Cine este Bloguluneicinefile.ro?

Eu mă uit la filme și seriale iar cele care mă “prind” nu le las până nu le dau capătul. Cel mai recent exemplu ar fi Sabrina și Lucifer de pe Netflix la care deși am așteptat o eternitate pentru reînnoirea sezoanelor, s-a meritat din plin seara în care am terminat noul sezon.

Să-ți mai zic că am terminat Riverdale (yep știu că nu mai avea sens după sezonul 3) și că mai am un sezon din The Vampire’s Diaries?

Dar interesul pentru filme mi-a dat ideea să caut pe cineva care a dus pasiunea pentru filme și seriale la un alt nivel, mai exact un cinefil. Așa am abordat-o pe Andreea de la Bloguluneicinefile.ro, ca să descoperim mai multe despre ce înseamnă să fii pasionat de industria filmului și nu numai.

Blogulcăutat: Bună Andreea, îți mulțumesc că ai acceptat invitația. În sfârșit am un invitat care are un proiect ce include un blog.

Bloguluneicinefile.ro: (zâmbește) Bună Norina, îți mulțumesc tare mult. Să știi că am mari emoții căci nu prea sunt obișnuită să dau interviuri.

Blogulcăutat: Privește interviul ca pe o discuție amicală și nu trebuie să îți faci griji. De exemplu, spune-mi în câteva cuvinte, cine este omul din spatele blogului.

Bloguluneicinefile.ro: Sunt un om ambițios, pasionat de călătorii căruia îi place să împărtășească mici recenzii din lumea minunată a filmului.

Blogulcăutat: De unde vine pasiunea pentru filme?

Bloguluneicinefile.ro: Datorită mamei am inceput să mă uit mai în detaliu la filme, adică să înțeleg ce înseamnă firul narativ și efectele folosite într-un film. Ea prefera să se uite la filme de groază, un gen de care nu eram așa interesată. Cu timpul, am început să frecventez sala de cinema iar acum simt că toți putem accesa filme bune doar la un click distanță.

Blogulcăutat: Cum a luat naștere proiectul de pe social media?

Bloguluneicinefile.ro: La început nu știam ce filme îmi plăceau iar mersul la cinema mi-a facilitat inițierea în Universul cinefil. Așa am descoperit că îmi plac filmele de la Hollywood și mai puțin cele de la Bollywood. Și faptul că Titanic a devenit filmul meu preferat din toate timpurile (oldie but goldie)

Nu mă înțelege greșit, m-am inspirat din proiecte similare cu formatul de recenzii pe seriale și filme, dar eu vorbesc din perspectiva unui om pasionat de lumile portertrizate în filme.

Blogulcăutat: Cum arată cinefilia în 2023?

Bloguluneicinefile.ro: Cinefilia din ziua de astăzi se axează foarte mult pe remakes, cred că ai văzut serii precum Scream, Ghost Busters, Mission Impossible sau Indiana Jones care revin după aproape 15-20 de ani de la ultimul film lansat.

Mi se pare că nu mai există originalitate ca să te facă să te duci la cinema și alegi să faci cu totul altceva. Ori sunt filme cu supereroi ori remakes din serii la care se uitau părinții mei. Ar fi frumos ca să mai avem parte de o comedie care să te facă să râzi cu lacrimi sau un film romantic cu toate clișeele cheesy.

Blogulcăutat: Care este procesul scrierii unei recenzii de film/serial?

Bloguluneicinefile.ro: Pentru mine o recenzie bună este atunci când pot prezenta câteva aspecte ale unui film vizionat și cititorii sunt curioși să vizioneze filmul. Aspectele după care mă ghidez sunt firul narativ, cum joacă actorii și acțiunea în sine. Încerc foarte mult să nu dau prea multe detalii ca să păstrez suspansul filmului sau al serialului.

Blogulcăutat: Care sunt calitățile unui cinefil care face recenzii?

Bloguluneicinefile.ro: Cel mai important este să ai răbdare să vizionezi atât filme bune cât și filme mai puțin bune. Așa îți poți forma o opinie informată, cu comparații pertinente. Eu cred despre mine că asta e datoria mea morală față de cei care îmi citesc blogul.

Blogulcăutat: Am văzut pe website la colaboratori că sunt menționați distribuitorii de filme și televiziunile cu care lucrezi. Îmi poți da mai multe detalii?

Bloguluneicinefile.ro: La începutul recenziilor am lucrat pe deadline cu distribuitorii de filme din România precum Vertical Entertaiment, Odeon și Intercom Film. Eu lucrez full-time în alt domeniu și colaborarea mi s-a părut că diminua interesul pentru vizionarea filmelor.

Așa că am preferat să continui să scriu recenzii doar din pasiune. Acum primesc mailuri ce mă înștiințează ce premiere o să aibă loc iar eu le vizionez în timpul meu liber fără nicio presiune externă.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale de viitor?

Bloguluneicinefile.ro: Deși fac asta din pasiune, mi-ar face plăcere să mă duc la festivale de film în calitate de colaborator. Ar fi o perspectivă nouă abordată pe blog și aș putea să împart cu cititorii experiența de a te duce live la un festival in aer liber. De asemenea, vreau să mai investesc timp în dezvoltarea unor subiecte diferite pe blog.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Bloguluneicinefile.ro: Să continuați să fiți interesați de universul filmelor dar în același timp să explorați filme mai vechi sau din diferite culturi. O să vă surprindă ce hidden gems o să găsiți.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Bloguluneicinefile.ro: Mă găsiți pe Instagram, Facebook și blog, unde vă aștept cu multe recenzii.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Views: 76

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *