Cine este Mera Photography?

Fotografia mi s-a părut întotdeauna o alchimie dintre esența umană și timpul oportun ce ”fură” un moment din viața muritorilor. O abilitate ce este concepută pe detaliile tehnice și ‘unghiul ăla bun’. Echipa din spatele proiectului Mera Photography evidențiază cât de important este lucrul în echipă și pasiunea pentru frumos.

Blogulcăutat: Cine sunt oamenii din spatele proiectului Mera Photography?

Mera Photography: În spatele proiectului Mera Photography sunt doi oameni care au același nume de familie (râd) dar care se completează reciproc. Marius este partea masculină a proiectului care pierde nopțile editând și se cizelează în detalii tehnice. Iar Luminița este estrogenul proiectului care se ocupă de viziunea artistică a pozelor, de cum se simt oamenii când imortalizăm momentele. 🙂

Blogulcăutat: De unde vă luați inspirația pentru poze?

Mera Photography: Inspirația vine din orice, de exemplu dacă ne oprim să facem un popas în drumețiile noastre, sigur găsim o îmbinare a culorilor sau a împrejurimilor care ne place. Lucrurile ce ne înconjoară ne oferă decorul ideal pentru fotografii inedite.

Blogulcăutat: Ce vă diferențiază de celelalte conturi de social media cu fotografii?

Mera Photography: Faptul că ne place să îi facem pe oameni să se simtă confortabil când îi fotografiem. Ideea noastră este să imortalizăm emoția și să nu facem poze ‘forțate’. Vrem ca fotografiile noastre să nu necesite o descriere ci o reacție la sentimentul imortalizat. În special ne axăm pe bucuria vieții, ni se pare că am uitat să ne bucurăm de momentele mici și pline de însemnătate.

Blogulcăutat: Cum vreți să vă perceapă urmăritorii? Fotografi de evenimente sau peisaje?

Mera Photography: Proiectul de fotografie este la nivel de hobby/pasiune la momentul actual dar ne dorim încet să se transforme într-un side business. Ne place să avem câte un pic din fiecare, momentan postăm foarte multe poze din călătoriile noastre. Dar ne place să facem parte și din momente emoționante precum nunțile și botezurile.

Blogulcăutat: Ce înseamnă să fii un fotograf profesionist?

Mera Photography: Multe! Calitatea pozelor trebuie să fie foarte bună, comunicarea cu cei care apelează la serviciile fotografului trebuie să fie impecabilă și o proporție bună în ceea ce privește prețul pachetului oferit. De asemenea, te numești fotograf profesionist când ești într-o continuă cizelare și oamenii te găsesc prin recomandări. 🙂

Blogulcăutat: Care este cea mai mare misconcepție despre fotografi?

Mera Photography: Că serviciul de fotografie este scump! Oamenii trebuie să înțeleagă că în spatele unei fotografii reușite sunt multe ore depuse și o aparatură de o calitate superioară folosită. Produsul finit este un mix de timp, multe fotografii făcute, editare și aparatură cu multe accesorii.

Blogulcăutat: Din perspectiva voastră, există vreun trend al fotografiei în România?

Mera Photography: Credem că oamenii se concentrează foarte mult pe imortalizarea momentelor importante din viața lor. Nu în sensul că fac niște poze cu telefonul și le păstrează în miile de fotografii din albumele lor. Din contră, investesc în niște sesiuni foto cu fotografii ca să prețuiască amintirile.

Blogulcăutat: Mulți dintre cititori sunt încă entry level în ale fotografiei, ce camere de fotografiat le recomandați?

Mera Photography: Depinde foarte mult de buget, de nivelul avansat al pasiunii pentru fotografie și pentru ce tip de fotografie vrei să folosești aparatul. Ce pot recomanda este un aparat de fotografiat mirrorless care este foarte user friendly, ușor de folosit și expune corect pozele.

Blogulcăutat: Care sunt planurile voastre pe viitor?

Mera Photography: Ideal este ca proiectul nostru să se dezvolte într-un mic business de familie în care Marius poate face asta full-time. De asemenea ne dorim să investim în mai multe cursuri de fotografie ca să devenim foarte buni în ceea ce facem.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Mera Photography: Frumosul depinde de perspectiva celui care se uită prin lentilă, nu există o poză rea sau bună. Există viziuni și abordări diferite, important este să existe o diversitate de stiluri care să ofere o perspectivă diferită.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde vă pot găsi cititorii? Pe ce platforme activați?

Mera Photography: Ne găsiți pe Facebook și Instagram, unde împărțim o fărâmă din bucuriile pe care le imortalizăm. 🙂


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 303

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *