Cum a fost în 2023?

Deși nu am mai scris de două luni, am zis că ăsta este un articol care se va transforma în tradiție. Căci mai avem nevoie de momente în care facem o recapitulare a 365 de zile. Un fel de Wrapped de pe Spotify, varianta scrisă. Say hello to Threads!

Deși știu că te pregătești să întâmpini 2024 with a bang, mai este și mâine o zi, în care poți să te bați pe umăr. Because, yep, you survived another year!

Mi-am dat seama în anul 2023 că este greu sa faci o schimbare, căci ești asaltat de o multitudine de sentimente. Curaj, claritate, excitement, frustrare sau frica de necunoscut. Căci hai să fim sinceri, nu ne plac schimbările deși romanțăm ideea de tot ce înseamnă ceva nou.

Deși schimbarea aduce cu sine multe obstacole, de multe ori este mai bine să iei calea asta care să nu te transforme într-un mic ipocrit. Adică avem o viață care ar trebui trăită accordingly, mai ales dacă schimbările stau în mâinile tale. Din păcate nu suntem în jocul cu Mario, cu trei vieți la dispoziție.

Dar schimbarea aduce cu sine și multe lucruri pozitive. Înveți să te iubești pe tine, înveți să te redescoperi și să îți recapeți identitatea individuală. Nimeni nu zice că lucrurile astea se întâmplă instant, ci cu oameni în jurul tău care îți ușurează procesul de ajustare. De ce crezi că există prietene cu care te lungești la conversații interminabile sau care îți fac cadouri interesante ce te ajută pe .. termen lung?

Căci prietenii sunt acolo să te susțină atât la bine cât și la rău. Nu mă înțelege greșit, am doar o mână de oameni pe care îi numesc prieteni, dar care îmi sunt îndeajuns. Oameni care îmi sunt alături de mai bine de un deceniu sau mai mult. Oameni care mai cred în noțiunea de prieten. Căci eu chiar mai cred în oameni chiar dacă tu ți-ai pierdut speranța în ei. Pentru că ce ar fi viața în care nu ne mai bucurăm de lucrurile pozitive din jurul nostru?

Nu demult am fost acaparată de o perspectivă angry asupra vieții. Mi se părea că lumea din jurul meu nu merită o fărâmă din timpul meu. O perioadă în care îmi descărcam frustrările pe oamenii din jurul meu. O perioadă în care am crezut că ghinionul mă urmărește și nu există soare pe strada mea.

Dar cu timpul mi-am dat seama că rănesc oamenii din jurul meu cu atitudinea mea și perspectiva negativă. Acum nu îmi pompez singură ego-ul că nu mai am momente de genul, foarte rare ce este drept. Dar am avut noroc de oameni care m-au învățat să nu reacționez pe moment. Să mă calmez, să reflectez asupra ce simt și apoi să continui cu ce vreau să transmit. Mișto oameni, nu?

Dar mai sunt și oamenii ăia care sunt acolo, temporar. Și nu le poți ține pică, căci așa este viața. Căci sunt oameni care îți pot arăta că viața nu este doar despre rutina si supărările zilnice. Sau despre faptul că trebuie să te limitezi.

Sau oamenii ăia care își fac o misiune să te transforme într-o super femeie bionică! Căci este mai mișto să fii altfel decât WonderWoman.

De multe ori să fii adult, it sucks. De la așteptările societății în care trebuie să urmezi cursul natural al lucrurilor până la nemulțumirile emoționale care ne acaparează din cauza comparațiilor mintale. Ce uităm să facem este să fim kind to ourselves.

Să inspiri și să te bați pe umăr că ai făcut așa de multe, căci știm cum de multe ori uităm să ne concentrăm pe lucrurile bune. Ori că tranziționezi de la viața de student într-un job în marketing, că înveți să te ajustezi la o relație healthy după ani de toxicitate sau pur și simplu că îți dai voie să simți primii fluturi de speranță și îndrăgostire. Toate sunt accomplisments care ar trebui să nu treacă neobservate, de multe ori este indicat să trăiești clipa. Căci let me tell you, you deserve to be happy, adored, funny, desired or respected.

Deși ar fi mai multe de scris, nu vreau să transform articolul ăsta într-un Ted talk. If I would wrap my 2023, it would look like this: a mix of finished uni, moved across Europe, met awesome people, eat delicious food, continued travelling and worked my ass for good copywriting stuff.

Cred că 2024 o sa fie mai interesant și mai challanging, dar de abia aștept! Haide să deschidem șampaniile alea bune și să savurăm un pahar pentru tot ce am făcut în 2023!


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.