul vestimentar. Iar acum, desenul a devenit second skin pentru mine căci arhitectura îmi ocupă tot timpul.

Blogulcăutat: Pasiunea ta s-a cimentat pe social media în PRINTS by Cremi. Îmi poți da mai multe detalii?

Andreea Cremenitchi: Întotdeauna am fost atrasă de arhitectură și mi-a plăcut să călătoresc să descopăr poveștile anumitor monumente. Totul a început ca un experiment în 2021, postam ilustrațiile în fața clădirilor schițate. Familia și prietenii mi-au fost alături de la început și au fost cei mai buni critici ai mei. La recomandările lor, am creat pagina de social media care a prins la consumatorii din România.

Blogulcăutat: Ce te diferențiază de celelalte conturi din domeniul handmade?

Andreea Cremenitchi: (zâmbește) Unicitatea proiectului meu se datorează faptului că pun mare accent pe legătura dintre cumpărător și mine. Sunt foarte atentă la detalii și îmi place să comunic cu clientul pe parcursul întregului proces de cumpărare. Nu există sentiment mai frumos decât atunci când clienții îsi exprimă bucuria prin cuvinte sincere și frumoase.

Blogulcăutat: Știu că niciun artist nu își divulgă ingredientele secrete dar îmi poți spune în câteva cuvinte pașii creării unei ilustrații?

Andreea Cremenitchi: Procesul standard constă în câțiva pași: primesc poza, creez profilul clădirii în creion & liner și adaug culori dacă este necesar. Când sunt satisfăcută de cum arată, scanez ilustrația și o transfer în formatul cerut. Procesul este constituit din 100% lucru manual și sfătuiesc clienții că data de livrare este în jur de patru săptămâni. Ilustrațiile sunt făcute pe hârtie în creion și liner, nu sunt desene digitale.

Blogulcăutat: Care este cea mai importantă Ilustrație pentru tine?

Andreea Cremenitchi: Basilica Sf. Petru valorează foarte mult sufletește pentru ca marchează începuturile ilustrațiilor pe care le-am împărtășit cu comunitatea online. Iar din perspectiva de business, colaborarea cu Alina Ceușan pe ilustrația cu Castelul Banffy. Îi sunt foarte recunoscătoare că mi-a dat oportunitatea să creez această ilustrație.

Blogulcăutat: Ai menționat că ai avut diverse oportunități de business, care este cea mai solicitantă comandă?

Andreea Cremenitchi: Când cei de la Meron au sărbătorit șase ani de activitate în România, am creat 12 ilustrații pentru 12 locații din România. De asemenea, Casa Boema din Cluj care mi-a oferit oportunitatea sa captez frumusețea locului in o comanda de 5 ilustrații.

Blogulcăutat: Printre cititori sunt mulți oameni pasionați care vor să își transforme pasiunile în business-uri. Cât de dificil este să îți deschizi propria afacere în România?

Andreea Cremenitchi: Îi sunt recunoscătoare mamei care m-a ajutat și îndrumat pe partea legală și birocratică. Au fost multe drumuri de făcut la diverse instituții ale statului și multe hârtii de semnat.

Blogulcăutat: Din punctul tău de vedere, care este cea mai mare dificultate în domeniu?

Andreea Cremenitchi: Cred că cel mai greu este să fii constant pe platformele de socializare. Algoritmul se schimbă foarte des și mi se pare dificil să ajung la alți oameni cu proiectul meu. Trebuie să mă ajustez la trenduri care de multe ori nu coincid cu ceea ce fac. Cea mai frumoasa răsplata este când oamenii se bucură de ilustrația primită, mă umplu de fericire.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale de viitor?

Andreea Cremenitchi: Mă văd arhitect cu normă întreagă și dezvoltând Prints by Cremi. Îmi doresc să călătoresc în locuri bogate cu istorie arhitecturală. Japonia este o destinație favorită căci îmbină arhitectura tradițională și cea tehnologizată.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Andreea Cremenitchi: Oricând aveți posibilitatea să învățați ceva nou să nu pierdeți oportunitatea. Să nu vă fie frică să vă asumați riscuri.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Andreea Cremenitchi: Activez pe Instagram, Facebook și Etsy.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.