Cum a fost în Tintagel?

Fascinația mea pentru istoria cavalerilor, a castelelor și a vrăjitoarelor s-a născut din dorința de a descoperi misterele și intrigile unei perioade îndepărtate și captivante. Deși numeroasele seriale precum Sabrina, Hocus Pocus sau Merlin încearcă să reproducă atmosfera de atunci, nu se compară cu însemnările istorice ale locurilor şi personajelor.

Așa că ce experiență mai autentică de a experimenta un pic din istoria cavalerilor decât să ajungi la Tintagel, presupusul loc unde a fost conceput regele Arthur.

sursa: English Heritage

Conform legendei, Uther Pendragon începe un război cu Gorlois, ducele de Cornwall, ca să o captureze pe soţia acestuia Igraine de care era îndrăgostit. Războiul se duce la fortăreaţa Dimilioc iar soţia ducelui de Cornwall este trimisă la fortăreaţa Tintagel.

În cartea Historia Regum Britanniae, Goffrey of Monmouth descrie Tintagel ca o fortăreaţă imposibil de cucerit :”it is right by the sea, and surrounded by the sea on all sides; and there is no other way into it, except that provided by a narrow rocky passage—and there, three armed warriors could forbid all entry, even if you took up your stand with the whole of Britain behind you.”

Legenda continuă cu intervenţia magică a lui Merlin prin care îl face pe Uther Pendragon să arate ca ducele de Cornwall. În acest mod, Uther reuşeşte să intre în fortăreaţa Tintagel şi în acea noapte este conceput viitorul rege Arthur.

În zilele noastre, Tintagel este una din cele mai populare atracţii turistice preferate de englezi, cu aproximativ 200,000 de turişti anual. În 2022, English Heritage a menţionat că ruinele castelului Tintagel sunt expuse riscului de prăbuşire din cauza eroziunii şi furtunilor puternice.

Cum ajungi in Tintagel?

Dacă nu stai în Cornwall sau în împrejurimi va trebui să apelezi la tren sau maşină personală. De exemplu, dacă pleci din East Midlands, cu trenul faci cam 10 ore şi îţi poti lua bilet de aici. Iar cu maşina personală faci în jur de 4 ore şi jumătate. Mai este şi opţiunea de carsharing care îţi poate micşora costurile de transport.

Cazarea

Perioada în care am fost în Cornwall a fost luna August în timpul ultimei sărbători naționale din vară. Cum toată lumea îşi ia liber în perioada aceea şi preţurile cazărilor erau duble. Preţul cazării pentru două persoane în perioada 27-29 August a fost £146 de lire. Detaliile cazării le gasesti aici.

Parcarea

Satele din apropierea castelului sunt micuţe cu străzi foarte înguste şi parcări destul de puţine. Când îţi alegi cazarea, ar fi ideal să te interesezi si ce parcări sunt prin apropiere. Asta o să îţi uşureze organizarea activităților pe timpul șederii tale.

Mâncarea

Dacă eşti adept de fine dining, Cornwall nu este pentru tine. Dar dacă eşti mare fan peşte şi pub-urile micuţe din sate, vei descoperi mâncăruri simple dar foarte delicioase. Preţurile sunt destul de accesibile şi bere răcoritoare la draft. Acel peşte în aluat de bere cu cartofii proaspeţi prăjiţi şi sosul tartar homemade fac deliciul meselor din pub-uri.

Ce am vizitat?

Toată zona de coastă în Tintagel este o frumuseţe ce necesită descoperită la pas, de la felurile diferite de vegetaţie la valurile mari ce se izbesc de rocile erodate. De asemenea există un pod ce leagă ţărmul de peninsulă unde trăiau locuitorii din împrejurul castelului. Aici poţi vedea ruinele aşezămintelor dar şi sculptura de 2,4 metri numită Gallos ce portretrizează o figură masculină fantomatică ce poarta o coroană şi ţine în mână o sabie. English Heritage menţionează că este reprezentarea istoriei zonei Tintagel şi nu doar regele Arthur.

Am putut admira Hotelul Camelot în mijlocul priveliştei pitoreşti, cazarea se poate rezerva în prealabil ca să fii sigur că mai poţi găsi o cameră liberă. Pentru mai multe informaţii, poţi accesa link-ul asta.

Am fost şi în satul portuar Boscastle, unde atracţiile principale sunt Muzeul Vrăjitoarelor şi Magazinul de Ceramică. Peste tot în sat vezi multe plase de pescuit cât şi bărci folosite la ieşitul în largul marii.

Boscastle

In concluzie

Se merită să vizitezi Cornwall? Desigur! Este una din cele mai frumoase zone pline de istorie şi privelişti extraordinare. Iar Tintagel a fost o experienţă interesantă ce mi-a explorat curiozitatea în ceea ce priveşte istoria cavalerilor şi legenda lui Merlin.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *