Cine este cea mai importantă femeie din viața ta?

Când eram în liceu, întotdeauna consideram data de 8 Martie ca fiind Ziua mamei, nu ziua femeii. În capul meu, cele două atribute se excludeau reciproc. Mi se părea o zi în care mamele trebuiau celebrate. Pe lângă faptul că au adus pe lume o ființă omenească sunt și Wonder Woman sub acoperire.

Dar în cei 29 de ani am înțeles că ziua de 8 Martie oficiază femeile care sunt prezente în viața ta. Femei care te cicălesc, îți poartă de grijă și îți oferă dragoste necondiționată. Femei care trec prin durerile facerii și ale menstruației, femei care sunt niște ființe diafane și senzuale.

Când afli cine este cea mai importantă femeie din viața ta? Nu cred că este un moment definitoriu ci mai mult un moment de reflecție personală. Importanța este dată de perspectivă romantică (is she the one?) sau cea maternă (mum is calling).

Femeile cele mai importante din viața mea sunt mama și Maria, sora mea.

Mama mi-a fost demonstrat de-a lungul anilor că pentru copii faci orice, că lași deoparte mândria și le ești alături indiferent de situație. Că dragostea de mamă este pensula iar noi (copiii) suntem culoarea cu care ea schițează amintirile.

Mama m-a învățat ce înseamnă modestia, pozitivismul și că orice situație se poate rezolva atât timp cât ești sănătos. Îi sunt recunoscătoare că m-a ghidat și m-a ajutat să devin femeia care sunt acum. Îți mulțumesc mama.❤️

Maria este cea mai frumoasă combinație dintre un suflet cald și sarcasm ultra dezvoltat. Mi-am dorit tare mult o soră iar Maria s-a dezvoltat într-un tânăr adult care întrece orice așteptare. Am ajuns la perioada din viață în care discuțiile sunt mult mai profunde și crizele existențiale sunt tare amuzante. Sunt onorată că m-ai ales ca și soră, căci viața ar fi așa de gri fără tine. ❤️

Tind să cred că mama spera în adâncul sufletului ei, ca măcar una dintre noi să-i moștenească stilul feminin. Într-un final, s-a ales cu un Milenial tomboy și un Zoomer cu soft girl aesthetics (kids nowadays, right?)

Mai sunt așa de multe povești cu femei puternice pe care le-am întâlnit, femei care mi-au influențat percepția și mentalitatea. Ca să nu mă auzi doar pe mine dând în melancolie, am rugat câțiva oameni dragi să îmi spună cine este cea mai importantă femeie din viața lor.

Ramona

“Cea mai importantă femeie din viața mea? Pe nerăsuflate spun mama. A știut întotdeauna ce am nevoie fără să folosesc mereu cuvintele, am împărțit și zâmbete și plâns și a înțeles întotdeauna cat de important a fost și este pentru mine să mă lase să mă exprim așa cum sunt. Îi sunt profund recunoscătoare pentru tot ce a făcut pentru mine. Dar vine și bunica, deși e a doua primăvară fără ea, tot nu m-am obișnuit să nu o mai sun și să-i povestesc ce am mai făcut, iar ea sa îmi apere ideile în fața altora. Lista poate continua că mereu am avut femei frumoase și curajoase în jurul meu de la care am învățat și continui sa o fac, inclusiv de la mine.”

Adela

“Eu aici am două idei. Mama și femeia care se uită înapoi la mine când mă uit în oglindă. Mama la moment e acea îmbrățișare caldă și piept pe care pot să plâng și să mă simt cel mai iubit copil din lume. Mama pentru mine mi-a demonstrat că pentru iubire pot să te sacrifici și să transformi în ceva frumos, când credeai că de fapt e imposibil. Pentru femeia aia din oglindă, am ales-o pentru că niciodată nu i-am acordat importanță. Însă ea a fost cu minte prin toată mizeria și fericirea de până acum și e unicul motiv care încă mă mai ține pe picioare. Deci de 8 martie, o să iau o lalea pentru mama si una pentru mine.”

Cristina

“Cred că în viața mea sunt câteva femei foarte importante, dar cred că cea mai importantă femeie din viața mea sunt eu. Sună egoist? Poate. Însă în momentul în care ajungi să fii bine cu tine, să te apreciezi, să te valorifici, să te pui pe primul loc atunci devii cea mai importantă persoană din viața ta. Într-o măsură poate aproape egala următoarele femei importante din viața mea sunt mama, surorile și bunicile. Bunicile care m-au învățat să fiu un om cald, iubitor și plin de blândețe, surorile care sunt mereu aproape de mine( chiar și de la distanță)și mama care care m-a învățat să fiu un om mai bun.

P.S: O primăvară frumoasă tuturor femeilor! “

Georgiana (Jojo)

“Mama. De mică eram fascinată de cât de superbă era când ieșea din casă și cum îi trata cu bunătate pe toți (că de aia și-a si ales mereu joburi în domeniul medical) 😋 Cred că datorită ei am majoritatea trăsăturilor mai feminine. Și a avut mereu grijă să mă încurajeze în tot, așa că și faptul că pășesc în lume cu încredere este tot datorită ei.”

Radu

“Mama. Singura femeie care m-a iubit și m-a iertat la infinit. Și care va continua să facă asta. Necondiționat și în permanență. Am învățat de la ea ce înseamnă afecțiunea, grija și sacrificiul pentru persoanele iubite – lucruri pe care doar o mamă le poate avea. Nu aș putea-o răsplăti nici în zece vieți. Sper ca într-o zi, să găsesc o persoană cât o zecime din mama. Cu drag, fiul tău 🥺😭

Alexandra

“Pe de o parte, la momentul actual, cred că este mama. Ea a făcut cele mai multe sacrificii pentru mine și mi-a oferit sprijin, atât cum a putut și știut ea, când am avut nevoie. Și mă iubește necondiționat.

Pe de altă parte, este prietena mea. Momentan poate nu este chiar cea mai importantă, dar curând va fi. Și va fi deoarece ea este cea care-mi aduce pace si liniște după o zi infernală la muncă, cea care îmi poate liniști mintea când totul este un haos în capul meu. Mă face să mă simt în siguranță și liberă să fiu eu. Cu ea o să-mi construiesc un cămin și o familie. Ea îmi va fi parteneră de viață și împreună vom trece prin lucruri bune si rele. Știu că la sfârșitul zilei, va fi mereu de partea mea, a noastră și că nu va pleca la prima problemă.”

La mulți ani tuturor femeilor, să rămâneți la fel de puternice și extraordinare ca și până acum!


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.