5 motive să vizionezi Harry Potter ca adult

Fie că ești pe plaja din Maldive și savurezi un Cuba Libre, ori că încă îți revii după toate festivalurile verii, este nevoie de un moment de respiro. Iar Netflix a adăugat de curând toate filmele din seria Harry Potter.

*me screams in excitement*

Acum să îți zic sincer, eu sunt mare fan Harry Potter, pot să zic cu mâna pe bagheta magică din Aleea Diagon că așa este. Poate că ăsta este și unul din motivele în care am început să citesc foarte multe cărți ce includ magie și supranatural. Sau pur și simplu sunt pasionată de misterul rețetelor vrăjilor.

De ce să vizionezi filmele dacă le-ai văzut deja când erai mai tânăr și neliniștit?

1. Un pic de magie nu a stricat nimănui.

Motivul principal este că.. avem nevoie de magie în viața de adult. Rutina de la 9-5, responsabilitățile de la job și îngrijorările de “ce va fi mâine” cam dispersează magia din viețile noastre. Și e ok. Dar filmele din seria Harry Potter îți pot aduce acel zing și ajungi la Hogwarts să practici magia.

2. Nostalgia te lovește din plin

Ce am simțit când am revăzut filmele? Pe lângă faptul că am fost transpusă în perioada liceului în Biblioteca Centrală din Galați unde devoram de zor cărțile.

De asemenea mi-am adus aminte cât de pasionată eram de tot ce înseamnă personajele din seria HP. Unii din colegii mei din liceu chiar s-au înscris și în comunități cu fani HP unde comunicarea era foarte interactivă.

3. Toți ne credeam vrăjitori

Dacă îți aduci aminte de primul film în care Harry își primește cicatricea.. atunci a pornit trend-ul că fiecare cicatrice este un semn de bătălie cu un alt vrăjitor. Ce mai contează că ai căzut de pe bicicletă sau din copacul cu pere al bunicii? Nu, important este că acea cicatrice există and you can’t do anything about it. 🙂

4. Pasăm ștafeta noii generații.. sau nu?

Am menționat înainte că am fost super hyped up când a apărut seria HP pe Netflix. Dar sora mea făcând parte din Generația Z nu a fost prea impresionată, chiar a întrebat șocată de ce sunt așa de fericită, căci nu este cine știe ce. Blasfemie este tot ceea ce pot să spun.

5. Feminismul se învață din primele cărți

Nu căutam un motiv în care să adaug neapărat noțiunea de feminist, care este folosită prea des în 2023 și de multe ori folosită într-un mod greșit.

Seria HP îți demonstrează că fetele și femeile sunt bad ass și pot face aceleași lucruri ca și vrăjitorii în cauză. Poate de multe ori mai bine, vezi exemplul Hermione și mama lui Ron Weasley. Este ok să recunoaștem că femeile, indiferent de ce rol joacă, sunt amazing și într-o lume magică.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 41

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *